sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

METSÄPIRTTI 14-19.7.2013 - suuri leiripostaus!


METSÄPIRTIN KUTOSLEIRI 14-19.7.2013

Huu, nyt on yksi tän kesän parhaimmista viikoista takanapäin! Päätin viime vuodesta viisastuneena lähteä vielä tänä kesänä Pirttiin leirille, ja sain kokea vielä kerran mahtavat viisi päivää Pirtin rennossa tunnelmassa :-) Täältä pesee, leiripostaus!


SUNNUNTAI 14.7.

Leirihän alkoi tänä vuonna virallisesti vasta maanantaiaamuna, mutta koska olin omalla ponilla tulossa, sain luvan tulla jo sunnuntai-iltana majoittautumaan ponin kera. En pitänyt kotona mitään kiirettä, sunnuntaina pakkailin, ratsastin Denisen ja pesin Peten ja chillailin vaan, ja olinkin Pirtissä vasta kahdeksan maissa illalla.

Kun saatiin raahattua mun tavaravuori sekä talliin että majoitustiloihin, lähdettiin Riinan kanssa ratsastamaan Pete ja Rulle. Pete oli aika ärsyttävällä tuulella, ei niinkään jännittänyt paikkaa mutta oli sellai plaah, aika ulkona kaikista avuista :-D En silti jaksanut alkaa stressaamaan moisesta, sillä poni vaikutti muuten suht rennolta ja uskoin että selvittäisiin tulevista tunneista.

Illalla juteltiin niiden leiriläisten kanssa, jotka olivat myös tulleet sunnuntaina. Meillä venähti jotenkin kummasti yli neljään, mitä ihmettä... Ja me oltiin Riinan kanssa sitäpaitsi aikasessa menossa nukkumaan, sillä useimmat valvoivat koko yön :-D


MAANANTAI 15.7.

Maanantaina herättiin hiukan myöhässä, puoli yhdeksän maissa, josta saatiin suoraan lähteä hevosia hakemaan - infoa herätysajasta ei ollut ja tietysti oletettiin että voidaan nukkua niinkin pitkään :-D Heppojen haun jälkeen oli aamupala ja aamutunnit.

Aamutunnilla oli kouluratsastusta ja menin Petellä. Pete oli aivan hirmuisen kivalla tuulella, reipas ja ahkera ihan alusta asti! Saatiin näytettyä heti hyvät puolet itsestämme ja olin tosi ylpeä pikku äijästä :-) Mentiin suoria linjoja ja jotain muuta, mitä en nyt ihan muista :-D


Tunnin jälkeen pistettiin ponit tarhaan. Pete ja Rulle menivät samaan muta/hiekkatarhaan, ja tulivat ihan ok toimeen - eivät nyt heti ihastuneet toisiinsa mutteivät tappaneetkaan toisiaan :-D Heitettiin päiväheinät ulos ja mentiin syömään. Kun tulin syömästä, huomasin Peten kuopimassa maata ja syömässä hulluna hiekkaa. Onneksi olin pakannut kuonokopan mukaan, ja se päässä poni saikin viettää koko loppuleirin ollessaan tarhassa.


Iltapäivällä oli vuorossa ratatunti, jota olin odottanut pitkään ja hartaasti jo kauan ennen leiriä :-D En ole koskaan päässyt hanattamaan radalla, joten jännityksellä odotin, miten Pete tulisi käyttäytymään. Poni oli ihan hullun innoissaan! :-D Se vaan pukitteli ja laukkasi paikallaan, kun muut kävelivät tai ravasivat, ja halusi tosissaan mennä lujaa! En voinut olla nauramatta hölmölle pikku ponille, kun se jaksoi innostua kerta toisensa jälkeen ♥


Oltiin radalla varmaan 1,5h, mutta poni oli aamutunnista huolimatta vieläkin täpinöissään tallille tultaessa. Jännitin kovasti miten poni jaksaisi, mutta ainakin tässä vaiheessa näytti poni kovin virkeältä! Ratatunnin jälkeen pistettiin ponit pihalle, syötiin, lagailtiin ja lähdettiin irtohypyttämään Cisu-ponia.

en saanut järin hyviä kuvia, sillä toimin lähinnä Cisun kujallejuoksuttajana :D
Tämän iltaohjelman jälkeen ei ollut enää sen kummempaa touhuamista. Hengailin koirankopissa, katsoin puolet Sisko tahtoisin jäädä -leffasta sekä kävin superpelottavassa  huutokauppahallissa keskellä yötä, mihin en viime vuonna pystynyt! Pääsin nukkumaan jo puoli kahden jälkeen, mikä saavutus!


TIISTAI 16.7.

Tällä kertaa herättiin Riinan kanssa ajoissa, jo 7.45. Ruokittiin ponit ja lähdettiin hakemaan heppoja laitumelta. Hain hoitoheppani Edin, joka oli iso kimo (ylläri:D) heppa!

Edi ♥
Heppojen haun jälkeen suunnattiin nälkäisinä aamupalalle, jonka jälkeen oli vuorossa estetunti. Pete vaikutti edelleen virkeältä, joten päätin lähteä sen kanssa hyppäämään, kun ei muutenkaan olla estetunneilla pitkään aikaan oltu.

Pete oli ylläripylläri ihan super! Reipas, vauhdikas ja kertakaikkisen hauska ratsastaa, etten voinut olla hymyilemättä tyhmästi siellä selässä koko tuntia :-D Mentiin ihan pikkuristikoita ja kerran nostettiin yksi pysty huimaan 40-50cm korkeuteen, hui ;D Mutta oli siinäkin tarpeeksi tekemistä innosta puhkuvan ponin kanssa. Ravilähestymiset kusaisi ainakin huolella joka kerta... Meillä oli vieraileva ratsastuksenopettaja, joka vaikutti kuitenkin myös tykkäävän ponista!


Tunnin jälkeen poni taas monsteriasussa pihalle ja lähdin kuvailemaan toisten tuntia. Syötiin ja sitten olikin jo maastotunnin aika! Vieläkin päätin jatkaa Petellä ratsastusta. Olin kaavaillut jo ennen leiriä, että olisi kiva ottaa poni maastoon mukaan, ja poni vaikutti niin pirtsakalta että sinnehän se pääsikin.

Reissu oli kertakaikkiaan ihan mahtava! Poni osasi käyttäytyä ihan hyvin, vaikkakin muiden kävellessä poni veti piffipaffia ja muiden ravatessa pikkulaukkaa. Ihan nauratti ponin loppumaton into, väsymyksestä ei ollut tietoakaan! :D


Maastosta tultua järjestelin kamoja, kuvailin muiden lähtiessä maastoon ja sitten syötiin. Syömisen jälkeen katsottiin kummallista Dr. Who -sarjaa, johon taisin nyt jäädä koukkuun, niin ihmeellisen hyvä se oli! :D 
Kun saatiin jakso päätökseen, päätettiin koko leiriporukan kanssa sammuttaa telkkari ja sitten me vaan nukahdettiin kaikki yhdessä :-D Oli ihan utopistisen hauskaa nukkua vaan isossa lössissä pimeässä huoneessa, saimpahan hyvät päiväunet lattialla!

Iltaohjelmana oli eläinlääkärin oppitunti. Rulle ja Pete ostotarkastettiin, ja Pete sai kommenttia vähän kaikesta... :-D Poni kuitenkin käyttäytyi hyvin eikä mamman kultaponissa sen suurempaa vikaa kuitenkaan ollut! Ostotarkastuksien jälkeen päästiin katsomaan eläinlääkärin toimintaa, mikä oli tosi mielenkiintoista.

huomatkaa toki riinan tyylikäs villasukka+crocsiyhdistelmä... ja myös sihtaus kameralla tuohon hevoseen on hänellä 10+! (ja mulla kans köhköh:-D)


Illalla käytiin kuvailemassa porukalla heppoja ja jo tässä vaiheessa totesin meidän leiriporukan ihan mahtavaksi, nauroin hulluna varmaan koko ajan :D Juteltiin tosi syvällisiä (...) koirankopissa, katsoin simpsoneita ja venailin suihkuvuoroa. Nukkumaan pääsin joskus puoli kolmen maissa.


KESKIVIIKKO 17.7.

Aamu meni jo rutiinilla; herätys, aamuruuat ponille, heppoja hakemaan, aamupala, lagailu ja aamutunti. 

Tunnilla mentiin jälleen koulua, ja päätin vieläkin ottaa Peten tunnille. Pete oli aamulla karsinassa melko kiukkuinen ja vaikutti ehkä hiukan väsyneeltä, mutta tunnilla poni oli vähän liiankin reipas! Vähän oli keskittymisessä herralla ongelmia, mutta muuten poni oli oikein hieno. Mentiin väistöjä sekä siirtymisiä ravin & laukan välillä, joissa meillä oli vähän problemoja.


Päivä menikin järjestellessä ponin kamoja (jotenkin musta tuntuu, että tein sitä koko ajan :D), syödessä ja lagailessa. Ei meinaa vanha enää jaksaa! ;D Loppupäiväksi Pete pääsi ulos, sillä menin iltapäivätunnin tinkertamma Claudialla. Mentiin ilman satulaa maasto, johon tamman selkä oli kuin luotu! 


Claudia olikin ihan hauska tapaus, mennä jolkotteli tyytyväisenä muiden perässä. Maaston jälkeen luvassa oli jäätelön syömistä (sain toffeejätskin yliannostuksen...), suurimman pudottajan katselua, äiti käväisi tuomassa vähän ruokaa ja moikkaamassa ponia sekä mustikkametsässä käytiin koko porukalla mustikkapiirakan kuvat silmissä :-D

Illalla syötiin mikrolämmitettyjä hamppareita (koska nuotio on niin mainstream), mutta vaahtokarkit sentään jaksettiin käydä liekittämässä nuotiolla. Ponien iltaruokinnan jälkeen katsottiin vaihteeksi Dr. Who:ta, joka oli varmaan pelottavimpia telkkarista tulevia asioita mitä oon ikinä nähnyt... Tästä olikin superkiva lähteä kummituskävelylle, parina rakas hermoheikko-Riina. No, tuli ainakin kiljuttua taas kurkku käheäksi :-D 

Nukkumaan pääsin kolmen jälkeen, vaikka ideana oli väsymyksen takia mennä aikaisin nukkumaan...


TORSTAI 18.7.

Torstaiaamuna taas perus aamutoimet. Aamutunti oli koulu/este-tunti, jossa siis mentiin koulua pääasiassa ja lopussa otettaisiin pari hyppyä. Päätin pistää Peten aamupäiväksi tarhaan ja pyysin tunnille Luumu-ponia, jonka onnekseni sain!Luumu on Saksassa tietääkseni 130-tasolla hypännyt saksalainen risteytysponi, jolla myös tuttuni on täällä Suomessa kisannut. Tiesin siis ponin jo etukäteen, sillä olin sen kisoissa muinoin nähnyt! Poni oli edellisillä tunneilla vaikuttanut kovin herkältä sipsuttelijalta, joka näytti kuumuvan ja kuskaavan aika helposti. Vähän jännitinkin, miten tulisin ponille pärjäämään, kun en ole aikoihin kunnolla ratsastanut muilla kuin omilla. Mutta...Poni oli aivan superihana! ♥ Se pysyi rentona ja kuuliaisena koko tunnin, eikä kuumunut kertaakaan. Olin aivan äimänkäkenä, poni oli niin näppärä ja helppo ratsastaa. Tulinkin siihen johtotulokseen, että täällä kotosalla odotteli vielä hankalampi saksantuonti, joka on selkeästi opettanut mulle ainakin jotain...! Otin ponilla pari hyppyä ihan pienelle pystylle, sillä esteillä se oli selkeästi aika vaativa, ja tämä ratkaisu kelpasikin mulle varsin hyvin. Hienosti poni hyppäsi joka kerta!

Jäin oman tunnin jälkeen vielä kuvailemaan toista tuntia, ja tallille saavuttaessa tarhassa oli mua vastassa mutamonsteriksi muuttunut Pete... Se oli aivan yltäpäältä kurassa! :-D Koitin epätoivoisesti pestä sitä ennen ruokailua. Syömisen jälkeen jatkoin ponin pesua, jotta se näyttäisi edes kutakuinkin kimolta ponilta.

Seuraavaksi oli vuorossa suunnistus. Alkuperäinen idea oli, että suunnistaisin Riinan ja Rullen kanssa, mutta erästä rastia etsiessämme lyöttäydyimme Sonjan & Aran sekä Mertsun & Kassun seuraan. Meillä olikin varsin hauska loppureissu, vaikkakin vesisade jäädytti meidät ja rastin hukkumisen takia talsimme sateessa 1,5h...!

Äkkiä hoidin ponin aivan kylmettyneenä, jonka jälkeen vaatteet vaihtoon (tässä vaiheessa kaikki hupparit olivat märkiä...♥). Ei ehitty kauaa olla lämpimässä, kun piti jo lähteä vikeltämään.


Saimme siis vikeltää Bandolalla jokainen vuorollaan, ihan suht helppoja liikkeitä. Oli kyllä järkyttävästä vesisateesta huolimatta tosi hauskaa, ehdottomasti haluan joskus uudestaankin koettaa moista!

wohooo!!
Vikellyksestä lähdettiin suoraan viemään heppoja laitumelle, jonka jälkeen vasta pääsin sisälle lämpimään, mistä ei mua ulos saanutkaan ihan heti. Katsottiin porukalla telkkarista Cheekin keikka, jonka jälkeen jo 12 maissa livahdin nukkumaan, niin väsynyt olin :-D Mut kuitenkin revittiin ylös sohvalta jo puolen tunnin päästä, josta sitten valvoin suoraan puoli viiteen, jolloin taas menin salaa nukkumaan. 


PERJANTAI 19.7.

Heräsinkin kahdeksan jälkeen ja herätin koko porukan sohvalta, kiireisellä aikataululla mentiin heppoja hakemaan :-D Oli uskomatonta tajuta, että edessä oli enää viimeinen aamu leirillä. Leikkitunnille sain ihanan shetlanninponitamma Nonan, vaikka pelkäsinkin olevani sille ihan älyttömän iso! Poni kuitenkin jaksoi koko tunnin ja olikin ihan huippu leikeissä, nopea ja ketterä ja ihan paras! :D En ole mennyt varmaan kuuteen vuoteen shettiksellä, joten olikin superoutoa ratsastaa sellaisella. Nona oli huippis! ♥

superponi ♥ ja anteeksi tosiaan kokoni, onneksi ratsastan shettiksillä vain kerran kuudessa vuodessa :D
Leikkitunnin jälkeen alkoi superpakkailut, sillä mun ja Riinan huone oli taas aika järkyttävän näköinen... Sain kuitenkin aika hyvin pakkailtua ennen rataantutustumista. 


Tämän vuoden leirikisat olivatkin vähän erilaiset, sillä tässä oli esteradan sijaan tehtävärata, jossa oli muutamia ristikoita, kevyttä istuntaa, pääty-ympyröitä ja sekä ravia että laukkaa. Menin kisat tietysti Petellä, vaikka osasinkin odottaa, ettei se osaa käyttäytyä :-D

Poni oli verkassa ihan kiva, mutta radalle mentäessä se odotetusti kuumui, heti kentälle mennessä se vetäisi jättimäisen pukin :-D Suoritus meni ihan ok, raviosuuksissa poni koitti tarjota laukkaa eikä meno ollut kovin siistiä, laukassa se taas touhotti mennä kuin oltaisiin isollakin esteradalla.


hihiii poni vähän innoissaan!

Sijoituttiin loppujen lopuksi kuitenkin toiselle sijalle, josta yllätyin kovasti, koska rata ei tosiaankaan ollut kovin siisti! :-D Sininen ruusuke siis matkaan, jee poni on paras! Sitä mieltä se oli myös palkintojenjaossa...


Leirikisojen päätyttyä pakkailtiin kamat autoon, poni koppiin ja moikkailtiin leiriläisten kanssa. Pete meni korvat hörössä ja hirnui äänekkäästi; huomasi kyllä, että vaikka sekin oli kovasti leirillä viihtynyt, silläkin oli omistajan lailla ikävä kotiin!

Oli kyllä aivan mahtava viikko, kiitos RIINA, ESSI, HELMI, SONJA, VILMA, MERTSU, JANNINA, JOSEFINA, ELLA, ALEKSANDRA, ANSKU JA ALIISA sekä avustajat NITA & NAKKI! :-) Oli supersiistiä viettää vielä yksi pirttikesä, ikävä tulee! ♥


16 kommenttia:

 1. mikä on toi huutokauppahalli? :o hehe mä valitsin luumulle ton pinkin huovan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. se on se kentän vieressä oleva punanen iso rakennus :-D

   Poista
 2. hei mä kuvasin tossa hienoa kuuta enkä hevosta XD

  VastaaPoista
 3. mikä johtotulos milla XD söpöjä noi kuvat sust shettiksen selässä hahahah :D kiva postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. must on tulossa truu shettisratsastaja!:D ja kiittii!:)

   Poista
 4. Äh oon superkateellinen kivan kuuloisesta leiristä, oon ihan leiriläinen henkeen ja vereen!

  ps. Doctor Who on paras ;) Suosittelen lämpimästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä tosi kiva leiri! :) ja joo, dr. who on hyvä!! :-D pakko löytää jostain niitä jaksoja...

   Poista
  2. Doctor who jaksoja on yle areenassa :)

   Poista
  3. meetkö ensi vuonna leirille? :)

   Poista
  4. niitä jaksoja on yle areenassa :)

   Poista
  5. oo kiitos vinkistä, pakko käydä koluamassa yle areena läpi ♥! ja meen ensi vuonna varmaankin jollekin leirille, en tiedä tosin menenkö Pirttiin :)

   Poista
 5. http://www.free-tv-video-online.me/internet/doctor_who_%282005%29/ Tuolta ite alotin kattelemaan, monia toimivia linkkejä, tekstityksiä ei oo, joku alien sana sieltä täältä saattoi mennä ohi, mutta aika simppeliä enkkua muuten. Specialit kausien välistä puuttuu tuolta, mutta nekin löytää :D

  VastaaPoista
 6. apua miksen oo nähny tätä :-D no mutts siis oli parasta ja haluun takasiii<3 ja et ees ollu iso nonalle!!:-D

  VastaaPoista
 7. Millai se Luumu oli ? niinku tarkemmin ku mennää kattomaan sitä,tarkotus ottaa yp ensin jos on kiva ;)

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)