maanantai 13. helmikuuta 2012

Ponitohtorin vastaanotolla

Taas kerran pääsimme eläinlääkärin juttusille, mutta nyt toisista syistä. :)

Tällä kertaa onneksi ihan näiden perustarpeiden syistä, eli rokotusten ja Denisen raspauksen :) Ihana eläinlääkärituttumme taas vaivautui meidän ponit hoitamaan. Tarkoituksena oli siis rokottaa molemmat, mutta koska molemmat ponit tarvitsikin sen tetanus-rokotteen (sen "tujumman"), eikä tohtorilla ollut kuin yksi sellainen mukana, tuikattiin se Petelle ja vissiin tänään saa tamma sitten samaisen rokotteen.

Peten rokotuksen jälkeen oli Denisen raspaus. Denise on raspattu viimeksi heinäkuussa, ja silloin sanottiin että sellainen 9kk väli olisi ihan hyvä. 
Denisellä olikin aikamoisia piikkejä jo suussa, sillä oli tullut kieleen pari pientä haavaumaakin ja suun "sivuosassa"(en nyt saa termiä mieleeni :D) oli aikamoinen nirhauma. Syy siihen löytyi helposti, sillä haavan lähellä oli todella, todella terävä hammaspiikki! Sain itsekin tunkea käteni tamman suuhun ja testata piikkiä, ja meinasin saada haavan sormeeni siitä :D Ei siis ihme että tamma on vähän vastustellut kuolainta, vaikka on nyt ollutkin melko mukava ratsastaa. 
Nyt on suukin sitten kunnossa ja päästään taas treenaamaan!
Eli tässä on molemmilla alkuviikko hiukan kevyttä. Petellä kävelin eilen illalla ja tänään menen vielä kevyesti ihan varmuuden vuoksi. Denisellä oli eilen vapaa ja tänään käyn kävelemässä riimun kanssa ja huomenna ehkä kuolaimet suuhun, katsotaan nyt miten reagoi :) Molemmat ovat onneksi olleet ihan normaaleja, pirtsakoita poneja ja Denisellä ei syömisen kanssa ole ollut mitään ongelmaa. 


Tästä on hyvä jatkaa! 
Mulla on nyt ihan hillitön motivaatio ratsastuksen suhteen, tekisi vaan mieli koko ajan olla tallilla. Nyt sainkin kahden viikon ajaksi liikutettavan ja lisäksi hiihtolomalla (eli ensi viikko♥) mulla on myös yksi poni ratsastettavana sekä Rinnan ja Roopen selkään kapuan varmaan joku päivä :) Ja tietysti omat ponit!

2 kommenttia:

  1. kiva et sait lisä reenattavia! :D ois hauska itekki saada mut eipä niitä noin vaa tarjoilla :( aws miten pete voi olla noin sulonen!? :D se on aina ihan töttöröö :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on välillä tarjontaa enemmän kuin kerkiää, varsinkin denisen saikun aikana tuli kauheasti kyselyitä. Edelleenkin taitaa joku luulla että mulla on vain Pete ratsastettavana, aina tarjotaan poneja "kun sulla on sitä aikaa..." :D

      Poista

Suuri kiitos kommentistasi! :)