sunnuntai 18. syyskuuta 2011

86 kumilenksun jälkeisiä mietiskelyjä

Varsin pitkä ja rankka ja naurettava päivä takana!

Aamupäivällä lähdimme äidin kanssa kaupoille. Sain kesällä rippilahjaksi 60e lahjakortin Sofineen ja kävimme tänään katsastamassa, mitä liikkeestä oikein löytyy. Mukaan tarttuikin viidelläkympillä heijastinsatulahuopa, heijastinyleisraippa (ai kuinni oon aikeissa puskailla koko talven? :D) ja Equipen vaaleanruskeat hanskat, kun edelliset kuluivat puhki.

No, tässä kävi muutenkin hauska juttu siksi, että kassalla ollessani aloimme tutkailemaan tällaisia moderneja (ooh!) silikonisia kumilenksuja. Tulin sitten sanoneeksi myyjälle, että mulla on tänään klo 20 startti, joten letitys olisi vielä edessä. Myyjän silmät suureni ja kysyi, että minne kisoihin ollaan menossa. Vastasin että Kumpumäelle, ja siitäpä vasta soppa syntyi! :D Lopulta saimme sellaisen mainoslippusen mukaan (vietiin se sitten mainokseksi sinne kisapaikalle), ja kiitokseksi tästä urotyöstä saatiin näitä moderneja (ooh!) kumilenksuja ilmaiseksi. Säästettiin 2,90e!

Ne osoittautui varsin käteviksi; ne venyivät hervottomasti, palautuivat takaisin omaan muotoonsa, eikä yksikään katkennut. Tein parhaimmat sykeröt Petelle ikinä! Ja niitä tuli lähes ennätyksellisen vähän; 19 sykeröä harjaan! Pienin lukumäärä on joskus muinoin 17. Petellä on todella paksu harja, kerran sain sille 27 sykeröä, jotka oli normihevoselle jo sellasia reiluhkon kokoisia palleroita.

tässä ennätysvähän sykeröitä myös, 17-18?

Näistä ihme moderneista (ooh!) lenksuista ei räjähtänyt yksikään koko aikana, ja sain ne ehjänä ja hyväkuntoisina purettuakin. Petelläkään ei mennyt niin kiharalle tukka. Ja lenksuja kului yllättävän vähän, vain 86!
Yleensä menee reilusti yli 110, sen jälkeen putoan aina laskuista :D Eipä oo koskaan letit räjähtäny, kun joka sykerössä on se vähintään 10 lenksua. Mutta koskaan en niitä saa ehjinä revittyä pois... Joten jatkossa tulen varmasti käyttämään näitä ihmelenksuja!

Täytyypä vielä mainita, että olen ollut koko viikon  ihan haltioissani, kun Pete on ollut ihan puhdas! Se on ollut ilman loimea eikä ole piehtaroinut, ja sade on pitänyt ponin puhtaana. No tottakai se oli tänä aamuna piehtaroinut. Piti siis pestä koko poni, vaikka olin varannut aikaa vain hännän pesulle... huoh! :D

kiitti kiitti poni! ♥

Viimein päästään ihan asiaan, eli KumRan tämänpäiväisiin koulukisoihin. Mun startti oli tosiaan joskus vasta klo 20 hujakoilla, joten ei ainakaan aamusta tarvinnut lähteä... Menin Helppo B KN-Specialin, joka oli avoin vain poneille.

Verkka järjestyi niin, että kentällä sai vapaasti verrytellä, ja maneesissa oli kunkin luokan alussa 15min verryttely. Kentällä kävelin ja ravailin hetken aikaa, kunnes pääsimme koko ryhmä maneesiin verkkaamaan.
Pete oli maneesissa kamala, eka ei ollut kunnolla avuilla, ja sitten siitä tuli LAISKA. Koitin käyttää ääntä, potkia, näpäytellä raipalla (verkassa vielä oli raippa sallittu), ja poni vaan jumittaa. Aargh!!
Maneesiverkan loppuessa kävin nopeasti kentällä, sillä lähtisin vasta neljäntenä. Otin muutaman kierroksen laukkaa kevyessä istunnassa ja käskin karvamopon mennä niin lujaa kuin kavioista lähti.

samalla kentällä tullut ennenki kaahailtua :---D
Tämän jälkeen Pete tosiaan virkistyi, ja pian oli aikamme mennä maneesiin. Odottelualueella tein käynti-ravi siirtymisiä ja pidin ponin ahkerasti hereillä.

Noh, rata oli... No jaa. Yleensä Pete on kamalan laiska radoilla, tänään pomppasimme toiseen ääripäähän. Pete kipitti koko radan kamalaa vauhtia, itse istuin kehnosti, ohjat lärpättivät ja meno oli todella epätasaista. Menimme niin kehnosti että mua nauratti koko radan ajan ihan kauheasti! Joten kaikki maneesissa olijat, älkää ihmetelkö miksi naureskelin niin makeasti. Oli mielettömän hauskaa, kun poni kerrankin pyrki eteenpäin, ja kunnolla!

Eniten ketuttaa keskiravi. Mun silmään se lähti aivan mielettömän mageesti, se venyi ja venytti kaulaansa ja aaahh se oli upee tunne! Sitten joku pienen pieni tahtirikko, otti melkein laukalle ja pää nousi taivaaseen -> loppulävistäjä tikitikiravissa. Onneksi ei nostanut laukkaa, mutta harmitti, kun lähti niiin upeesti venyttämään! (videossa kohta 0:47 ->)
Toivottavasti päästään samaan keskiravifiilikseen ensi kisoissa, mitä se oli lävistäjän alussa.Ei saatu kovin mairittelevia prosentteja, 55%... Mutta ihan hyvin näin vuoden ekaksi helpoksi B:ksi, ja melko vähällä reenauksella. Tuomareita oli kaksi, ja laitan tähän nyt molempien alalokeron kommentit:

Tuomari C: "Energinen poni, menee hieman liian kovaa. Juoksee alta pois."
Tuomari M: "Hyvä eteenpäinpyrkimys. Juoksee melko pitkänä. Mukavan näköinen ratsukko. Yritä päästä vaikuttamaan ja hyödynnä taivutukset."

Hih no, jotain positiivista sentään =D Tästä hyvä jatkaa... tai paras olisi!

Respektit mulle, mietin todella pitkään kehtaanko näyttää rataa teille, mutta tässä se nyt on:


putumm! räjähtäkää nauruun, aivan karmiva rata :D

6 kommenttia:

 1. oliko sulla eripituset jalustimet kun näyttää ;D

  VastaaPoista
 2. Vitsi kun sun blogi on hauskaa luettavaa :---D Tykkään siitä kun et ota kisahommia niin hirveän vakavasti ja pystyt naureskelemaan omille epäonnistumisillekkin. Mutta ei tuo rata nyt ihan niiin kamala ollut! Itsellehän on käynyt niin, etten saanut hevosta ravaamaan ollenkaan elämäni ensimmäisessä helpossa B:ssä... Vaihteita oli tasan kaksi: käynti ja laukka :D

  Pitääpäs tallentaa blogi kirjanmerkkeihin ja ryhtyä seuraamaan bloglovinin kautta. Viihdyttävää luettavaa!

  VastaaPoista
 3. Anonyymi - voi hyvinkin olla! :D

  tehnukki - kiitti! :--D mun äitikin alko jo ihmettelee näiden kahden viimesen kisan jälkeen kuinka voin olla vaan yhtä hymyä vaik tulokset nyt on mitä on. kun ei pärjää täytyy ottaa ilo irti edes jostakin! :D

  Ja tervetuloa lukemaan! :)

  VastaaPoista
 4. mä olin kans tuol kisoissa ja vieläpä samassa luokassa kun sä!=)

  superjassu.blogspot.com

  VastaaPoista
 5. joo, teil meni aivan superhyvin! :)

  VastaaPoista
 6. http://pennien.blogspot.com/2011/09/blogitunnustus.html

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)