tiistai 6. elokuuta 2013

Jumppailua

Petellä tällä hetkellä suurin ongelma kouluradoilla on ehkä laukan ponnettomuus; takaosa ei meinaa oikein lähteä työntämään. Päätin vähän jumppailla ponin kanssa esteillä sunnuntaina, kun viime hyppykertakin oli silloin Pirtissä leirillä. Jotenkin meinaa tuo hyppääminen aina jäädä, pitäis vaan ottaa itseään niskasta kiinni ja koittaa hypätä väähään useammin :-DVäsäsin neljästä esteestä koostuvan jumppasarjan, ja niiden välejä vähän vaihtelin; välillä innaria, välillä yhtä-kahta askelta tuli esteiden väliin. En oo Peten kanssa jumppasarjoja mennyt varmaan pariin vuoteen, joten en osannut jotenkin arvioida, miten poni suhtautuisi niihin :-D


Pete oli kuitenkin (kuten nykyään aina esteillä, pus ♥) tosi reipas ja innokas, eikä sarja tuottanut mitään ongelmia, ainoastaan vauhti tahtoi vähän kiihtyä. Ei tarvinnut tehdä monia toistoja samalla tehtävällä, vaan pääsin melko sujuvasti muuttamaan aina välejä. Noottia tulee lähinnä itselleni, koska touhuun tuolla selässä ihan liikaa ajatellen sitä, että poni pystyy hoitamaan tuollaisen tehtävän yksinäänkin. Ja jatkossa voisi vähän lyhyemmillä väleillä harjoitusta teettää, nyt mentiin aika kovaa ja venymällä esteet :-D
Tuona päivänä Denisen kanssa lähdin ilman satulaa kentälle, alkuverkkasin ja sen jälkeen annoin sen juosta irtona vähän energioita pois. Se olikin tavallista vauhdikkaampi! Yleensä tamma irtojuostessa juoksee pari kierrosta, nyt hanatettiin varmaan lähelle kymmenen kierrosta :-D Sitten vähän halittiin ja pusuteltiin, tuitui. 

Tulipa muuten samalla myös ympyrällä juoksutusta, sillä yhdessä vaiheessa meikäläisen seisoessa keskellä kenttää Denise vaan tulee pyörimään ympärilleni juoksutusliinan etäisyydelle, ja äänikäskystä tehtiin käynti- ja ravisiirtymisiä :-D Hassu poni!Maanantaina tuuppailin poneilla, ja molemmat olivat oikein megaurpoja. Ihan sain kaiken itsehillinnän laittaa peliin, että sain sovussa ratsastettua ponit läpi. Kuitenkin lopputulos oli molempien kohdalla oikein priima, joten nyt ei enää ärsytä yhtään :-) 
Tänään Jenna kävi taas ratsastamassa Denisellä, itse menin Petellä ja treenailtiin viikonlopun kisoihin. Rataharjoitukset menivät penkin alle, mutta loppupuolella poni oli oikein supernäppärä - ja tosi kivaa laukkaakin irtosi! 

Ja valitettava ilmoitusasia tännekin, että mun järkkäri nyt otti ja hajosi, eikä oo muuta kuin video+kännykkäkameralaatua sitten vähään aikaan tulossa. :/ Toivottavasti saatais toi kapistus kuntoon, koska uuteen ei kyllä nyt ole massia laittaa!

6 kommenttia:

Suuri kiitos kommentistasi! :)