torstai 15. syyskuuta 2011

Vastauksia!

SUURI kiitos kaikille kysyjille! Mulla oli niin hauskaa näiden vastaamisessa, että jossain vaiheessa kysyn uudestaankin! :D Koitin laitella sekaan myös asiaan kuuluvia kuvia, ettei olisi niin puuduttavaa lukea. Enjoy!


Mulle on sun youtube videoista aikoinaan jääny sellanen kuva, että Pete kieltelee, tai kielteli paljon. Iskikö koskaan epätoivo?
- Iski, ja usein! Yleensä Pete hyppäsi kotona äärettömän hienosti, ei koskaan kiellellyt, mutta aina kisoissa tuli hylkyjä hylkyjen perään. Epätoivon näki jo siitä, että tulin aina radoilta itkien ulos!

mikä on kun ei onnistu?

Minkalainen olisi unelmaponisi?
- Apua, tää on vaikea! Ehkä sellainen Denisen kokoinen, mutta luonteeltaan kuten Pete, eli periaatteessa voi tehdä mitä vaan sen kanssa mutta jekuilta ei säästyisi... Toki poni ei kieltelisi ja olisi sopivan nuori ja sillä ei olisi pahoja tallitapoja eikä se söisi pikkulapsia kuten Pete! :D

Miksi ostitte juuri Denisen?
- Tätä olen usein miettinyt itsekin! :D Ensinnäkin silloin ponia etsiessäni en halunnut Suomessa paljon alue- tai kansallisia kisoja kiertänyttä ponia, joka olisi superhelppo ja tullut "tunnetuksi" jo edellisen ratsastajan kanssa. Pidin sitä jonkinlaisena huijauksena edistyä(olipas mulla typerät periaatteet), joten katselin mieluummin vastikään ulkomailta tuotuja poneja.
Denise oli enemmänkin sydämellä kuin järjellä tehty ostopäätös. Se oli kiltti ja reipas ratsastaa, sillä ei ollut huonoja tapoja ja se omaa valtavan kapasiteetin! Koeratsastin myös poniruunan, joka oli hyvin taitava, mutta se oli laiska ja hiukan happama. Denise tuntui ihan täydelliseltä!

Kauan sinulla on vielä ponivuosia jäljellä, ja mitä suunnitelmia näille vuosille ja mitä niiden jälkeen?
- Olen syntynyt vuonna -96 joten olen nyt 15v, eli minulla on vielä ensi vuosi ponikautta. Ei ole juurikaan suunnitelmia tälle tulevalle viimeiselle ponivuodelleni. Helppoja ja pieniä seura- ja ehkä alueluokkia, riippuu vähän mitä poneja mulla on käytössä. :)

Missä te asutte?
- Uusimaalla Mäntsälässä tämmöisessä pikkukylässä. Asun kaukana sivistyksestä (no, sähköt meillä on hehe), mm bussivuoroja ei ole yhtä koulubussia lukuunottamatta ja meidän kylällä ei ole edes omaa kauppaa! Hevoset eivät ole omassa pihassamme.

Onko poneillasi vuokraajia?
- Ei ole, ainakaan toistaiseksi.

Mikä on sun lempivarustemerkki?
- Olen sen verran blondi, etten ihan kässännyt meinataanko tässä ratsastajan vai hevosen varusteita! :D No, hevosen varusteissa Horze, 90% meidän laajasta huopavalikoimasta on niitä alennuslaareista kerättyjä ihania Horzen huopia. Vaatemerkkinä käy lähes mikä vaan, kunhan se natsaa satulahuopiimme ;)

Lempiblogisi? 
- Luen niin montaa blogia, että on tosi vaikea valita. Suosikkiblogini löytyy tuolta sivupalkista, hyvänä lisänä voin sanoa että Kisamatkalla on aivan superblogi, jonka postauksia odotan aina innolla! Terkkuja sinne!

Parhaat kisatulokset?
- Mun mielestä jokainen sijoitus/voitto on aina jotenkin omaa laatuansa, mutta parhaat ovat ehkäpä Peten kanssa Ypäjällä helposta B:stä 65,4% (4. sija) ja 90cm puhdas rata! :)Jos on PAKKO valita, kumpi on parempi/kivempi Pete vai Denise, perustelut!
- Ääh, kamala kysymys! Denise on selkeästi laadukkaampi ja kapasiteetikkaampi kuin Pete ja kiltimpi hoitaa, mutta jos on pakko sanoa, on se Pete maailman ihanin :) Sitä ei voita mikään gp-heppa, Pete on vaan niin mahtava persoona, etten koskaan tule toista samanlaista saamaan! Eli Denise on periaatteessa "parempi", mutta Pete on ikuinen suosikkini :)

Minne aijot mennä opiskelemaan?
- Paikkakuntani lukioon.

Mikä susta tulee isona (näillä näkymin)?
- Hih, toivottavasti lainkuuliainen kansalainen!  Hevosalalle en ole (ainakaan toistaiseksi) aikomassa.

Mitä Simolle kuuluu?
- En oikeastaan edes tiedä tarkalleen, missä Simo asustaa tällä hetkellä. Viime keväänä pidin yhteyttä Simon silloiseen hoitajaan, ja silloin se voi hyvin pienen omistajansa kanssa. Olen kuullut kuitenkin huhuja, että Simo on ollut myynnissä jossain vaiheessa, mutta en oikeastaan ole varma... Pitäisi ehkäpä selvittää!

Mikä on sun isoin/tärkein voitto kisoista?
- Ehdottomasti suurin juttu oli Simon kanssa seuran kouluratsastuksen juniorimestaruus v. 2007, ollessani 11-vuotias! Saimme prosentteja yli 70% ja fiilis oli niin mahtava, sillä minulla oli kisakokemusta vasta todella vähän takana.
Toinen on seuraavana vuonna 2008, jälleen Simon kanssa, seuran esteratsastuksen juniorimestaruus, olin siis silloin 12-vuotias. Koskaan myöhemmin en ole yltänyt samanlaisiin suorituksiin!Korkein este minkä oot hypänny?
- En ole koskaan tykännyt hypätä korkeutta, mutta arviolta 115cm Peten kanssa.

Tulevaisuudensuunnitelmat Denisen kanssa (olettaen, että tamma paranee)?
- Jos tamma paranee täysin kisakuntoon, olisi tarkoitus kehittää sitä koulupuolella enemmän ja esteillä helppoja alueluokkia sekä mahdollisesti 90cm ->. Mutta koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo tullessaan :)

Tulevaisuudensuunnitelmat Maken kanssa? (Jääkö sulle tms.?)
- Luultavasti jää meille, ellemme löydä jotain superostajaehdokasta. Makke ruunataan kevättalvella 2012 ja ensi kesän se saa vielä vaan kasvaa ja olla laitumella, ensi syksynä katsotaan tilannetta uudelleen.

Mitä tuossa kuvassa tapahtuu? :D
- Tätä kysymystä odotinkin! :D Tosiaan kuva on seuramme kisoista verkasta, korkeus varmaan jotain 80-90cm hujakoilla. Lähdimme tosi kaukaa hyppyyn, ihme kyllä Pete ei kieltänyt! Hypystä tuli kyllä tosi erikoinen, ehdottomasti suosikkikuvani ikinä! Tässä on sitä oikeaa survivor-henkeä, eikö? :D

ups...

dyykkaus kunniaan!

-Mikä Denisen kunto on nyt ja miten liikutat sitä ?
- Denise voi ihan hyvin, toki käy vähän kuumana, kun yhtäkkiä täysitreenauksesta joutuikin lepoon. Tammalla voi kävellä selästä käsin ja sitä suositellaankin oikein. Pyrin tekemään käyntimaastoja useamman kerran viikossa, muuten Denise onkin kaiket päivät laitumella ja liikuttaa itse itseään miten tahtoo, ihan eläinlääkärin suosituksesta :)

-Hyviä vinkkejä herkän hevosen muotoon ratsastukseen ? :)
- Pehmeä käsi ja rauhalliset avut. Jos ei oikein keskity, suosittelen ympyröiden ratsastamista. Jos alkaa vastustamaan kättä niin aina korjataan eteenpäin. En ole oikein mikään kouluratsastusnero, mutta nämä olen todennut ihan toimiviksi vinkeiksi.

-Korkein este ikinä jonka olet hypännyt ? entäs korkein Petellä ? Denisellä ?
- Korkein este ~115cm, ja sen ylitin Petellä. En pidä korkeushypyttämisestä, ja vain kerran elämässäni olen sitä harrastanut (jolloin tuon "ennätyksen" teinkin). Tykkään mieluummin hypätä omalla taitotasolla ja jos joku tehtävä menee hyvin, esteitä korotetaan hieman.
Tästä syystä en Denisellä olekaan kotona hypännyt ~105cm korkeampaa. Koeratsastuksessa taisi olla ehkä vähän isompi este. Isoin taisi olla n. 120cm, mutta Denise pudotti sen joten sitä ei ehkä lasketa? :D  Mutta tamman kanssa ehkä joku 110cm olisi realistinen vastaus.

-Onks teil muit eläimiä ?
- On, meillä on heppojen lisäksi kolme koiraa. Ja mulla on lisäksi isoveli (se varmaan lasketaan eläimeksi?)

Helmi & Mimmi kesällä 2010. Kuvasta puuttuu vain niiden äippä :--)

-Mitä koulua käyt?
- Yläastetta :D En halua paljastaa sen tarkemmin, että mitä koulua.

Miten valikoit blogit joita luet? 
- Luen oikeasti todella montaa eri blogia, joten en kovinkaan tarkasti valikoi, kun painan Lue-nappia. Jos blogi vaikuttaa tyhmältä, niin sitten poistun lukijoista (kuinka julmaa!). Lisäksi luen monien tuttujeni blogeja. Yleensäottaen heppablogeja tulee luettua.

Mitä haluat lukea muiden blogeissa?
- Haluan lukea realistisesti kerrottua elämää hevosten parissa, muuta kriteeriä ei ole.
Pyrin itse kirjoittamaan rehellisesti, jos jokin menee pieleen ja tätä toivon myös blogeilta, mitä luen. Inhoan lukea blogeja, joissa vain eletään unelmaelämää täydellisten hevosten kanssa, aurinko paistaa yötä päivää ja hevoset ovat aina "maailman hienoimpia"... :D Tykkään lukea kommelluksia hevosten kanssa, sillä niiltä tuskin kukaan pystyy välttymään! Blogin ei tarvitse olla monipuolinen, mutta tekstiä lukiessa pitää saada hymy pintaan, ja se onnistuu vain humoristisesti kirjoittaen! Eihän meistä ole kukaan täydellinen, eihän? :D sellaisia blogeja kaipailen!

Minkä pitunen oot?
Viimeisen mittauksen mukaan 154,4cm. En ole kutosluokan jälkeen kasvanut puolta senttiä enempää...

Kerro joku outo/pakkomielteinen asia mitä sun on esim. pakko tehä joka ilta tai vastaavaa?
- Olen pakkomielteiden vallassa oleva ihminen, mutta nyt en tietysti keksi mitään!
Ehkä pahin pakkomielteeni on se, että tallista lähtiessä Pete on aina viimeinen, kehen kosken. Jos viimeisten iltapusujen jälkeen nojaan jonkun toisen hevosen karsinan oveen, koira hyppii minua vasten tai esim joku ihminen halaa minua niin mun on aina pakko mennä uudestaan antamaan Petelle iltapusu! :D Todella raivostuttava tapa, sillä useimmiten Pete saa yhdessä illassa ehkä kymmenen kertaa ne iltapusut, kun aina onnistun vaikka silittämään jotain toista heppaa.
Lisäksi myös minun pitää olla viimeinen, joka Peteen koskee. Jos itse olen vaikka jo autossa ja äiti sanoo, että kävi vielä Peteä taputtamassa, mun täytyy äkkiä rynnätä takaisin talliin ja koskea Peteen! :D

Jos Denisestä ei tulekaan enään käyttöön/esteisiin ponia, niin mitä sitten teet sen kanssa?
- Jos siitä ei tule esteisiin ponia, menen sen kanssa tietty koulua tai vaan puskailen. Jos se jää ikuisesti kolmijalkaiseksi niin asia on vähän eri... Tärkeintä on tietysti se, että Denise ei tulisi kipuilemaan levossa ollessaan ja saisi elää normaalia hevosen elämää. Jos sillä ei pysty hyppäämään tai kilpailemaan, niin sitten sillä ei voi. Ennusteet näyttävät onneksi vähän parempaa tulevaisuutta :)

Ponivuotesihan loppuvat pian, ostatko hevosen?
- Ei ainakaan vielä kuulu suunnitelmiin. Olisi kiva esim. joku lainaheppa, mutta tässä on vielä yli vuosi aikaa. :)

Mitkä taivoitteet sinulla on kisaamiseen?
- Mulla on aina ollut haaveena startata kansallista, ehkä mä joskus jossain jollain siihen tavoitteeseen pääsen!

Mitä meinaat nyt kisata poneillasi, ja kuinka korkealla tavoitteesi ovat?
- Denise on tosiaan saikulla tämän syksyn, mutta Peten kanssa tulen kilpailemaan Helppoa B:tä ja pikkuluokkia esteissä. Tavoitteita ei oikeastaan ole enää loppukaudelle, paitsi saada tasaista hyväksyttyä suoritusta :)

Aiotko jatkaa kilpailemista poneilla vielä ponivuosien ylikin, seurakisoissahan saa vielä mennä poniväleillä?
- Kyllä! Jos on vaan ponit siinä kunnossa niin ehdottomasti! Suomessa on muutenkin naurettavan vähän poniluokkia, joten on aivan sama minkä ikäinen olet, jos olet kuitenkin perus seura-aluetason ratsastaja. Kerran ponityttö, aina ponityttö!

... ja kouluratsastuksessa ei tarvita edes ponivälejä! Mars junnucupiin! (...eiku mitä?)

Kuinka korkean kapasiteetin ponisi omaavat?
- Petellä on liikettä ehdottomasti helppoon A:han, esteillä olen mennyt sillä 105 rataa kotona. Mutta nyt vanhemmalla iällä sillä pystyisi menemään ehkä 90cm ratoja, joskin minä en sitä tee :D
Denise ei ole mikään liikehirmu, joten kouluradoilla ei tulla koskaan loistamaan. Esteillä arvioitu kapasiteetti 110. Itse olen hypännyt tamman kanssa vain 80-90 rataa, mutta täytyy sanoa että melko helpolta tuntui :)

ensimmäinen (ja viimeinen) seurametri 2009.

Mitkä ovat suunnitelmat Maken varalle?
- Vastasinkin jo vähän ylempänä. Nyt se on pihatossa muualla, jossa se saa mm ajo-opetusta ja muutenkin kaikkea pientä lisäpuuhaa. Muuten se saa vain elää vielä nuoren elämää. Kevättalvella 2012 se ruunataan ja palataan asioihin vasta ensi syksynä, jolloin Makke on 2,5v.

Liikutatko tai teetkö joka päivä jotakin poniesi kanssa?
- Kyllä! Toki niillä on myös vapaapäiviä, mutta joka päivä tulee vähintään tsekattua ne ihan senkin takia, että ponit asuvat itsehoitotallissa ja joudun niitä hoitamaan itse 24/7. Väkisinkin tulee aina jotain pientä puuhailtua!

Liikuttaako kukaan ponejasi kun olet itse kipeä?
- Joskus saan apua, yleensä kyllä menen vaikka väkisin itse juoksuttamaan tai kävelemään ponien kanssa.

Ihailetko jotain, jos niin ketä?
- Ihan superidolini on Nina Fagerström. Hän on itse nostanut itsensä sille tasolle, eikä ole vain ratsastellut isin rahoilla. Lisäksi hän ratsastaa kauniisti ja ei koskaan tuota pettymystä!

Mikä oli pienenä haaveammattisi, entä mikä se on nyt?
- Pienenä olivat tietysti eläinlääkäri ja ratsastuksenopettaja, nyt en vielä omista unelma-ammattia. :D Lääkäri olis aika jees, niillä on hyvä palkka!

Oletko katunut jomman kumman ponisi ostoa?
- Huonoina päivinä olen joskus miettinyt, miksi ihmeessä olen Denisen päätynyt ostamaan! Yleensä mulle tulee kuitenkin tosi huono omatunto ja pyytelen koko loppupäivän tammalta anteeksi. Peten ostoa en ole ikinä katunut, vaikka se on saanutkin mut useammin kuin kerran mielipuolen partaalle!

Oletko koskaan katunut Simon myyntiä?
- Simo ei koskaan ollut omani, vaan sen omisti ratsastuskoulu. Minä vaan valmentauduin ja kilpailin Simolla. Aloin olla Simolle jo vähän iso ja olin juuri saanut Peten, joten päätös Simon kanssa yhteistyön lopettamisesta oli varsin viisas. Minun perässäni oli jo varmaan 20 jonossa, jotka kiihkeästi odottivat pääsevänsä jatkamaan jalanjäljissäni!
Joskus toki harmittaa, sillä meillä oli juuri hyvä tatsi menossa ponin kanssa. Jos oltaisiin saatu vaikka vuosi lisäaikaa, niin olisimme varmaan ollut jo aivan eri tasolla!Haluaisitko jatkaa Petellä kisaamista?
- Haluan ehdottomasti, sillä ei ole mitään parempaa terapiaa Petelle kuin kisojen humina! Jos vaan poni pysyy terveenä ja jatkossakin lähes juoksee koppiin innosta puhkuen, en näe estettä kisaamiselle.

Keksitkö itse Maken nimen?
- Kyllä! :D Ja se muuten olikin tuskaista hommaa!

Tahtoisitko asua jossain muualla, jos niin missä?
- Ehkä vähän lähempänä kauppoja... Muuten olen varsin tyytyväinen, että saan asua Suomessa ja vieläpä rauhallisella paikkakunnalla :)

Oletko käynyt ulkomailla?
- Jep, tosin vain Ruotsissa, Virossa, Englannissa ja Norjassa. Norjassa olin viime keväänä opintomatkalla, siellä oli tosi mahtavaa!

Pidätkö shoppailusta?
- Pidän... tosin itken aina verta kun rahaa meinaa palaa tuhottomasti!

Minkä ikäinen Denise oli kun ostitte sen?
- 9-vuotias.

Minkä ikäinen olit kun sait ensimmäisen ponisi?
- Olin 12-vuotias.

maaliskuu -09, milpu & pete 5kk together SÖPÖÖ! :3

Minkä ikäisenä aloit kisaamaan alue-tasolla?
- 13-vuotiaana.

Oletko kisannut kansallisia?
- En, haaveissa on!

Onko sinulle käynyt koskaan pahasti ratsastaessa?
- Ei koskaan! Joskus pienempänä olen lentänyt selälleni ja selkä oli tosi kipeä sen jälkeen. Muuten ollaan selvitty pelkillä mustelmilla sekä peukalon venähdyksillä. Kerran jouduttiin tosin menemään päivystykseen liimaamaan leukani, kun viime kesänä putosin Peteltä suoraan leuka edellä asfaltille. Mietin edelleen, miten oikein onnistuin siinä...

kaksi kertaa olen jäänyt jalustimeen kiinni - toisella kerralla meinasi nilkka kääntyä ympäri ja poksahtaa.
sen jälkeen tuli meille turvajalustimet.

Kumpi on sinulle tällä hetkellä tärkeämpi Denise vai Pete?
- Taas näitä kamalia kysymyksiä! Mutta täytyy sanoa, että Pete. Näin Peten ollessani vasta 8-vuotias ja jo silloin sanoin, että jos mä saisin joskus ponin niin sen pitäisi olla samanlainen kuin tuo naapurin Pete-poni... No kuinkas kävikään? Pete vaan on Se Poni :)

Minkä ikäisenä aloit käymään ratsastustunneilla?
- Olin juuri täyttänyt 7 vuotta. Olisin halunnut jo aiemmin, mutta ratsastuskoululla ikärajana oli seitsemän vuotta. No, heti kun täytin sen verran niin melko pian löysinkin itseni satulasta!

once upon a time ♥ (6.9.2004)

Minkä merkkisiä varusteita, sinä ja ponisi omistat? 
- Vähän kaikenlaisia. Huovat tulee lähinnä Horzen alennuslaareista (+ jos löytyy jotain _iihania_ huopia!) ja loimet on mitä nyt tarjouksesta saa... Petellä on ~15 vuotta vanha stübben rex -penkki, Denisellä on Mustangin estesatula ja Kiefferin ulla salzegeber (rakkaus!) koulupenkkinä. Satulahuopia mulla on LIIKAA...
Suitset on kaikki lähinnä Horzelta.
Mulla on myös Horzelta ratsastusvaatteita, MH nahkasaappaat ja -jodhpurit. Lisäksi Hööksiltä oon ostanut ratsastushousuni (MH & CRW). Ratsastussukat ovat Kingslandin, sillä ne ovat kestävimmät ja ehdottomasti parhaat :) Lisäksi pari KL hupparia, joista vanhin on kolme vuotta sitten ostettu ja kuin uusi. Suosittelen!
Lähinnä kuitenkin tällaista halpaa, mutta hyväksitodettua kampetta. :-)


Rehellistä palautetta, mitäs piditte? Ja lisäkysymyksiä saa toki esittää, jos jäi joku kaivelemaan! :)

4 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Aloin lukemaan! :) Tää oli tosi kiva postaus :)

    VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)