sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Tadaa!

Mulla on ollut jo tosi kauan haaveissa testata yks asia, ja tänään se viimein mahdollistui...!

Ollaan tänä syksynä kokeiltu ja koeteltu ponia vaikka millä mitalla. Koska ei keksitty enää enempää tapoja, millä pienen ponin päätä voisi enempää sekoittaa, päätettiin tänään tunkea sille ensimmäistä kertaa suuhun kanget.

ja noi ohjat ei oo noin solmus vaikka näyttävätkin :--D

Mutta ensin palataan vähän taaksepäin; tänään olin kooko päivän tallilla, sillä tallillamme järjestettiin CR-kurssi. Tällaiset kurssithan on yleensä järjettömän kalliita, mutta onnekseni CR-valmentaja on ihan tästä lähipiiristä ja sain sen astetta halvemmalla, varsinkin, kun osallistuin siihen Petellä. :D
Tosiaan kurssin piti tallituttu/kotiopettaja/olkapää, eli Rinna-ponin omistaja. Hän on erikoistunut centered ridingin maailmaan ja huomaamattaan kiskonut mun Rinnan kanssa sinne myös, ja nyt sinne on valunut sitten pieni Pete-raukkakin :) 

Huopa ostettu kaiketi v. 2010, nyt vasta ekaa kertaa käytössä! :D

Kurssiin kuului alkuun 30min yksityistunti "juoksutustarhassa", eli vähän pienemmällä kentällä. Aloitettiin niinsanotusti alusta, katsottiin istunta kuntoon ja hienosäädettiin. Peten kanssa mahduin jopa laukkaamaan siinä. 
Sen jälkeen oli teoriaa kaksi tuntia (+ hyvää ruokaa ja jäätelökakkua!), katsottiin Sally Swiftin Centered Riding -opetusvideo. Se oli englanniksi, joten sain ainakin hyvää englannintreenausta... Samalla käytiin asioita läpi. Video oli tosi hyvä, siinä käsiteltiin aina pehmeistä silmistä oikeanlaiseen kevyeeseen raviin
Teorian jälkeen vielä 2-3 hengen ryhmissä tunti isolla kentällä, jossa mentiin paljon siirtymisiä ja ravi-laukkatyöskentelyä.

alkuraveja kentällä

Koska osa kurssilaisista oli ratsastanut reilusti vähemmän aikaa, kurssinvetäjä tahtoi mulle vähän haastetta - ja niimpä laitettiin Petelle tänään kanget. Kankiohja toki oli tosi löysällä kokoajan, sillä tässä ratsastustyylissä painoituttiin lähinnä istuntaan. Sain lainaan ponikankikuolaimet, ja ne yhdisteltiin sitten ohuihin kolmipaloihin ja hienoihin ponisuitsiin. Mikä parasta, olin koko ajan valvovan silmän alla, ja itse en edes kankia ponin suuhun asettanut - niin varma halusin olla, että ne kuolaimet ovat siellä suussa oikein.

Oli tosi pelottavaa mennä niillä, sillä itse olen Petellä mennyt vain nivelien kanssa tai ilman kuolaimia - oli käsittämätöntä, että nyt siellä suussa oli jotain sellasta, jolla saisi tosi pahaa jälkeä pelkästään yhdellä kerralla. Kyselinkin koko ajan opettajalta, onko kankiohja nyt liian tiukalla, ihan kyllästymiseen asti :D


alkuraveja vielä näin videoitse :) katsokaa sen verran kuin jaksatte, melko pitkä!

Pete oli tosi hieno; paljon tasaisempi ja pehmeämpi, vaikka kankiohja oli useimmiten tosi löysällä tai jopa kokonaan kaulalla. Niinhän se taitaa useimmilla hevosilla kankien kanssa mennä; kulkevat hyvin, ellei ratsastajan kova käsi häiritse/satuta. Pete tosin kulki melko matalassa muodossa, kun itse sähläilin ohjien kanssa sen verran, ettei aina ollut tuntumaa edes nivelohjissa :D Itse sain kahden ohjan lisäksi vielä peukaloiden alle raipan, sillä käteni olivat hetkittäin tosi epätasaiset.
Illalla äiti tuli kuvaamaan sitä toista tuntia, jolloin oli luonnollisesti jo aika pimeää. Toivottavasti saatte silti selvää videoista :)


Heiluin selässä kuin hullu, kun kankiohjat roikkuvat alussa ihan järkyttävästi ja koitin keräillä niitä vähän käteen, etteivät nyt sentään vapaana roikkuisivat :D

7 kommenttia:

 1. Heihei kuka teillä kävi tuntia pitämässä? (:

  VastaaPoista
 2. oikeesti toi raippa peukkujen alla on tosi kätevä :D aluks vaa jotenki vaikee säädellä ohjien pituutta mut ainaki saa ne tassut tasasiks.

  VastaaPoista
 3. milla. - laitoin sulle FB:n kautta viestiä (:
  Anonyymi - samaa mieltä! :D varsinkin kun mulla oli vielä kahdet ohjat, oli tosi paljon hakemista käsien kanssa. Tolla sain erityisen hyvin sisäkäden kuriin, se kun meinaa aina laskea ulkokättä alemmas :)

  VastaaPoista
 4. Kangilla on tosi pelottavaa ratsastaa! Mutta itse tykkään mennä kangilla, niillä jotenkin saan hevosen paremmin ohjan ja pohkeen väliin. Yksi HeAkin kangilla käytiin kokeilemassa ja oltiinkin heti kolmansia :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi - jep! :D Ja Pete oli mun mielestä tasaisempi ratsastaa, vaikka kankiohja olikin ihan löysällä hetkittäin. Itse en Peten kanssa kangilla pääse kisaamaan vielä aikoihin, sillä mun tietääkseni (?) poniratsastajat eivät saa startata kangilla :)

  VastaaPoista
 6. Haastoin sut :)
  http://rulleponi.blogspot.com/2011/11/kuvahaaste.html

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)