keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Hepanomistajien haaste

Tämä haaste on tarkoitettu niille, jotka omistavat hevosen/hevosia. Tarkoitus olisi myös, että kysymyksiin vastattaisiin vähän laajemmin kuin yhdellä sanalla. Haasta vähintään kolme blogia, ei takaisin haastamista. Sinun pitää kertoa blogissasi kenet olet haastanut.

Sain haasteen Riinalta, kiittikiitti! Haastan Lauran, Saran ja Tiian. Olkaas hyvät :-)!


Kerro hevosestasi: rotu, taso ja hieman luonnetta.
Pete on rodultaan welsh B. Sillä on kisattu metriä, helppoa B:tä ja kentässä ponien helppoa - sekä lännenratsastuksessa joitain trail-luokkia, joiden tasosta en oikein tiedä :D Nykyään taso tosin on abouttiarallaa helppo A ja esteissä varmaan 70cm - sen isompia en viitsi ratana enää hypyttää. Pete on ilkikurinen vanha kettu, joka keksii kyllä ratkaisut, joilla suoriutuu asioista mahdollisimman vähällä duunilla. 


Denise on tilastoheppa, jonka taso on helppo B / 90cm. Se on sellainen rauhallinen ja seurallinen mamma, joka tykkää rapsutuksista! Ratsastaessakin nykyään tosi kiva, reipas ja tekee miten pyydetään.

Makke on tilastoheppa, vasta ratsutusvaiheessa eli taso jotain helppo Ö :D Tosi rento jätkä, ei oikeestaan pelkää mitään taikka stressaa mistään ja oppii nopsasti!
Hevoset vai ponit? Miksi?

Ite tykkään poneista, jotenkin oman kokoni puolesta arjet on paljon helpompia pienempien otuksien kanssa. Mutta ei hepoissakaan kyllä mitään vikaa ole, kiva olisi päästä sellaisenkin selkään pitkästä aikaa :-)

Ensimmäinen hevonen/poni, jolla ratsastit itsenäisesti enemmän?

Welsh mountain-ruuna Simo, ratsastuskoulun poni, jolla olin valmennusryhmässä ja kilpailin vuosina 2006-2009. Sen kanssa pääsin itsenäisestikin menemään, ennen valmennuksia, kisoissa ja sitten ihan muutenkin pääsi sitä välillä liikuttelemaan lomilla :-)


Ihana pikku-Simo ♥ 

Kumpi parempi, kengällinen vai kengätön? Hevosesi kenkien koko? (Jos se on kengässä)

Kengät on noilla vanhemmilla poneilla, Makellakin kuluu kavio niin nopeasti että saa tänä keväänä kengät jalkaan. Pakko tunnustaa etten tiedä kenkien kokoa... :D Petellä kuitenkin pidetään erikoiskenkiä sen kaviokuumejupakan vuoksi.

Klippaus: puolesta vai vastaan?

Siis ehdottomasti puolesta, paljon helpompi treenata kun ponilla lyhyt turkki; Pete ainakin tuntuu väsyvänkin helpommin, kun paksun turkin kanssa tulee kuuma. Ja se ei muuten kuivukaan ikinä... Mutta tällaisina kevyinä talvina, jolloin ei ole aktiivista treenausta, en oo klipannut. Ja noita muita kun Peteä ei oikeastaan edes tarvitse.


Peten parin vuoden takainen "puoliklippaus" :'D

Tarhaako hevosesi yksin vai laumassa? Miksi?

Laumassa, ehdottomasti! Pete ja Denise tarhaa yhdessä erään pv-tamman kanssa ja Makke on nuorten ori/ruunapoikien kanssa. Mun mielestä hepat tarvitsee kaverin, jonka kanssa rapsutella ja puuhailla. Ne myös liikkuu enemmän tarhassa, kun on leikkikavereita. Hepat on laumaeläimiä, piste. :-)


Makke 1-vuotiaana orilaitumella

Ratkaiseeko hevosessa enemmän sen luonne vai ulkonäkö (kuten väri)?
Ääh en pysty vastaamaan tähän mitenkään, koska mua ei luonne tai ulkonäkö kumpikaan kiinnosta. Okei, ihan megahullun hepan kanssa en tule toimeen :-D Mutta luonne kuin luonne, väri kuin väri!

Millainen on hyvä hevosblogi?
Kiva ulkoasu, isoja laadukkaita kuvia, persoonallinen heppa/poni ja teksti on sujuvaa ja rehellisesti arjesta kertovaa! En kyllä lue kauheasti heppablogeja (uusia olisi ehkäpä ihan kiva löytää, vinkkailkaapa omianne!), mutta nämä kriteerit ainakin tekee blogista sellaisen, joka mua kiinnostaa :-)

Pahin tippumisesi?

Hmm, mulla ei ole onneksi sattunut kauheasti mitään, nykyään tulee ryvettyäkin hevosen selästä aika harvoin :-) Mutta pahin varmaan se, kun putosin Peteltä leuka edellä asfalttiin; leuka aukesi ja se jouduttiin liimaamaan päivystyksessä. Kamalinta oli, että tää tapahtu just paria viikkoa ennen yläasteen alkamista; ihan kuin muutenkaan ei olisi ollut ulkonäköpaineita seiskalle mentäessä, mutta sitten vielä kamala arpi leuassa ;D


Tän tapahtuman tuloksena kärsin aivotärähdyksestä :'D

Kuinka monta loimea hevosesi omistaa?
Ette voi oikeasti vaatia mua laskemaan niitä kaikkia! :'D Ihan liikaa!

Kuinka usein hevosesi liikkuu?
Tää vaihtelee aika paljon. "Vanhukset" liikkuu yleensä 5 kertaa viikossa, Makke on liikkunut sen 3-4 kertaa viikossa koulutusjaksoilla, muuten vähemmän. Tietenkin esimerkiksi kirjoitusten alla tai jos pohjat on tosi huonot, ponit saattaa liikkua vähemmän. Ne kuitenkin ulkoilee päivittäin yli 12h laumassa isoissa tarhoissa, joten liikkuvaisina ne pysyy jokatapauksessa :)Oletko varovainen vai "uhkarohkea" ratsastaja?

Oon kyllä enemmän varovainen! Tunnen oloni kyllä aika varmaksi kaikenlaisten heppojen selässä, mutta itsesuojeluvaistoa esimerkiksi hypätessä löytyy välillä vähän turhankin paljon. Tuttujen heppojen kanssa uskallan tosin tehdä aika rohkeasti eri asioita, ja useimmiten mun "pelko" siellä satulassa kohdistuukin vaan siihen, että mitä jos hepalle käy jotain.

2 kommenttia:

  1. sä voit tulla ratsastaa matukalla ♥ mut wohoo oon ylpee et sait tehtyy tän jo näin pian (....) :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oo joo kelpais! ;3 voisin kyllä muutenkin hurutella joskus sinnekinpäin hehe... ja joo kato pidin aika kiirettä et saisin julkaistua tän mahdollisimman nopeesti! :D

      Poista

Suuri kiitos kommentistasi! :)