sunnuntai 13. marraskuuta 2011

Kauden vikat koulukisat

Karva(ton)vormula tosiaan leikki pientä ferraria kouluradalla...
Vauhtiraidat taisivat tosiaan tehota!

tää kuva kertoo kaiken...!
Totesin kisa-aamuna pienessä paniikissa, että Petellä on satula ollut viimeksi selässä kaksi viikkoa sitten, suitset joskus alkuviikosta päässä käväisivät ja perjantaina ponilla oli vapaa. Hmmm...

Odotin Peten olevan laiska ja jäykkä. Alkuun kentällä se olikin, ja itse en osannut verryttelyssä ratsastaa, kun tuntui niin oudolta istua satulassa :-D Joka tapauksessa Pete piristyi ja vertyi nopeasti. Pääsin kentältä maneesiverkkaan (sinne pääsi, kun oli enää 4 ratsukkoa ennen mua) melko pian, ja maneesissa Pete oli aaaivan super. Se toimi pelkän istunnan avulla ja mulle tuli siinä fiilis että jes, nyt menee hyvin!

Mutta huoh, yhtäkkiä poni sitten kuumeni silmänräpäyksestä. Se alkoi viedä mua pitkin verkka-aluetta ja oli ihan täpinöissään. Koitin rauhoitella sitä (tai no, ekaks koitin saada sen ylipäätään pysähtymään), mutta se oli ihan samanlainen kuin estekisoissa kuumetessaan. Ykkönen silmään ja menoksi!

Ja sanomatta selvää oli, etten saanut sitä enää rauhoittumaan. Se pomppi ja pomppi ja koetin kaikin voimin saada ponin pudotettua maanpinnalle, että hei, me ollaan koulukisoissa!
No, eikun radalle ja menoks. 
Mua nauratti ja hävetti radan aikana, Pete yritti kokoajan tarjota laukkaa ja intoili muutenkin aivan päättömästi. :D Ainakin puhtia riitti! Yritin tehdä siistejä teitä ja istua jotenkin järkevästi poukkoilevan ponin selässä, mutta poni oli niiin täpinöissään että oli todella pahasti pohjetta vasten. 
Onneksi oli hetkiä, jolloin se rauhoittui (mm. laukat oli ihan hyvät!), mutta myös hetkiä, jolloin todella aloin miettimään, aikooko se poistua täältä maneesista tai tehdä jotain muuta yhtä viisasta.Kuitenkin sain yllätyshyvän tuloksen, 64,167% !
Loppukommenttina oli: 
"Pohje taakse ja rauhoita ponia. Tasaisesti ratsastettu, vaikka poni ajoittain vahvasti pohjetta vasten."
Olin tosi tyytyväinen lopputulokseen, oltiin lopulta ekoja ei-sijottuneita (...taas!). Tämän päivän tavoite oli saada vahva 60% ja sieltähän se tuli :) Oli kiva jättää koulukisakausi onnistuneeseen tavoitteeseen!
Muutenkin tän kauden koulukisat on mennyt ihan tajuttoman hyvin, tän päivän kisoista tosin huomasi että poni kaipaa hyppäämistä... pitänee siis kuskin rohkaistua :D

Syksyn 2011 koulutuloksia (suluissa mikä oli tavoitteena sille radalle)
- 20.8. Tutustumisluokan kouluohjelma (helppo C), 60,9% (tavoite 55%)
- 18.9. KN-Special (helppo B), 55% (tavoite 50%)
- 25.9. Helppo B:0, 58,6% (tavoite 55%)
- 8.10. C-merkki, 66,9% (tavoite 60%)
- 8.10. B-merkki, 66,7% (tavoite 55%)
- 13.11. C-merkki, 64,167% (tavoite 60%+)Jo tavoitteista huomaa, että ollaan kehitytty pelkästään tämän kauden aikana. Itseasiassa poni on ollut jo pitkän aikaa tosi hieno, mutta tänä syksynä ratsastajan istuntaa on piiskattu oikein olan takaa, ja silloin on alkanut yhteistyö sujumaan ihan kivasti. :) Ensi kaudella varmaan jatketaan samalla linjalla, HeC verkkaluokka ja B "pääluokka", sillä Pete on aina parhaimmillaan vasta toisella radalla.

Ensi viikolla Pete (ja erityisesti kuski) pääsee opettelemaan uutta asiaa valvovan silmän alla, en malta odottaa!  

3 kommenttia:

  1. oho onnittelut :D ei tosiaankaan menny huonosti!

    VastaaPoista
  2. Hienosti tehty noiden tavoiteprossien kanssa!!

    VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)