sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Tuuppari ja kermakakku!

100. blogiteksti!


Tämä viikonloppu menikin mukavasti kisojen merkeissä. Lauantaina oli siis Peten kanssa kotikoulukisat, jossa mentiin C-merkki ja B-merkkiohjelmat. Sunnuntaina vuorossa oli Rinna-ponin elämän ekat kisat, jossa menimme 30-40cm & 50cm! :--)

Lauantai
Petellä oli torstaina suunniteltu vapaa ja tottakai perjantaina, jolloin oli tarkoitus läpiratsastaa poni, syttyi kauhea myrsky! Koetimme tarpoa siellä kentällä, mutta tuuli heitteli oksia, neulasia ja kentän valotkin sammuilivat tuulen voimasta niin päätin jättää viiden minuutin kävelyn jälkeen leikin siihen.

Niimpä C:hen verrytellessä poni oli todella jäykkä ja vähän laiskakin. Niimpä kävelin ja keventelin paljon ja koetin taivutella ja saada ponin vetreäksi. En varannut paljoa verryttelyaikaa, laukat molempiin suuntiin ja sitten suuntasimme jo radalle, sillä vielä olisi toinenkin luokka ratsastettavana.

Rata oli kuin......suoraan painajaisestani :D Pete ei tosin kytännyt tuomaripäätyä kuten viimeksi, mutta siihen se hyvä jäikin. Se jännitti ja olikin kerennyt kuumentua verryttelyn jälkeen niin, että meinasi koko ajan lähteä lapasesta. Huoh! No, pyrin istumaan nätisti ja ratsastamaan siistit tiet, josta sainkin kivasti kiitosta.Paperit saadessani järkytyin pahasti: 66,94%! Huonoin numero oli 6 ja paras 8½, aikalailla pyöri numerot 6½ ja 7 paikkeilla. Alalokeroon tuli istunnasta 7, apujenkäytöstä 6 (:D), teistä ja harmoniasta molemmista 6½. Kommentiksi oli laitettu "Tyylikäs ratsukko. Tarkkana perusrentouden säilymisessä läpi koko ohjelman."

Lopuksi jopa sijoituimme kolmansiksi, eli ruusuke koulukisoista piitkästä aikaa :-)

haha mun truu kouluponi! ...:--D

Helppoon B:hen sitten verkkailin enemmän, koetin saada sitä rennoksi mutta eteenpäinpyrkiväksi. Tein paljon väistöjä ja ympyröitä, jotta poni alkaisi "irrota" vähän paremmin.

Rata oli paaljon parempi nyt. Muoto oli hiukan matala, mutta poni oli suht hyvässä paketissa ja rento! Pystyin keskittymään teihin ja omaan ratsastukseen nyt paljon paremmin ja olin radan jälkeen yllättävän tyytyväinen, vaikkei se nyt ihan nappiin mennytkään.
Prosentit kuitenkin yllättivät positiivisesti, vaikka iloinen rataan olinkin; 66,739%! Huonoin numero 5½, paras taasen 8½, paljon seiskaa ja kasia vilisi. Uskokaa vaan että hymyilittikö!


Johdin luokkaa kahteen viimeiseen ratsastajaan asti, jotka sitten menivät ohi ja olin ensimmäinen ei-sijoittunut, mutta kolmanneksi siis tulin taas :D Ja meidän helpon B:n prosenttienkka, jee!

videolaatu - mutta tästä keskiympyrästä 8½ !
Ja ei tässä vielä kaikki, sillä alalokeron kommentti kuului näin: "Siistiä, melko sujuvaa esittämistä. Olette valmiit vaikeampiinkin ohjelmiin."
Mitä hittoa! Eihän me todellakaan olla vielä valmiita mihinkään A:han tai vaikeammat helpot B:tkin jo tekevät aika tiukkaa, mutta olihan se kiva kuulla tuollaista palautetta :)

Tästä on hyvä jäädä koulukisatauolle (ainakin hetkeksi!), meillä on joko marraskuussa vielä yhdet seurakisat tai sitten jätetään suosiolla radat vasta ensi kaudelle. Talveksi olenkin jo suunnitellut uutta opeteltavaa Petelle, saa nähdä toteutuuko...:---)

Sunnuntai 
eli Rinna-ponin elämänsä ensimmäiset kisat!

Meillä oli kamala ongelma, että minkävärinen huopa, suojat ym laitetaan ponille päälle. Suunnitelma oli kuitenkin siltäosin selvä että EI PINKKIÄ! Sillä Rinna näyttää ihan porsaalta niissä, kun itsekin on melkoisen vaaleanpunainen! :D Mutta noh, voitte arvata kuinka kävi..... Kaappien kätköistä löytyi vaan niiiin suloinen vaaleanpunaharmaa huopa ja vaaleanpunaiset suojat......Jokatapauksessa, poni meni koppiin superhienosti. Kisoissakin neiti käyttäytyi todella rauhallisesti, paitsi sen hirnunta oli vaan jotain niin kamalan kuuloista, ja varsinkin kun se hirnui koko ajan! :D Ensi kerralla korvatulpat mukaan sitten.

30-40cm sujui tosi hyvin, Rinna vaan jännittäessä menee ennemmin tahmeaksi kuin kiihtyy(kuten esim. Denise), joten menimme toosi rauhallisesti. Puomien kolistelusta huolimatta saimme nollaradan ja oltiin koko tiimi iloisia, ensimmäinen rata takana! :) Arvosteluhan oli A.0.0, joten kaikki puhtaan radan saaneet palkitaan.

Rinna ja hurja 30-40cm okseri etualalla
Luokassa oli vain viisi ratsastajaa, joista kaikki muut paitsi meidät hylättiin, joten päästiin yksin palkintojenjakoon ja oltiinkin sitten ihan ainoita voittajia :)

50cm meni aikalailla samalla kaavalla. Perusrata oli sama kuin edellisessä, mutta tässä luokassa oli myös uusinta. Rinna kuitenkin jänskäs taas (kuten kuskikin...), joten tahmeaksi mentiin taas. Ykkönen ja kolmoseste tuli alas, kunnes neiti havahtui itsekin taas hyppäämään ja loppurata sujuikin mainiosti.
Kyllä sai olla taas ylpeä kuski :)
Tässä vielä molempien ratojen videot, valitettavasti melko huonolaatuisena, kun äippä joutu kuvaamaan valoa vasten :/

Muutenkin viikonloppu sujui siis paremmin kuin hyvin, kiitos tukijoukoille ja hienoille ponieläimille!

3 kommenttia:

  1. Missä noi kisat oli? Yritän kans katella tuollasia pieniä luokkia ja niitä löytyy turhanki vähän

    VastaaPoista
  2. Anonyymi - http://www.raatilanratsupalvelut.fi/ Askolassa, Juornaankylässä :) Tosi mukavat kisat oli, luokkia 30-40, 50, 60-70 ja mukavan rento meininki :)

    kata - eikö? :D

    VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)