maanantai 28. marraskuuta 2011

Jättekivaa vintti pimeenäkin!

Denise on palannut nyt hiljalleen takaisin kunnon ratsuhommiin. Viime viikolla otettiin ensimmäisiä raviaskelia, sunnuntaina oli edessä kunnon pitkä ratsastus!
Menimme hyvässä seurassa 1h 15min pituisen lenkin, johon kuului myös muutama ravipätkä. Denise liikkui reippaasti ja puhtaasti ja selvästi nautti reissusta :) myös muutama laukka-askel tuli mukaan, kun ponirouva niin kovasti innostui. Molemmat tammat olivat innoissaan ja juuri varsastaan vierotettu V sai ajatuksensa myös muualle. Varsin terapeuttinen maastolenkki!

Tänään venyttelin ja vanuttelin tammaa kentällä ja otimme myös ravia kentällä. Denise oli rento - eilinen pieni jäykkyys oli hävinnyt kokonaan. Rouva kulki pääosin melko rentona ja rauhallisena, mikä on melkoisen uutta touhutammalle :) Ylpeä kuski!Peten kanssa taas sattuu ja tapahtuu. :D
Ratsastelin tässä tänään illalla (pimeellä) kentällä ilman satulaa, mentiin laukanvaihtoja, vähän temponvaihteluita laukassa sun muita. Oli ihan normaalisti valot päällä, kun ei tuolla illalla muuten näkisi ratsastaa. Mentiin just krhm vähän vauhdikkaasti, ja oltiin just laukkaamassa sellaisen vesilätäkön yli, kun - NAPS - kenttä meni pimeäksi!
Pete veti tietysti liinat kiinni, meinasi vetää turvalleen siinä vesilätäkössä ja ite sujahdin hirveellä vauhdilla ponin korviin. Roikuin siellä kaulalla epätoivoisena, että mähän en tipu vesilätäkköön! Hinaudun takaisin selkään ja koetin saada ponilla liikkeelle - turhaan. Oli aivan säkkipimeää, ja poni ei uskaltanut liikkua mihinkään.
Hyppäsin alas selästä (kyllä - vesilätäkköön, onneks oli kumpparit jalassa :D) ja lähdin taluttamaan.
Maasta käsin Pete alkoikin heti seuraamaan, mutta hyyvin epäilevänä. Hyvän(...) suuntavaistoni vuoksi löydettiin kentän portille ja kävelimme tallille.

Siinä vaiheessa aloin ihmettelemään - tallissa ja tallin pihalla oli valot, wtf!? Kenttä tosiaan on vähän kauempana, joten valo ei ollenkaan loistanut sinne.
Lopulta saatiin syy selville; eräs tallilainen oli käynyt sammuttamassa valot, vaikka oli kai tietoinen että oltiin kentällä Peten kanssa :D Haha, ties mikä blackout tullut, mutta pikkuvikoja! Valot takaisin ja kentälle. Poni liikkui taas luojan kiitos normaalisti.
Onneksi ei sattunut sen kummemmin, olis voinut tossa sliding stopissa käydä hullustikin!

vähän samankaltainen sliding stop tänäänkin... tosin ilman tota estettä :D

Ja kuten Riina jo vähän paljasti omassa blogissaan, ensi viikonlopusta on tulossa varsin mielenkiintoinen... :D

PS. Tosiaan mulla huomenna ruotsinkoe jos otsikkoa ihmettelitte, inte så jätte kiva!

6 kommenttia:

 1. sinulle on haaste :) http://kaktujafutura.blogspot.com/2011/11/haaste-ja-pieni-ratsastuspostaus.html

  VastaaPoista
 2. Toi valojuttu oli jo niin tuttua silloin meidän aikoina! :D

  VastaaPoista
 3. Kauheeta toi kentän valojen meneminen :D Muistan joskus muutama vuos sitten, ku ratsastin ratsastuskoulussa, niin maneesista sammu valot yhtäkkiä. Voit varmaan kuvitella sen joukkohysterian mikä puhkes ku ratsastajat oli ihan järkyttyneitä ja hevoset karkaili... :D

  VastaaPoista
 4. rakastan sun postauksii! :D pete on niiiin söpö

  VastaaPoista
 5. Milla siun postaukset on tosi kivoja lukee :D

  VastaaPoista
 6. Kaktulle kiitos, toteutan haasteen kun suinkin jaksan :D

  juulia - haha :D voin kuvitella... meilläkin joskus valot sammunu sähkökatkoksien vuoksi, mutta yleensä sillon on ollut niin huono keli että on osannut varautua ja mennä vähän hissuksiin. Eilen tuli kun salama kirkkaalta taivaalta täysi pimeys! :D

  Ja kiitos kaikille ihanista kommenteista! :)♥

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)