torstai 2. helmikuuta 2012

verta, pakkasta ja hiirestäjä-Pete!

Hiljalleen alkaa koeviikon jälkeen elämä voittaa :D 8/9 koetta tehtynä, noh ei mitenkään järin hyvin tuloksin mutta eipäs voi mitään.

Meille on iskenyt pakkasia, tänään mm -23 astetta. Ponit ovat olleet kevyellä, ulkoilevatkin nyt vaan sen 11h päivässä, jos tästä vielä kohoaa niin haetaan vielä aikasemmin sisälle.
Perjantaina olisi tarkoitus hypätä poneilla piitkästä aikaa, mutta kun tämä pakkanen jatkuu tällaisena, en viitsi kyllä hikeen pistää. Täytyy siis vaan vieläkin venyttää hyppykertaa... Mutta Roopella olen luultavasti perjantaina menossa hyppäämään, heillä on maneesi ja ponia pystytty liikuttamaan normaalisti. Superkivaa! :)Ponit ovatkin olleet hiukan pirtsakalla tuulella pakkasen ja "talviloman" vuoksi.
Denisellä on ollut kahtena päivänä peräkkäin uudet hokinreiät (samaisessa jalassa) takasessa. Ensimmäiseksi yöksi laitoin ensimmäiseen haavaan betadinehauteen, seuraavana päivänä se OK ja toinen niin pieni, että vain puhdistin ne.
Jalat kuitenkin ovat olleet viileät ja kuivat, ihanaa kun tuo hanki hoitaa jalkojen kokopäiväkylmäyksen :D

Pete oli eilen saanut turpaan joltakulta, sillä oli suupielessä kaksi nirhaumaa. Ne eivät ole ainakaan kuolaimista johtuvaa, sillä viimeksi ponilla on ollut kuolaimet viikonloppuna? :D Reiät olivat siistejä pintanaarmuja enkä tehnyt niille mitään. Onneksi on nämä pakkaset, haavatkin parantuvat helpommin kuin joskus kesäkuumassa...Pete on löytänyt uuden harrastuksen, nimittäin hiirestyksen! Yksi päivä äidin vaihtaessa ponin vesiämpäriä karsinasta, ämpäriä kaataessa sieltä tuli ulos kuollut hiiri. Voin vain kuvitella, kuinka hiiri on kiipeillyt karsinanovella ja Pete on tönässyt sen sinne ämpäriin :D Viime talvena ämpäristä löytyi mm. hukkunut talitintti, ja joku vuosi takaperin rotta. Että varokaa vaan, kaikki pieneliöt :P

sinuna varoisin....

Muistatkaahan vielä vastailla tuohon sivupalkin kyselyyn (luen myös mielellänne vastauksianne!) ja kiitokset 250 lukijalle ♥ Hyvää helmikuun alkua kaikille!

12 kommenttia:

 1. minä tykkään ihan himona näistä sun postauksista, kun osaat kirjottaa niin hyvin!

  VastaaPoista
 2. meillä yks suomenhevonen hukutti variksen vesikuppiin! Oli kiva yllätys mennä laitumelle vaihtamaan vettä kun kupissa oli kuollut varis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Lohdullista kuulla että on enemmänkin näitä tappaja-poneja :'D

   Poista
 3. Meillä kans tänää -23 ja rapiat pakkasta...

  Ja hitto Pete on fiksu! :D Se aatteli selvästikin että 'No cheese for you!' :DDD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oon opettanu ponille hiiripelin salat ;D

   Poista
 4. Ihana harrastus! :D (En oikeasti ole noin sadisti, mutta nosti vain väkisin hymyn huulille tuo pieneläinlitania :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti! :D Huvittavaa se jollain kierolla tavalla onkin, paitsi se elukoiden poimiminen sieltä vesiämpäristä...

   Poista
 5. Tämä ei nyt liity tähän postaukseen, mutta tossa aikaisemmin pyysit vinkkejä koska polvesi jäätyvät talvella. Itelläkin oli sama ongelma mutta nyt olen huomannut, että kun laittaa tavalliset säärystimet polvien päälle, ja ratsastushousut jalkaan, niin ei polvet palele! :))
  Tykkään kauheasti sun postauksista, kirjoitat tosi hyvin! (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! :) Sainkin samaisen vinkin ja se todellakin toimii, suosittelen kaikille! Ei ole ollut enää polvet jäässä :)

   Poista
 6. hahahahha salee sun ponis on kirjaimellisesti saanu turpaa sen rotan sukulaiselta :> rotal vähä niiku I WANT TO KILL EVERYBODY fiilikset :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jooo!! kyl mäki vähä suutahtaisin jos mun rottakaverin joku poni hukuttais :<

   Poista

Suuri kiitos kommentistasi! :)