lauantai 10. syyskuuta 2011

Ssuperkisat Peten kanssa 10.9.

Kuten viime postauksessa kerroin, kävimme katsomassa Makkea torstaina ja kaikkea muuta jännää on tapahtunut loppuviikolla. Tämän postauksen halusin kuitenkin omistaa tän päivän estekisoille, jossa mun rakas mussupossu ylitti itsensä - vaikka tulos ei kaikkea kerrokaan....

Koko aamupäivän olin kuoleman partaalla, mua jännitti niin kamalasti. Vaikka luokka oli vain 70cm, kuskia jännitti, kuinka Pete oikein jaksaisi. Pohja oli vähän pehmeähkö ja liukas sateen jälkeen, jonka huomasin jo radankävelyssä. Vatsa nurin lähdin kuitenkin verkkaamaan ja radalle...
Verkassa Pete oli iihana, ei yhtään kieltoa! Rataa kävellessäni esteet näytti tajuttoman korkeilta ja olin varma, ettemme pääsisi kolmosestettä pidemmälle, jos sinnekään.

Nooh, Pete piristyi radalle päästyään ja halus mennä lujaa! Jouduin pidättelemään sitä pohjan takia vähän liikaa, ja huomasin videota katsoessani, että Pete liikkui toosi hitaasti! Ihme että edes hyppäsi, kun yleensä tarvitaan vauhtia vähintään 100km/h että poni viitsii esteet ylittää.

samaisessa paikassa vuonna 2009, 70cm 2.sija :)♥
Rata oli kyllä sellaista rämpimistä että huhhuh...
Ykkönen okseri meni hyvin, sitten otin jostain kumman syystä kakkos-lankkupystylle kiinni, mutta sekin sujui kivasti. Kaarteessa vähän poweria, kolmoselle pystylle kiva hyppy. Neloselle radan paras hyppy.
Vitonen oli sarja; se oli poniväleinä 7,20m eli ihan järjettömän pitkä! Yleensä Petellä olen mennyt ~6m sarjaväliä, varsinkin pienillä esteillä. Tavoitteena oli saada Pete melko lähelle vitosta, että sinne mahtuisi kaks pikkuaskelta. No, toin sitten liian lähelle mutta poni kampesi ahkerasti yli ja b-osakin meni hyvin :) superr!
Kutonen oli harmaa pysty, sille tuli kanssa kiva hyppy. Seiskalle pystylle halusin lähteä vähän kaukaa, kun askel ei sopinut, mutta poni otti miniaskeleen ja kammettiin aivan juuresta yli. Mutta hyppäs kuitenkin!
Seiskan jälkeen meni varmaan vähän fiilis, ajoin eteen mutta kielto vikalle, punavalkoiselle porttiokserille. Ei muuta kuin ympyrä ja uudestaan - kielto. Voi helkkari! No, kolmannella mentiin yli ja sitten olinkin toosi tyytyväinen!


kuunnelkaa erityisesti lopussa äitin raskas huokaisu ja muiden valittelut :--D onneks ei sentään kuulu sitä, kun ekan kiellon kohdalla nauran Petelle "senkin pöljä!" :D

Vironmäellä en saanut Peteä kertaakaan punavalkoisen hökötyksen yli, tällä kertaa sain sentään kolmannella yli! Aloin just miettimään, että ehkä poni ei hahmota punavalkoista estettä kunnolla - ei pahemmin senvärisiä olla hypätty. Olin silti hirmu tyytyväinen, päästiin joka esteestä yli, meillä oli radalla kivaa ja poni pelasteli vaikeissa tilanteissa. Hyvin epänormaalia Peteltä!
Takaisin verryttelyalueelle mennessäni poni puhkui jo taas uutta intoa, joka tuntui tosi hyvältä - Pete ei ainakaan väsynyt liikaa kauheasta koettelemuksesta (=esteradasta :D)

Joku varmaan naureskelee takkiinsa, kun hehkutan yhdestä 70cm hylystä näin ja kisoissakin taputtelin ja halailin Peteä paljon radan jälkeen ja kehuin ponia kaikille, vaikka ne voivottelivatkin mun puolesta. :D

pieni poni, iso maha ♥
Ensi viikonloppuna meillä on Peten kanssa koulukisat, mennään KN-Special. Tavoitteena hyväksytty rata. Sitte 24-25.9. on kaksipäiväiset kotikisat, siellä menen lauantaina varmaan 50-60cm ja sunnuntaina HeB:0. Himottais mennä lauantaina taas 70, mutta varmaan mennään pienempi koska viikonlopusta on tulossa muutenkin rankka (= kuskin hermot tuskin kestäisi sitä jännitystä, mitä 70cm JA HeB toisi tullessaan..). Toivon siltäkin viikonlopulta molemmista starteista hyväksyttyä :-)

PS voi herraisä mikä pallo pete on :--D! toi vaaleensininen huopa varmasti korostaa sitä jotenkin!

3 kommenttia:

 1. missäs teijän 24-25.9 kisat on? :)

  VastaaPoista
 2. Mäntsälässä, samaisessa paikassa kuin tänäänkin :)

  VastaaPoista
 3. *huokaus* "voi harmi!"

  mut teil meni kyllä oikeesti niin kivasti noita lopun kieltoja lukuunottamatta :)

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)