perjantai 29. marraskuuta 2013

Kolmen kopla koossa

Noniin, nyt on viimein "uusi" asukas muutettu kotitalliin - fiilis on aika yhtä uskomaton kuin vajaa neljä vuotta sitten, kun poniteini maailmaan ilmestyi ;)

Makke huhtikuussa 2011 - samassa karsinassa kuin nykyään :-)
Idea Maken siirtämisestä takaisin tänne muiden ponien luokse tuli tässä syksyn kuluessa. Tähän asti, kun sen kanssa ei ole juuri tarvinnut paljon mitään tehdä (peruskäsittelyä lukuunottamatta), paras paikka sille oli ehdottomasti oripihatto. Sillä tallilla Makke kuitenkin sai ajo-opetuksen ja kipusimpa selkäänkin toukokuun lopussa - mutta periaattessa se on saanut viettää vielä leppoisaa teinielämää.


 Nyt kuitenkin ratsutus ja muu puuhaaminen tulee ajankohtaisemmaksi, onhan Makke jo 3½-vuotias. Arki olisi siinä vaiheessa tullut mahdottomaksi, jos Makke olisi eri tallilla (ja vielä yli puolen tunnin ajomatkan päässä): mun lukio[varsinkin nyt, kun pitkälti mun päivät on 8.30-16], autokoulu, kahden ponin liikutus toisella tallilla ja Maken tallille siirtyminen+siellä touhuaminen. Ihan mahdoton yhtälö. Nyt Maken ruunauksen myötä ajatus muutosta kypsyi, ja tämä taitaakin tällä hetkellä olla kaikkein fiksuin vaihtoehto!

Muutto meni ihan nappiin; Makke meni jälleen moitteettomasti koppiin, matkusti hyvin, tällä kertaa osasi peruuttaakin siististi kopista, ja tällä hetkellä myös näyttää sopeutuvan ihan hyvin. Makella on nyt toisella puolella Denise ja toisella 24v tamma, mutta herra ainakin nyt näyttää olevan ihan fine vanhojen rouvien ympäröimänä. ;D Jos ongelmia ilmenee, Makke vaihtaa vielä Denisen kanssa paikkaa, mutta toivotaan että tähän ei tarvitse ryhtyä!

ihana salamavalo :-D
Huomenna teini on vielä yksin tarhassa, mutta sunnuntaina se laitetaan jo kaverin kanssa - myöhemmin laumaan sitten tulee vielä kaksi muuta heppaa. Jos kaikki menee hyvin, metsätarhassa on sitten neljän nuorison kopla; 5v ja 2v poniruunat, Makke sekä 1,5v-ori. Kivaan porukkaan siis pääsee! :-)

Moni onkin toivonut enemmän Makesta postauksia. Ponista tuleekin nyt sitten ihan jokapäiväinen osa arkea, joten juttuakin tulee enemmän kuin aiemmin. Sopivasti sain tuon uuden bannerinkin - ihana Suvi teki sen! :-) Vähän säätämistä nyt tässä muun ulkoasun kanssa(=koska oon aivan toivoton urpo näiden grafiikoiden kanssa, niin niinkuin sommitelmallisesti että ylipäätään en osaa!), jos on parannusehdotuksia niin kertokaa ne ihmeessä!


Pete raspattiin eilen, piikkejä löytyikin vähän - mutta eläinlääkäri kehui silti ponin hampaita tosi hyväkuntoisiksi! :-) 

4 kommenttia:

 1. Siistii! :D Vähä lisää tapahtumaa sunki päivii! Mun pitää tulla kuvaa ja kattoo joulu välipäivin nyt oikeestiiii. Rahatilannekkaa ei oo nyt niin epätoivonen :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep todellaki!! :-D Katotaan vaan millon mä huitelen kotona, haha.

   Poista
 2. Tervetuloa kotiin Makke! :)♥

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)