torstai 9. tammikuuta 2014

Ihmeellinen on tämä elämä

Empä ole tällä tavalla pelännyt taas vähään aikaan...

Kun eläinlääkäri ultrasi Denisen jännettä, mä pitelin tamman etujalkaa (ettei se lepuuttaisi kipeää jalkaa tutkimisen aikana) ja mua niin pelotti. Mä tärisin, pyörrytti, oksetti, niin hirveä se jännitys oli...

Pahoittelen tiistain postauksesta aiheutunutta epätietoisuutta; halusin saada selvyyden ennenkuin alan tarkemmin selittää. Denise tuli tiistaipäivänä kolmijalkaisena sisälle, tällä kertaa oli vuorossa vaihteeksi uusi jalka; vasen takanen. Eläinlääkärit katsoivat illalla jalan ja se näytti juuri siltä, mitä pelkäsin: jännevammalta. Kaikki oireet viittasivat siihen. Takajalka oli vieläpä eri mikä silloin 2,5 vuotta sitten. Fiilis oli vielä kamalampi kuin silloin - kyllähän mä tiedän, mitä toinen jännevamma Denisellä tarkoittaisi.

Tänään klinikalla.
Tiistai-illasta muistan vaan sen, että kylmäsin jalkaa ja itkin. Jotenkin tuntui niin käsittämättömältä, että kaiken tän epäonnen jälkeen Denise vielä sinetöisi sen hajoittamalla jalkansa pienessä hiekkatarhassa, jossa se on väliaikaisesti. Tammaraukka oli tosi kipeä, se illalla ja aamullakin makoili kun tultiin ruokkimaan. Se on oikea ahne ja yleensä huutelee ja kurkottelee karsinan aukosta ulos, enkä ole varmaan koskaan nähnyt sitä makuulla. Kipulääkettä se saikin aamuin illoin, ja saatiin klinikka-aika varattua tälle aamulle.

Tänään meni sitten kaikki ihan urakalla pieleen. Oltiin ajoissa valmiina, poni ja kamat pakattuna autoon, kun meidän autosta loppuikin virta ja se ei käynnistynyt... Puolisen tuntia odoteltiin josko se siitä latautuisi edes vähän, mutta ei. Lopulta meidän piti vaihtaa autoa (eli kivasti uusi lastaus, jesjes jalka tykkää!) ja päästiin klinikalle 1,5 tuntia myöhässä. Denise onneksi käyttäytyi tosi hienosti koko episodin ajan, ihana tamma. ♥

Näitä aikoja jo ikävä...!

Klinikalla sitten katsottiin jänne, irroitettiin kenkä ja kaviokin röntgenkuvattiin. Kaviossa ei ollut aristusta eikä kuvissa sinänsä näkynyt mitään paitsi lievää irtoseinämää, joten seuraavaksi eläinlääkäri vasta varsinaisesti halusi ultrata jänteen. Aaaa, se pelotti mua niin paljon! Mutta jänteet olivat täysin terveet! Ei mitään moittimista niissä!

Nyt sitten pääsyylliseksi kamalaan turvotukseen ja kipuun tuli toi kavio. Sitä haudotaan neljä päivää, ja jos se ei sitten ole parempi niin täytyy tutkia tamma uudelleen. Mutta oli mikä oli, mä olen niiiin helpottunut että ne jänteet oli kunnossa. Jännevamma oli niin todennäköinen, kun se jänteitä aristi ja turvotuskin näytti siltä, mutta näköjään nämä oli näitä elämän ihmeitä - nyt on ainakin varmaa, että jänteet on kunnossa. Joskus siis jotain positiivista kaviopaiseessakin!

Mun rakas tammulii! ♥

Olen nyt vaan sellaisessa onnellisuuspilvessä vaikka mun tamma onkin edelleen kolmijalkainen. Vielä ei tarvitse haudata välttämättä tän kauden suunnitelmia, hyppäämistä tai ylipäätään ratsastamista... Jos vaan tämä menis hautomishoidolla ohi! Nyt kaikki peukut pystyyn ja sormet ristiin ja vaikka mitä, tää vuosi voisi jatkua vähän paremmalla tuurilla! :-)

Hihiii!! ♥

11 kommenttia:

 1. Toivotaan parasta :)!

  VastaaPoista
 2. hui hitto mä säikähdin jo oikeesti! huh peukut pystyyn täältäkin, tsemppiä ponille ja sulle! :') <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo et ole ainut! :D Mä oon ryöminyt pohjamudissa pari päivää, mutta jos se nyt tästä! Kiitos! :) <3

   Poista
 3. mäkin toivon parasta :) ja meillä tosiaan kaviopaisepotilas sai sen kuukauden saikun, nyt vihdoin on päästy taas hommiin! eli pitkä saikku voi pahimmassa tapauksessa tulla, mut onneks se ei sit mitään vakavaa kuitenkaan oo ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania kuulla, että siellä on päästy jo duuniin :) Jep, saikkua tässä varmaankin on edessä vielä tovi, mutta mieluummin hoitelen tätä vaikka kuukauden kuin jännevammaa vuoden... Tässä tilanteessa en voi olla kuin iloinen nyt :D

   Poista
 4. herranjumala mä säikähdin kun kirjoitit tuon alunkin noin :( Tsemppiä teille! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, anteeksi jos pelästytin! Kiitos :)♥

   Poista
  2. Mä säikähdin, että Deniselle sattui jotain vakavaa ja se lopetettiin, kuin luin tuon edellisen postauksen! Onneksi ei ollutkaan kovin vakavaa! :)

   Poista

Suuri kiitos kommentistasi! :)