torstai 26. syyskuuta 2013

Maken ruunaus (ja uusia kuvia!)

Pitkän odotuksen jälkeen maanantai sitten viimein koitti ja edessä oli jännittävä päivä - Maken ruunaus. Jotenkin ollaan aina venytetty ruunausta; ekana suunnitelmana oli ruunata se 2v syksyllä, sitten venytettiin se keväälle, kun Makke oli niin lungi. Keväällä omien kiireiden vuoksi siirsimme sen suosiolla syksyyn, ja annettiin Maken vielä kasvaa kolmivuotiskesä orina. Ja nyt, vihdoin, päätettiin päivä milloin jätkä pääsee leikkaukseen.


Olimme jo hyvissä ajoin tallilla lastaamassa, sillä samalla reissulla Maken pihattokaveri lähti ruunaukseen. Pojat meni kyllä eri kyydeillä, mutta autettiin toki molemmat kyytiin. Makke on ollut trailerissa viimeksi kaksi vuotta sitten, mutta pienen ihmettelyn jälkeen hyppäsi kärryyn sen suurempia ihmettelemättä! 
Matka klinikalle meni tosi hyvin, Makke seisoi kärryssä ihan hiljaa kuten ennenkin. Perillä vietiin pojat klinikan karsinoihin, juteltiin eläinlääkärin kanssa ja jätettiin pojat sinne - enempää me ei voitu tehdä.

ei onnistuttu saamaan mitään järkevää rakennekuvaa :-D ehkä joku toinen kerta...
Iltapäivällä eläinlääkäri soitti ja kertoi, että leikkaus oli mennyt hyvin ja Makke oli heräillyt. Lähdettiin viiden maissa hakemaan poikia. Klinikan pihassa Makke vähän enemmän epäröi kärryyn menoa, oli varmaan muutenkin vähän hämmentynyt fiilis, mutta koppiin mentiin silti ihan suosiolla. Ajeltiin Makke tallille ja se jäi karsinaan lepäilemään.


Nyt Makke onkin karsinalevossa nelisen päivää, ja sitä täytyy liikuttaa n. 15-30min päivässä. Kävimme tiistaina kävelyttämässä sitä, eilen tallinomistaja liikutti ja tänään käydään taas itse moikkaamassa Makkea. Loppuviikosta Makelta poistetaan tuppo ja se pääsee sairastarhaan. Meidän onneksi tuli nyt myös vähän kylmemmät ilmat, niin toivottavasti leikkashaava paranee hyvin! :-) 


Kuvat on tiistailta, kun käytiin taluttelemassa Makkea. Omaan silmään Makke on saanut tosi hyvin lihasta ja kaulaa kesän aikana, se ei näytä enää yhtään niin rimpulalta! 
Näissä kuvissa btw mulla huppari, fleece ja (uusi!!) toppatakki - en oo oikeasti noin paksukainen... :-D 

Mitäs lukijat tykkäätte, jos jatkossakin alan enemmän päivittelemään Makkekuulumisia tämän blogin puolelle? :-) Maken oma blogi on ollut "remontissa" jo vissiin vuoden päivät, jotenkin tuntuisi jatkossa luonnolliselta kertoa kaikista kolmesta ponista samaan blogiin!

6 kommenttia:

 1. Joo, ehdottomasti Makkepostauksia tänne blogiin! :)

  VastaaPoista
 2. Makke on niin hieno! Ja kirjottele ihmeessä Makkekuulumisia tänne jatkossa! :)

  VastaaPoista
 3. Voi kun Makke on hieno! :)

  VastaaPoista
 4. Kaikki kolme samaa syssyyn vaan :)

  VastaaPoista
 5. Voi ku se on jo niin iso ja hieno!(: Tänne blogiin Makkepostauksia!(:

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)