torstai 6. helmikuuta 2014

10 hyvää syytä olla heppatyttö

Listasin tähän postaukseen kymmenen e-rit-täin hyvää syytä, miksi kannattaa olla heppatyttö. Suosittelen ottamaan tämän listauksen tosissaan äärimmäisellä vakavuudella!1. Järkyttävä outfit
Onko mitään parempaa kuin pinkit kukkakuviolliset kuomat, veljen vanhat haaruista ja polvista rikkinäiset toppahousut ja harmaa mummofleece? Empä usko!
Tallilla saa outfit olla kuin kaatopaikalta revitty - kukaan ei huomaa että hiukset on jäänyt harjaamatta, haiset taikka toppatakin hihasta pursuaa untuvat (tai vaikka kaikkia näitä yhtäaikaa!). Koska kaikki muutkin näyttävät ihan samalta!


2. Sosiaaliset kontaktit
Koska hevosihmiset osaavat olla jokseenkin erikoista ja välillä aika hankalaakin sakkia, ei muissa piireissä vähän kummalliset tyypit vaikuta yhtään kummallisilta, vaan heppatyttö osaa tulla juttuun kaikenkarvaisten kanssa (tai sitten on itse se oudoin heppu...).
Sitäpaitsi eipä ihan kaikki kaverit hengaa kaikkia iltoja kuuskymppisten ja perheenäitien kanssa, joilta oppii kaiken olennaisen elämänkulusta!
3. Loistava tekosyy aina käytössä
Tämä liittyy myös sosiaalisuuteen...  Vaikka useimmiten ärsyttää, kun joutuu sanomaan "en voi, koska hevoset", välillä kyseinen fraasi on todellakin pelastava enkeli!
Ärsyttävät tapaamiset ja ahdistavat tyypit saa hyvin karkoitettua käyttämällä kiireistä elämäntilannetta hevosten kanssa tekosyynä - eikä tarvitse edes potea huonoa omaatuntoa, sillä heppoihin kyllä saa kulutettua sen kaiken ajan!
4. Extremeurheilua
Hengellä leikkiminen on jollain tapaa ihan piristävääkin! Sinänsä on ihan söpöä kuunnella muiden puhetta siitä, kun he ovat kaatuneet pyörällä - kun samana päivänä on itse vetänyt nelisataakiloisen elikon kanssa nurin. On söpöä nähdä muiden pienet kissanraapaisut, kun itsellä on leuka liimattavana tai kylki mustana. Heppatyttöjen extremeharrastus on vertaansa vailla - joka päivä voi sattua ihan mitä tahansa!
5. Ratsastusvaatteet
Pakko oli antaa ratsastusvaatteille likaisten tallivaatteiden ohella oma kunniamaininta. Siis ihan oikeasti - missä muussa lajissa saa pukea päällensä nahkapaikkaiset tiukat housut, nahkahanskat, pitkät mustat nahkasaappaat ja pitkän piiskan? Ai että!! ;)
6. Treenaaminen
Tuskailkoot muut aamucardioiden kanssa ja pitäkööt laiskottelupäiviä - heppatytöille aamutallissa huhkiminen on joka-aamuista peruskauraa ja lepopäiviä liikunnasta ei ole nähtykään. Vaikka heppa lepäilisi, tallilla saa aina raahata vettä, heinää, sontaa... Ei ihan heti duunit taikka treenit lopu!
7. Haba & peppu
Muun treenaamisen lisäksi pakko antaa näille kunniamaininta! ;D Vääntäkööt muut kyykkyjä ja hauiskääntöjä saadakseen täydelliset kädet ja takamuksen, heppatytöllä nämä lihakset kyllä on kunnossa ihan ilman niitäkin. Heppatyttö ei paljoa kuntosalia tarvitse; juoksumatto menee ponien perässä juoksemisessa ja lihaskunto sitä poninrahjusta työntäessä heppakoppiin.


8. Kiltin heppatytön maine
On niiiiin suloista kun heppatyttöjä aina pidetään niiiin kiltteinä! Kaverien äitien silmissä heppatytöt näyttäytyy oikein unelmalapsina, joilla on hyvä harrastus eikä aikaa pahanteolle. Kiltin tytön maine onkin heti pelastettu, kun vähän mainitsee puolikkaalla sanallakaan omista poneista. Tadaa!
9. Terveellinen safka
Tallilla ahkeroidessa ilman ruokaa tuntikausia tyytyy heppatyttö vähään. Istukoot muut sisällä mussuttamassa pullaa ja suklaapatukoita, heppatyttö ilahtuu kuivatusta ruisleivästä ja porkkanasta! Heppatytön tunnistaa myös oranssihtavasta ihosta - silloin sitä talliporkkanaa on vedetty naamaan semisti liikaa.


10. Arjen pienet ilot
 On ihan iloista kun parin huntin kengityslasku on tällä kertaa muutaman euron halvempi. On ihan kivaa kun vettä ei sada ihan niin kaatamalla kuin eilen, eikä kastu läpimäräksikään kuin vasta kymmenessä sekunnissa. On myöskin ihan kivaa kun tänäänkään ei lonkka tai jalka murtunut ja ponikin antoi metsätiellä kiinni jo kahden kilsan takaa-ajon jälkeen. Heppatyttönä oppii arvostamaan ihan pieniäkin ilonaiheita!
Puuttuuko listalta vielä mielestäsi joku? Kerro ihmeessä! ;)

23 kommenttia:

 1. Hahah, tää oli ihan loistava! :D niin täyttä totta kaikki!

  VastaaPoista
 2. Ollaan varmaan poikaystävien unelma:
  ei jakseta riidellä illlalla kun tapeltu päivä hevosten kanssa,
  ei käytetä jätkän rahoja korkokenkiin ja mekkoihin ( loimet, huovat jne onkin asia erikseen),
  ei nalkuteta että kotona on sotkuista,
  ja mehua voi juoda suoraan purkista :D

  Näitähän on vaikka kuinka, saa kyllä hymyn korville :D huippupostaus!

  VastaaPoista
 3. Ihan sairaan mahtava postaus ja saadaan olla kyllä ylpeitä, että ratsastusta harrastetaan!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ja niimpä, paljosta jäävät muut paitsi ;)!

   Poista
 4. Hahah ihan super hyvä täää milpe!!! Hyvä tapa aloittaa aamu ja varsinkin kun kyse on perjantaista... thanks!! :D

  VastaaPoista
 5. Mä en ois koskaa ees keksiny noita :D Mut tosi hyviä ja just toi poikaystävän unelma ainaskii..:D En mä tähän mitää osaakkaa lisätä

  VastaaPoista
 6. Ihan älyttömän hyvä postaus ja kaikki noi pitää niin paikkaansa!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no hyvä ettei nää näkökohdat oo pelkästään mun vaan pitää paikkaansa muillakin! :D

   Poista
 7. haha, ihan huippu! :D:D

  VastaaPoista
 8. huippu postaus ja loistavat kuvat! :D

  VastaaPoista
 9. Vielä yksi syy: Missä muussa harrastuksessa saa erittäin hyvän, uskollisen ja ellei jopa parhaan ystävän pitkäksi aikaa elämässään - nimittäin hevosen! Itseasiassa on aika huvittavaa kun muut koulussa puhuu että ei jaksais käydä lenkeillä jne, mutta itse siivoaa hikihatussa pari tuntia sontaa karsinoista ihan rakkaan heppaystävän vuoksi ja kaikkea muuta semmoista. Ruumiillinen työ hyvästä syystä on sinänsä aika mukavaa. Itellä on pieni shettis jonka kanssa käyn välillä pitkillä talutuslenkeillä - näin saa itse että poni liikuntaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja mitkään tekosyyt ei käy (kuten lenkin voi jättää väliin, koska vettä sataa), kun hepat pitää hoitaa jokatapauksessa! Liikuntaa saa, ja aina tulee hyvä fiilis kun se kauraturpa sitten hörisee :)

   Poista
 10. Ja mitä heppatytyt osaavat ? Ratsastaa
  ....moi pojat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhaa, nimenomaan ;) kehonhallinta kunnossa!

   Poista
 11. Tässä on just sitä ihanaa jotain sitä mistä pidän silleen :3 <3

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)