keskiviikko 17. lokakuuta 2012

tunteista toiseen

Jestas miten voi joku syksy ottaa näin rankasti koville. Ajatukset ja tunteet heittelehtivät miten sattuu, ja edellisen päivän ilo ja nauru voi seuraavana päivänä olla surua ja itkua. Ei nyt ihan heti samanlaista syksyä tule mieleen, ja vielä olis pitkä ja pimeä talvi edessä. Talviunet olis ihan jees!?

Lauantain palloleikkien riemut haihtuivat nopeasti sunnuntaiaamuna, kun meille soitettiin että Petellä taitaa olla ähky. Ei, edellisestä on vasta kuusi viikkoa! Eikun taluttamaan, ell tuli letkuttamaan ponin noin tunnin päästä. Pete osaa käyttäytyä nykyään tosi kiltisti letkuttaessa, ilmeisesti jo hommaan tottunut, raasu...

voi rakas ponki ♥ taluttelua sunnuntaina... poni paisunut palloksi taas! 

Sitten taluttelua ja poni ok. Hetken päästä taas kipeä ja letkutettiin toisen kerran, jolla tilanne purkautui taluttelun ohella. Ruokinta lähtee siis uusiksi, taas... Lisätään Greenmixin määrää ja vaihdetaan kuivaheinä säilöön. Tämän jälkeen ideat loppu. Jos jollain on jotain omakohtaista vinkkiä ähkyhevosen ruokintaan, toivon että auttaisitte! Useampien eläinlääkärien kanssa ollaan ruokinta suunniteltu, mutta tässä vaiheessa mikä tahansa vinkki voi toimia - ei siitä ainakaan voi haittaa olla...


will it ever get better?

No joo. Alkuviikko meni siinä väsymyksen ja epätietoisuuden vallatessa. En muista oikeestaan mitään maanantaista. Tiistaina Denise oli ainakin tosi karmea, tamma itsekin vaikutti alusta asti vastahankaiselta, olin itse väsynyt ja ärtynyt monista eri syistä ja herkkä tamma vaistosi myös sen tietysti. Harmittaa niiin paljon, että ratsastus meni mönkään, kun tamma on ollut niin hyvä viime aikoina!

Denise kisapaikalla 8.10.

Tänään J ratsasti Denisen. Poni toimikin tosi hienosti, ei tietoakaan eilisistä kiukkuiluista! Oli ihan ilo seurata parin menemistä! Ja ratsastus- ja talliseurasta oli myös hyötyä, aikoihin ei oo tallilla ollut niin kivaa ja vapauttavaa olla. Sai hetkeksi ajatukset irti kaikesta karmivasta :)

Tällä jatketaan, pahoittelen epäaktiivisuutta... Ei jostain syystä oikein inspaa kirjoittaa. Jotain hyvää kuitenkin mullekin on suotu - ensimmäisen jakson aineiden keskiarvo oli 9! Eka koeviikko lukiossa meni siis ihan hyvin :)

11 kommenttia:

 1. Äääh, paranemisia Petelle! D: <3 :3

  VastaaPoista
 2. Älä turhaan ota stressiä blogista, kyllä sen nyt hyvänen aika jokainen ymmärtää että sulla on muutakin ajateltavaa ollut viime aikoina :/ Voimia ja toivotaan että Petekin paranee pian!

  VastaaPoista
 3. Voi ei :/ Paljon paranemisia Petelle! Varmasti haastavaa suunnitella ruokintaa, kun poni on taipuvainen sekä ähkyyn, että kaviokuumeeseen... tsempit sinne!

  VastaaPoista
 4. Voi harmi, toivottavasti poni paranee nyt eikä enää tulisi ähkyä :< <3

  Jos sulla aikaa ja kiinnostusta nii käy tsekkaa mun ja ylläpitohepan blogi, vielä ei ole paljon postauksia, mutta lisää tulee monesti viikossa!
  http://bourgogneandme.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. munkin heppani on ähkyherkkä,joten et oo yksin (: vaihettiin säilöheinä kuivaan, kaurat pois. nyt saa enään kuivaheinää ja mössön minkä annan aina ratsastuksen jälkeen ja paaaljon vettä. meillä ell ekan kerran sano että säilöheinä pois + kaurat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kuivaheinää poni syönyt jonkin aikaa, nyt ell kehoitti kokeilemaan säilöheinää, koska se on vähän kosteampaa :) Toivotaan että se toimii meillä!

   Poista
 6. Muutamia toistuvasti ähkyileviä on pystytty yhdistämään karvanvaihtumisen aikaan; joka syksy ja kevät ne ähkyilevät, juuri pahimman karvan kasvatuksen tai tiputuksen aikaan. Lämpimän veden juotto säännöllisesti ja vesimäärän vahtiminen on ollut näillä avainasemassa ähkykierteen katkaisemisessa ja ehkäisyssä.

  Myös kylmästä tuleva kaasu tai ummetusähky on muutamalla nähty; kylmä muta tarhassa hohkaa kylmää ja jos vielä kaiken syötävän heinänkin kruunaa jäätävä sade, on jotkut hevoset tästä saaneet kehitettyä kaasu- tai ummetusähkyn. Tällaisesta itse viisastuneena nyt loimitan hieman aikaisemmin hieman tuhdimmalla loimituksella mitä aiemmin (sisäloimi + kaulakappaleellinen ohuesti vuorattu tai vuoraamaton sadeloimi) ja vahdin nimenomaan tuota veden juomista. Tarjoan joka kerta liikutuksen yhteydessä lämpimän veden tai leseveden ja aina tuo ämpäri tuntuu kelpaavan vaikka ulkona vettä onkin ja se sieltä todistettavasti juo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) Petellä tosiaan on ähkyjä ollut useimmiten pelkästään syksyisin. Tänä kesänä ähkyily tosin lisääntyi, mutta yhtenä suurena syynä on varmaan myös ollut se, että poni sai kaviokuumeen takia liikkua hyvin vähän. Nyt syksyllä vaikka liikunta, ruokinta ja juominen on kunnossa, ähkyily vaan jatkuu, ja ähkyille ei ole löytynyt järkevää selitystä...

   Vettä tarjoamme niin paljon kuin poni vaan suostuu juomaan ja tarkkailu on helppoa, kun ponilla ei ole karsinassa vesiautomaattia vaan ihan normaali vesiämpäri, samoin ulkona.

   Mutta kiitos valtavasti kommentistasi, aina kohtalontoverit ja vinkit helpottavat - josko olisi aina joku vaihtoehto, millä pystyisi ähkyilyä estämään! :)

   Poista

Suuri kiitos kommentistasi! :)