torstai 18. huhtikuuta 2013

Haaste!

Kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille! On huippua nähdä vaivaa erikoispostauksien eteen, kun ne sitten oikeasti huomioidaan. Tänään on luvassa haaste, joka on jo muutaman kuukauden pyörinyt tuolla luonnoksissa. Päätin sen nyt tehdä valmiiksi!

Sain tämän haasteen Maisalta, kiitos!

Haasteen säännöt ovat:
- Kerro 11 faktaa itsestäsi
- Vastaa haastajan 11 kysymykseen
- Keksi 11 uutta kysymystä
- Haasta 11 blogia

En ole koskaan tehnyt tällaista and that's who i am -haastetta ja päätin liittää sen nyt tähän, sillä voisin viettää tuntikausia tumblrissa selailemassa noita kuvia! :-)

Ja maisalta saamani kysymykset ovat:


1. Mitä harrastaisit jos et harrastaisi hevosia? 
- Tämä olisi aika selvä: juoksisin kilpaa pitkiä matkoja. Pitkän matkan juokseminen on ollut mun vahvuus ja intohimo aina - eli jos en ratsastaisi, olisi mun urakehitys juoksijana lähtenyt käyntiin jo paljon pienempänä ja minulla olisi aikaa ja jaksamusta treenata nykyistä enemmän. Lisäksi laulaisin ja soittaisin.

2. Oletko koskaan turhautunut täysin hevosharrastukseen? Milloin? 
- En koskaan täysin, en ole ikinä ajatellut luopuvani hevosharrastuksesta. Tulee mieleen yksi talviaamu perjantaina parin vuoden takaa, jolloin kävin aamutallissa ja sen jälkeen heittäydyin sänkyyn itkemään, enkä suostunut lähtemään kouluun :D Silloin tuntui niin turhauttavalta koko vaivannäkö hevosten kanssa, mutta sen jälkeen en ole noin rajusti tainnut reagoida.

3. Miten harrastuksesi ehkä muuttuu tulevaisuudessa? 
- Lähitulevaisuudessa sen verran, että vuoden sisällä mulle tulee kolmas ratsu (Makke) kuvioihin ja samalla siis tänne hoidettavaksi. Eli hommaa tulee lisää. Kauempi tulevaisuus, eli kun lähden lukiosta opiskelemaan muualle, on vielä suurena kysymysmerkkinä.

4. Mistä asiasta sinulla on erityisen vahva mielipide? Miksi? 
- Apua, omistan aika paljon vahvoja mielipiteitä :D Mutta jos rajaan näin hevosharrastukseen, niin minua rasittaa hevosomistajien tahallinen huolimattomuus, joka lisää turvallisuusriskiä; jätetään karsinan ovet auki, jätetään hevoset vapaana käytävälle, suljetaan salvalla tallin pelastusovet jne.

5. Oletko kärsivällinen ihminen? 
- Riippuu vähän asiasta. Aika kärsivällinen osaan olla esim. hevosten kanssa, mutta välillä palaa ihmisten kanssa käämit aika nopeasti :D yleensä osaan kuitenkin sulkea suuni ajoissa.

6. Jännitätkö helposti? Milloin siitä on ollut haittaa? 
- Jännitän :D Jossain estekisoissa oon jännittänyt niin paljon, että oon unohtanut ratsastaa (ja hylky tuli), ja samaa käy yleensä uuden valmentajan kanssa. Mutta yleensä saan pidettyä jännityksen kurissa.

7. Missä tärkeysjärjestyksessä elämäsi suurimmat asiat ovat? 
- Mahdotonta sanoa :D hevostenhoito on luonnollisesti velvollisuus, jota en voi jättää tekemättä. Mutta muuten yritän tasapainoitella kodin, tallin, koulun, treenaamisen ja ystävien välillä.

8. Miten käsitys unelmahevosestasi on muuttunut? 
- En haaveile enää mistään kuumista isoista estehevosista, vaan pienemmistä allround pikkuhevosista/poneista. Alkaa itsesuojeluvaisto pikkuhiljaa heräillä :D

9. Oletko aloittanut ponityttönä? Onko siitä ollut hyötyä/haittaa? 
- No joo, todellakin :D ja ponityttönä edelleen. Hyötyä en osaa sanoa, kun hevosiin en ole vielä siirtynyt, mutta poneilla on tietysti pikkutyttönä turvallisempi aloittaa. Tuntemani ponit ovat olleet kaikki niin suuria persoonia, että ne ovat kyllä opettaneet sisua...

10. Haluatko töihin hevosalalle? 
- En halua hevosista ammattia.

11. Miten selviät pimeästä talvesta hevosen kanssa?
- Selviän siitä joka vuosi, mutta kyllähän se välillä kurjaa on :D vinkkini talveen: kerrospukeutuminen ja otsalamppu. Niillä selviää jo aika hyvin.

4 kommenttia:

  1. oot hyvä ku postaat joka päivä! tää oli tosi kiva :)))

    VastaaPoista
  2. Ihana Milla! :) Nää and that's who i am-postaukset on aina niin kivoja! Ja hassua kyllä, muhun pätee noi kaikki samat kuvatukset :)

    - Laurr, en jaksa kirjautuu :D

    VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)