tiistai 22. marraskuuta 2011

Prinsessakohtelua, kiitos!

Mamman pikku ponit ovat saaneet viime aikoina oikeaa erikoiskohtelua. 
Eritoten Denise on saanut oikeaa prinsessakohtelua, ja Pete osaa siitä hyvin kärkkäästi mulle ilmoittaa (esim. yrittää purra, olla mahdottoman söpö tai kumartaa ilman käskyä...), että hänkin haluaa huomiota...

koitas nyt sit sanoa "Eeei nyt Pete, et saa kokoajan huomiota"...

Denisellä on ollutkin oikein kissan päivät viime aikoina. Sunnuntaina vaihdoimme tamman turpeet uusiin alusiin, jotka ovat tähän mennessä osoittautuneet erinomaisiksi. Samana iltana ruuvailin sille kantahokit (täytyyhän rouvalla nyt olla korkokengät!). 
Nyt ollaan harrastettu jo pidemmän aikaa nk. porkkanapilatesta(tästä oli erinomainen juttu mm. viime Hippoksessa), josta on ollut apua ylipäätänsä tamman käsittelyssä ja onhan tamma alkanut myös venymään kunnolla - sekä oppinut kumarruksen ja ympäripyörimisen alkeet. Jees!
Tänään Deniseltä kaiken huipuksi otettiin verikokeet, ja pian olisi myös aika pirautella osteopaatille, kun aletaan hiljalleen toivottavasti päästä työn makuun. Kunhan nää iänikuiset projekti- ja koeviikot hellittäisivät hetkeksi... Saatais taas tammalta lukot auki, vaikka on nyt käyttäytynytkin varsin mallikkaasti.

joku epämääräisen vanha kuva vuodelta 2010 :D

Pete the ahne-pikku-kaakki saatiin tänään rysän päältä kiinni; nuolemasta hiekkaa! 
Pete on näinä pakkaspäivinä ollut hiekkatarhassa, jossa sillä on ollut toosi paljon heinää aina. Tänään olikin plussapäivä ja aamupäivästä oli jo maa sulanut, jolloin Pete päätti ottaa ilon irti, vaikka oli heinääkin astiassa vielä jäljellä. Noh, nyt plussakeleillä se menee peltoon, kunnon pakkaskeleillä hiekkatarhaan (maa jäässä-> ei varmana pitäis saada hiekkaa syötyä...), mutta näillä plus-nolla keleillä taitaa hiljalleen ainoa keino olla joku kuonokopan tyylinen väkerrys. Oi, kumpa tulisi jo lunta!

Pete hiekkaähkyn takia (vajaassa kahdessa viikossa syönyt masun täyteen hiekkaa, huoh)
Viikissä klinikalla, marras-joulukuu 2009.

Olemme siis toodella tarkkoja ponin hiekansyönnin suhteen, nyt aloitimme (hiukan epäonnistuen :D) psylliumkuurin ja tarkkailemme lannan koostumusta jonkin aikaa. Toivottavasti ei tarttisi liikaa pitää ponia hiekkatarhoissa...

Tosiaan psylliumin syöttäminen Petelle, joka osasi erotella kivennäisetkin turvotetun melassileikkeen seasta, ei ollut kovin helppoa. Heti ensimmäiseksi (vaikka päällä oli kauraa, porkkanaa jne) Pete nuuhkaisi iltaruokaansa ja tökkäsi sen turvallaan nurin! Siellä kalliit psylliumit lattialla, kiitos poni!
Lopulta sitten saatiin pelastettua kaatuneista ehkä 1/3-osa ja sitten laitettiin lisää kauraa, melassisiirappia ja kaikkea herkkua ruoan päälle. Puolet suostui ällötyksestä syömään, nyt myöhemmin illalla yksi tallilainen käy tunkemassa loput ruuasta karsinaan. 
Saas nähdä, millainen pellava-melassi-kaura-psylliummönjä karsinassa odottaa meitä aamulla! :D

Siis HYI, pitäiskö tällaista mönjää syödäkin!?

Asiasta kolmanteen taas vaihteeksi, kävimme sunnuntaina myös moikkaamassa Makkea. Makke on ihan jätti-iso ja karvainen palleroponi! Otin muutaman kuvasen, loput kuvat voitte käydä halutessanne tsekkaamassa Maken omasta blogista, täältä.


jättijättiponi! ja älkää hätääntykö, mulla on jättijättitakki, en ole noin jätti :D

Eiköhän siinä ollut kaikki, wow lukijakunta alkaa lähestyä tasalukua! Kiitos kaikille kamalasti, kommentoikaa vaan enemmän, se aina piristää! :)

5 kommenttia:

 1. kiva postaus ja oli kiva lukee tasapuolisesti kaikista poneista kuvien kera :) piristi fyssantuntia kummasti... :D

  VastaaPoista
 2. Ihana toi ylin kuva Petestä! :D

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva postaus, ja onha se Makke jo iso! Mul on itellä hoitsuna kaverin kans kesäkuus 2010 syntyny tammavarsa, ja huomaa miten reilus vuodes kasvaa ihan älyttömästi :) kiva seurailla tätä (ja Maken blogii), kun itelläki kokemust pikkusest ja nyt jo vähä isommast varsast :))

  www.snocomo.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille! :)
  Täytyypä Anni käydä vilkaista blogiasi! Ja kyllähän noi kasvaa hirveellä vauhdilla... vuosi sitten Makkekin oli vielä viaton mammanpoika, hui kun aika menee nopeasti!

  VastaaPoista
 5. Niimpä! Oonki aatellu blogiin yhtä erikoispostaust, mist erityisest huomais näitte pikkuste vauhdikkaan kasvun :D

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)