maanantai 17. lokakuuta 2011

Temppuilua & tosijännä maneesi!

Anteeksi taukoilu, mutta eipä ole pahemmin ollut mitään kirjoitettavaa :D

Viime viikko meni Peten kanssa rennoissa tunnelmissa; ratsastin paljon riimulla (ja ilman), viimein sain ponin toimimaan mukavasti ja hallitusti jopa ilman kaulanarua :) Hypittiin silloin pientä jumppista, niille toki oli helppo ohjata mutta poni oli silti huippu!

Kesältä. Haha, ompa mulla ollut KARMIVA istunta! :D

Lisäksi olen nyt oikein panostanut maastakäsin touhuiluihin, nyt kun tulee porkkanakausi niin voisi jopa opettaa Petelle pari temppua! :D Mulla tosin ei koskaan riitä pitkäjänteisyys, tai no en osaa kunnolla opettaa. Olisikohan mitään temppukirjaa, mistä vois kattoo vähän vinkkejä miten opetetaan esim. kumartaminen tai takinnosto? :D Petelle ei voi oikeastaan mitään nameja syöttää (paitsi porkkanaa voisin käyttää..) joten opettaminen on vähän hankalaa.
Pete osaa tällä hetkellä vain tehdä flehmen -ilmeen käskystä, kosken sen turpaan ja sanon "poniii" niin se tekee sen! :D

turpatauno-tempun alkuaskelia: kynnet ponin turvassa kiinni! :D marraskuu 2010


Rinna-ponin kanssa ratsastin ekaa kertaa itsenäisesti tiistaina ja torstaina. Hiukan jännitti mennä iihan yksin, mutta tamma yllätti mut positiivisuudellaan täysin :) Rinna oli tiistaina tosi hyvä, torstaina sillä oli vähän tuulihuumoria.
Laukannostot alkaa sujua tosi hyvin kotona, ja nopeat ravin kautta vaihdot onnistuvat nykyään lähes aina.

Eilen, sunnuntaina, mulla oli Rinnan kaa tokat estekisat!
Rinna oli melko jännittynyt, se pelkäsi kuulutuksia ja kaiuttimia valtavasti! Lisäksi tamma ei ole käynyt yli vuoteen maneesissa, joten kisatilanteessa se oli vallan kamalaa :D Katsomo, kuulutukset, pillinvihellykset ja viuhahtelevat ponit oli kaikki tosi pelottavia, Rinna oli varma että ne syövät pieniä kermaisia poneja!Joka tapauksessa rata meni odotuksia paremmin (luokkana hurja 40-50cm), alkurata varsin jännittynyt. Sarjalle (joka oli katsomoa päin) tuli ekaksi kielto ja toisella yrittämällä mentiin yli, mutta B-osa tippui. Sen jälkeen rata alkoi sujua hieman paremmin, otin ravilähestymisiä ja reiluja teitä. Lopputulokseksi jäi 8vp, mutta tyytyväinen mieli =D Nyt vaan lisää maneesireeniä!

3 kommenttia:

 1. Itse olen kumarrusta opettanut ihan vaan laittamalla herkun hepan etujalkojen väliin. Ensin palkitaan siitä, kun turpa on ehkä rinnan tasolla, sitten mennään kerta kerralta pidemmälle, kunnes hevonen on lopulta niin matalalla, että se alkaa miettiä jalkojen koukistusta. Toiset tekevät niin, että nappaavat suvereenisti toisen etujalan, koukistavat ja vievät maahan. :D Sitten kun heppa ymmärtää kummarruksen perusteet, voi sille opettaa jonkin käskysanan tai eleen, mikä saa sen tekemään tempun :)

  Takin noston opettelu aloitetaan sillä, että aluksi takin katsomisesta, sitten koskemisesta jne saa palkan. Vaatii varmasti paljon toistoja ja jotkut hepat varmaan oppii tämän helpommin kuin toiset. Aluksi takin kannattaa ehkä olla korkeammalla tasolla, kuten aidalla, karsinan reunalla tai hoitopuomilla tms ja sitten laittaa se alemmas, ensin vaikka tuolille ja sitten maahan. Samalla idealla voi opettaa myös nostamaan raipan tai minkä tahansa muun esineen :)

  VastaaPoista
 2. onks toi Rinna sun oma?

  VastaaPoista
 3. emma. - vauuu, kiitos hirmuisesti! :D jotain tällaista oon miettinytkin mutta kiitti hirmusti lisävalaisusta! :D ♥

  Anonyymi - ei, ratsastelen viikottain ja kisaan vain :)

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)