maanantai 23. tammikuuta 2012

Talvikivaa

Viikonlopun ylimääräiset ratsastelut ja juhlimiset taisi olla vähän liikaa, sillä tänä aamuna olin aivan poikki ja kuumekin on tässä päivän aikana taas kohonnut... Huoh!

Palataan kuitenkin takaisin viikonloppuun, sillä sain paljon aikaiseksi sen aikana :)
Lauantaina mulla ja Denisellä oli taas Peninan koulutunti. Olin varannut juoksutustarhan, sillä kenttä ei ole ollut kovin hyvässä kunnossa... Menimme pääasiassa ympyrällä, taivuttelimme joka suuntaan ja koetimme saada ponin vetreäksi. Denise olikin aika hyvällä tuulella, oltiin kuulemma kotiläksyt tehty ;)

Petellä käväisin illalla kentällä, ja täysin odotuksia vastoin siellä pystyi hyvin ravaamaan ja pätkän laukkamaankin! :D Se on nyt ollut tosi liukas, mutta viimein oli lunta taas tarpeeksi jään päällä. Poni olikin varsin reippaalla tuulella, saatiin taas kivoja raviväistöjä aikaiseksi ja muutenkin Pete oli tasainen ja energinen koko tunnin ajan :) Tahtoo jo koulukisoihin! 
Pete on myös laihtunut sen verran, että kohta saa taas satulavyön kiinni HAH :D

siellä se taas lihooo...
(PS. tuo on heinäpaali, ei me noin isoja heinäkasoja niille viedä :D)

Sunnuntaina päätinkin olla jo "terve" ja lähdin ratsastamaan uudella otuksella. Puskan ja Kallen omistajat olivat reissussa ja he kyselivät josko voitaisiin Nellin kanssa käydä joku lenkki niillä. Oli mukava lenkki kokoonpanolla minä-Puska ja Nelli-Kalle! 

Kalle, Puska ja Pete paalilla (joulukuu -11)

Yksi hauska juttu pääsi kyllä sattumaan; maastoreitillä oli yksi silta(alla kohisi koski) ylitettävänä. Kalle meni tottuneesti sen yli, mutta Puska pelkäsi ihan kamalasti! Poni yritti koko ajan kääntyä takaisin kotiin, kunnes yhtäkkiä meidän takaa tuli moottorikelkka. Se hiljensi ajoissa, mutta Puskan mielestä kelkka oli toosi pelottava. 
Poni mietti hetken että mihinköhän suuntaan lähtisi(edessä silta, takana kelkka, vieressä kauheat lumikasat), ja lopulta sitten pisti silmät kiinni ja ravasi hirveetä vauhtia eteenpäin sillan yli :D Sen jälkeen lenkki sujuikin rauhallisissa merkeissä, joskin Puska kävi välillä pikku kierroksilla.

zemaitukaruuna Puska
Lenkin jälkeen oli Denisen vuoro. Lähdimme piiitkästä aikaa pellolle! Viimeksi olen tainnut Denisellä peltoilla 2v sitten, ja silloin kun tamma jalkansa ekan kerran hankeen upotti, se sai kauhean kohtauksen ja lähti täyttä laukkaa tallille :D Ei siis mitään kovin hyviä muistoja pellosta.
Tällä kertaa tamma kuitenkin käveli äidin johdolla pellolle hienosti. Alkuun sitä jännitti kamalasti kun lunta oli polviin asti, mutta hiljalleen rauhoittui. Olin sairaaan ylpeä tammulista! Käveltiin ja otettiin yksi ravipätkä, ja Denise tykkäsi ihan kauheasti! Ei menty kuin n. puoli tuntia, ja lihakseton tamma-raasuni oli jo kerennyt hikeä pukkaamaan :D

jänskätti :)
Illalla vielä Peten kanssa pellolle otsalampun valossa, huiiii kun poni meni lujaa! Se innostui ihan kauheasti ja baanatti niin kovaa kuin kavioista lähti! 
Huomenna menossa uudestaan pappakokoonpanolla, katotaan kuinka lujaa poni menee silloin! ;)

Nyt mä lähden ryystämään teetä ja nukkumaan päikkärit, mutta yksi lukijakysymys teille:
Jäätyykö teillä koskaan polvet ratsastaessa? :D Itellä se on kauhea ongelma, vaikka kuinka kerrospukisi, niin ainoa asia koko kropassa on POLVET, jotka jäätyy! 

6 kommenttia:

 1. Mullakin jäätyy, siksi käytänkin kovemmilla pakkasilla kunnon topparatsastushousuja. Sen jälkeen ei oo pahemmin jäätynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä! :) Mulla jäätyy jo pienemmilläkin pakkasilla, enkä silloin oikein viitsi paksuja toppahousuja pitää, kun tulee muuten niin kuuma :D

   Poista
 2. mulla ei yleensä jäädy kun käytän yli -10 asteen pakkasilla semmosii ratsihousuja et niissä on fleece-vuori tavallisien ratsihousujen alla. sit sinne viel lämpölegginsit niin joskus voi tulla jopa vähän kuumakin ;) hööksistä saa noita housuja! ainaskin mää sain ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla itseasiassa on nuo lämpöleggingsit hööksistä, mutta ei toiminut mulla mitenkään erityisen hyvin :D Ja mulla jäätyy jo nollan tuntumassa polvet, enkä silloin viitti ihan toppahousuja käyttää :/
   Kiitos kuitenkin vinkistä!

   Poista
 3. Mä laitan rats.housujen alle (tai päälle jos ei mahdu alle) säärystimet niin, että ne tulevatkin polven yli reiteen asti eivätkä jää polven alle. Vielä kun lisää pitkät villasukat niin ei pohkeetkaan jäädy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, pitää testata! Empä ole tullut ajatelleeksikaan nuita säärystimiä :D

   Poista

Suuri kiitos kommentistasi! :)