sunnuntai 18. elokuuta 2013

Varsin onnistuneet estekisat! :-)

Eilen lauantaina oli kotiseuran järjestämät estekisat. Aluksi minun piti startata molemmilla poneilla, mutta Denise tosiaan raspattiin keskiviikkona, niin jouduin nämä kisat skippailemaan sen kanssa. Pete kuitenkin tarttui tänä(kin) viikonloppuna mukaan, lähdettiin starttaamaan 60cm - sekä ensimmäiset viralliset estekisat sitten toukokuun 2012! :-)


Kisat meni meidän osalta kyllä ihan täysin nappiin. Vesisadetta oli luvattu, mutta koko aikana ei satanut pisaraakaan vettä. Matka meni nopeasti, olimme aikataulussa ja sain rauhassa laitella ponia ja jutella muiden kanssa. Verryttelyssä ei mitään ongelmaa, poni oli kuuliainen, kuumui sopivasti esteillä ja hyppäsi joka kerta hyvin. Pari pukkia laukanvaihdoissa saatiin aikaiseksi, mikä on vaan hyvä kuumumisen merkki ;D


Rata näytti kivalta, ei mitään erikoisesteitä, mitä poni saattaisi kytätä. Harmaa ruotsalainen okseri näytti vähän jännältä, mutta uskoin ettei siinä tulisi ongelmia. Uusintaa suunnittelin kauan, sillä siinä oli eräs käännös, joka saattaisi ratkaista ajan kanssa aika paljon - jos siinä onnistuisi. Videolta varmaan arvaatte, mikä käännös on kyseessä :-DPoni lähti radalle kivan virittyneenä, pikku alkutepsuttelua ja hyppelyä ennen lähtöä, mikä on aina hyvä merkki. Rata sujui kivasti, Pete hyppäsi superhyvin ja pysyi tällä kertaa käsissä. Askeleet löytyi melkein kaikille esteille, seiskalankulle tosin jäätiin vähän liian lähelle. 
Uusinnasta oon itse ylpeä, kaikki suunnittelemani tiet onnistui! Eka kaarre jäi kyllä pitkäksi, mutta muuten oon tyytyväinen, poni kääntyi näppärämmin kuin yleensä. Ja tuplanollahan sieltä tuli, mitä vähän salaa lähdettiin hakemaankin :-)


Tyytyväinen olin radan jälkeen, ja tietysti sen kruunasi luokkavoitto, uusinnan ajalla oli 3sek eroa toiseksi sijoittuneeseen. 
Pete on niin huippu! :-) Päivä oli ihan täydellinen, hyvä fiilis, sää, rata ja tulos. En voisi ehkä enempää kisoilta vaatiakaan!Seuraavat estekisat Petellä on luultavasti vasta neljän viikon päästä. Tuleekin ongelma luokkavalinnoissa, mennäkö 60cm vai 70-80cm... Kun kahta luokkaa en lähde starttaamaan. No, katsotaan miten nyt kotona hyppelöissä menee ja sitten lähdetään luokkaa miettimään!

Kuvista kiitos Panda Koivistolle! :-)

17 kommenttia:

 1. Aivan ihana Pete! Paljon onnea luokkavoitosta, hienosti se poni vaan hyppää :) Onko Petellä muuten ollut tänä kesänä yhtään kk oireita? ootko pystynyt pitämään sitä ihan laitsalla vai onko joutunut erilliseen tarhaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :-) Petellä ei oo ollut yhtään oireita. Ollaan pidetty sitä to-del-la ravintoköyhällä laitumella (heinää on saanut heittää laitumelle melkein koko kesän) ja poikkeuksena edellisiin kesiin niin yöt se on viettänyt sisällä. Liikuttanut oon sitä tosi paljon, mutta silti tahtoo olla turhan lihava... Hyvin kesästä selvittiin kuitenkin, onneksi! :-)

   Poista
 2. Jee onnee, hyvältä näytti rata!:)

  VastaaPoista
 3. Onnee vielä! :-) Ihan superhyvä rata ja vaaaau toi yks käännös! Pete on niin tykki ja sä ratsastat ihan sairaan hyvin! Hyvä te ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehehee kiitos, te kans ootte aika megapro ;)

   Poista
 4. wou olitte kyllä symppispari ! :)
  tiiätkös ollenkaan mistä löytäisi kuvia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :-) Öö en tiedä, kuvaajia oli aika paljon ja koitan niitä nyt metsästellä! :-D Nää kuvat sain Pandalta, http://katkottujaoksia.blogspot.fi/ :-)

   Poista
 5. Olitte ihan supereita! Onnee! :))

  VastaaPoista
 6. tosi hieno rata, pete on ihan innoissaan ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja niin se pappa vähän on! :-D

   Poista
 7. Wau hienosti meni! ;> Mut noi on ihan liian pieniä esteitä teille Peten mielestä ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Ja joo, Pete yrittää selkeesti kertoo mulle jotain... Mutta vähänkin isommilla esteillä sillä menee heti pupu pöksyyn! :-D (kuin myös kuskilla köhköh)

   Poista
 8. missä nää kisat oli?(: ja hyvin meintte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäntsälän ratsastuskoululla :) ja kiitos!

   Poista
  2. arvasinki jotenki kun ite oon käyny siellä ku mäntsälässä asun (:

   Poista

Suuri kiitos kommentistasi! :)