sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Millaisena nään itseni?

Tartuin Kaktun haastamaan aiheeseen, eli pohdintaan siitä, miltä minä näytän ulkoisesti omissa silmissäni. Tästä ei ole tulossa kasvojeni tai kroppani tarkkaa analysointipostausta - vaan ehkä lähemmin vuodatusta meikäläiselle erittäin henkilökohtaisesta aiheesta!

NÄIN! :D

Omistan melkoisen vahvan itseluottamuksen ja olen näennäisesti melko sinut(vai minut? :D) itseni kanssa. Kuitenkin kaikista suurin ongelmani arkipäivissäni on ehdottomasti se, etten osaa hyväksyä itseäni juuri sellaisena, kuin olen. Tässä asiassa olen kehittynyt kuitenkin paljon - olisi ollut mielenkiintoista kirjoittaa tämä esimerkiksi vuosi sitten, kun vihasin ulkonäköäni erittäin paljon!

Kasvoista tiedän omat virheeni, mutta ne olen oppinut aika hyvin hyväksymään. Aloin meikkaamaan seitsemännellä luokalla, ja meikin määrä on vaihdellut... Välillä on aikoja, jolloin kuljen täysin ilman meikkiä, mutta pääosin koen tarvetta ehostaa naamaani. Ripseni ja kulmani ovat niin vaaleat, että näytän melkoisen kaljurotalta meikittä :D Jos jotain naamassani rakastan, niin ehdottomasti keväällä tulevat pisamat.


Ehdottomasti suurin ulkonäköpaineeni on kokoni. Minussa on aina ollut ajattelutapa "no, naamalle tai persoonalleni en voi mitään, mutta kropalleni voin!"
Jo ala-asteiästä asti olen stressannut asiasta. Silloin vertailimme kavereiden kanssa, minkä pituisia/kokoisia olemme. Olin silloin kaikista luokkalaisista pisin (="isoin"), ja minua ahdisti asia paljon - pienuutta pidettiin meidän joukossa jotenkin tosi hyvänä juttuna!

Pituuskasvuni päättyi kuitenkin jo tosi varhain, 13-vuotiaana, ja sitä myöten olen jäänyt porukasta kaikkein lyhimmäksi. Semilyhyenä (155cm) ihmisenä minulla on kuitenkin omat haasteeni - kuten se, kuinka selvästi yhdenkin kilon ero näkyy kropassani. Ja itsekriittisenä mollaan helposti kroppani muutoksia.

Kuvissa 1kg ero...
En itse oikein osaa hahmottaa kokoani. Koen olevani kyllä lyhyt mutta silti isokokoinen, vaikka vieressäni seisoisi reilusti pidempi ja kookkaampi tyyppi. Olen suht lihaksikkaassa kunnossa ja omistan myös ylimääräistä rasvaa - mutta kaikki vaatteeni ovat silti XS-kokoa (itseasiassa minulla on ollut jo jonkin aikaa käytäntönä, etten suostu ostamaan isompia vaatteita - jos kyseistä kokoa ei ole tai se ei mahdu minulle, vaate saa jäädä kauppaan!), joten aito hahmottaminen on hankalaa! Olisi joskus hauska nähdä itsensä toisen ihmisen perspektiivistä, miltä "oikeasti" näytän.


Moinen kropan pohdinta vaikuttaa edelleen aika paljon elämääni; esimerkiksi tämänhetkisessä kunnossa en viihdy erityisesti peilin, saati kameran edessä. Viime vuonna kutistuin melkolailla innostuessani todella treenaamisesta. Olin silloin todella tyytyväinen ulkonäkööni, mutta myös jatkuvasti nälkäinen ja väsynyt. Tänä keväänä painoa on vähän tullut takaisin, niin lihaksen kuin kyllä, myös rasvan myötä. Vaikka tämänhetkinen kuntoni on parempi kuin koskaan, ulkoisesti en siltä välttämättä näytä! Oloni on kuitenkin huomattavasti parempi, kuin viime syksynä. Niin fyysisesti kuin henkisesti.

Treenaan, koska huvittaa - ja missä huvittaa! :D
Eilen illalla 12km juoksulenkin jälkeen tajusin, että ensimmäistä kertaa aikoihin juoksin pitkän lenkin vain siksi, koska se oli oikeasti hauskaa. Ei siksi, että saisin sen 600 kaloria poltettua. Fiilis oli mahtava - ehkä mäkin vihdoin oppisin liikkumaan ja syömään fiksusti niin, etten stressaisi painoani tai ulkonäköäni, mutta silti pysyisin hyvässä kunnossa!

Hymyile ja tavallaan sä parannat jo maailmaa!

En mittaa muidenkaan kauneutta sillä, minkä kokoisia he ovat - ehkäpä jonain päivänä osaisin soveltaa samaa ajatustapaa myös itseeni!

Millaisena siis nään itseni nykyään? No, en ole varma, ehkäpä just Millaisena! ;)


Haastan itsekin kaikki halukkaat kirjoittamaan siitä, miltä näytätte omissa silmissänne! :) Tyyli vapaa! Linkatkaahan niitä myös mulle, olen kovin kiinnostunut fiiliksistänne!

2 kommenttia:

  1. Jännä juttu, että stressaat painostasi. Itse näen sinut nimittäin todella pienenä ja hoikkana, eikä mielestäni sinulla ole todellakaan mitään tarvetta laihduttaa. Muutenkin olet hirmu söpö ulkoisesti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai se jotenkin fitnessbuumien aikana nuoren ihmisen k(r)oppa menee ihan sekaisin, kun monet on niin supertikissä kunnossa! Kiitosta :)

      Poista

Suuri kiitos kommentistasi! :)