maanantai 2. kesäkuuta 2014

Kiiltokuvapojan kesänaloitus

Meidän heppamäärä kotona väheni taas kahteen, sillä veimme Maken tänään kesälaitumelle. Makke lähti takaisin tallille, missä se asuikin pari vuotta, kunnes se tuli viime marraskuussa meille takaisin.

Fiilis on toki vähän haikea, kun ei sitä taas näe ihan joka päivä, mutta toisaalta olen tosi helpottunut! Tässä pari viimeistä viikkoa Makke vaikutti todella stressaantuneelta. Se joutui olemaan tarhassa, jossa ympärillä oli tammoja. Vaikka se ruunattiin viime syksynä, vieläkin sillä tulee esille joitain orimaisia piirteitä. Makke laihtui aika nopeaan tahtiin (mutta toisaalta se oli vähän pallossa kunnossa, niin nyt se näyttää aika hyvältä :D) ja se oli melko levoton; tarhassa ramppasi koko ajan ja karsinassa hirnui.


Tänään ennen lähtöä pesin ponin päästä varpaisiin ja sitten käytiin kävelylenkillä kuivattelemassa karvaa. Kivan lenkin jälkeen tungimme Makkeen ötökkämyrkyt, otimme muutamat kuvat ja sitten olikin lastauksen vuoro. Makke meni koppiin tosi hyvin pienen mietiskelyn jälkeen. Kopissa poni rauhottui ihan silminnähden! Ihan kuin se olisi tajunnut, että nyt se pääsee lomalle.


Matka meni tavallisen tapaan tosi hyvin ja perillä odotti laitumella kaksi 2v orivarsaa sekä 5v suokkiruuna, jonka kanssa Makke on aiemminkin pihatossa/laitumella ollut ennen ruunausta, ja pojat ovat olleet kuin kaksi marjaa! Kyllä ne selvästi näytti tunnistavan toisensa, mutta silti piti poikien kiljua ja karjua kuin pahaisetkin oripojat ;)


Nyt on siis perinteinen kesänaloitusriitti tehty, kun kaikki ponit ovat omanlaisilla laitumillaan. Valkoiset huomattavasti kevyemmällä kaviokuumetaustan ja läskiensä takia, yksi ruskea sitten poikaporukassa keräämässä akkuja!

♥ pieni hieno!

Allekirjoittanut lähti lomalle jo tiistaiaamuna matikankokeen jälkeen, vaikka viikonloppuna oli vielä edessä valmistujaisjuhlia ja päättärit, jotka vietin oikein hyvässä seurassa! Huomenna mulla alkaakin kahden viikon yötyöputki, eli unirytmi tulee kääntymään ylösalaisin jo heti aluksi ;) Varmaan jotain diippiä tekstiä tulee pohdittua päässä valmiiksi hiljaisimpina tunteina, joten pysykäähän kuulolla! :D Ihanaa kesää kaikille ♥ Kesä on ihmisen parasta aikaa!

10 kommenttia:

Suuri kiitos kommentistasi! :)