tiistai 17. kesäkuuta 2014

Pieni mutta pirteä potilas ♥

Huh, viimeisen viikon sisään on tapahtunut aivan tajuttoman paljon asioita! Kuinka asiat saattavatkin yhtenä päivänä olla paremmin kuin hyvin - ja seuraavana päivänä maailma on suurinpiirtein kaatumassa... Ihan hullua vuoristorataa tämä elämä!

Keskiviikkona oli ponien kengitys. Pete oli ollut tiistain koulu/estetreeneissä tosi hyvä. Kun hain Peteä tarhasta, se juoksi taaskin innokkaana korvat hörössä minua vastaan. Ihan ilahduin, kuinka hiton hyvältä ja pirteältä poni näyttikään!
Siksi kengittäjän sanat veivät multa kirjaimellisesti jalat alta:

"Tän kavio näyttää ihan kaviokuumeiselta!"

;)

Hetken aikaa sitä ihmeteltiin, kengittäjäkin sanoi ettei ole koskaan tällaista tapausta nähnyt (poni siis ihan oireeton!). Ajatuksena tietysti oli, että ponilla olisi juuri alkamassa kaviokuume - ja ilman pikaista hoitoa se nopeasti puskisikin päälle. Ei muuta kuin styroksitohvelit ponille etujalkoihin ja siinä samassa päätin, että Pete viedään klinikalle, jossa sen kaviot kuvataan (kavioluun kääntymisen varalta) ja Jaska saisi katsoa kaviot.

Sanoista tekoihin - saatiin aika Hyvinkäälle jo seuraavalle päivälle. Siellä eläinlääkäri tarkasti kaikki kaviot, ponin kävely katsottiin ja sitten röntgenkuvattiin kaviot. Ensimmäistä kertaa meitsikin täysikäisenä pääsi muuten heppojen röntgenkuvaan! 
Kuvien jälkeen useampi eläinlääkäri ja kengittäjä tarkasteli kuvia ja tulivat Jaskan johdolla tutkiskelemaan erityisesti ponin etukaviota. Kuvat näyttivät hyviltä, rotaatiota ei onneksi ollut. Etukaviossa näkyi kuitenkin vasta kuvissa, että siellä oli iso musta ilmatasku - kaviopaise siis! Muissa jaloissa kavion pohja on melko ohut, jonka vuoksi niihin tuli nyt parin viikon jodihoito. Meidän kengittäjäkin sai suuret kehut tarkasta silmästä - vaikka diagnoosi olikin väärä, olisi se monelta voinut oireeton vaiva jäädä kuulemma huomaamatta.

Jaska ei ponin kaviokuumetaustan takia uskaltanut paljon etujalan kaviota kaivaa, joten nyt paise koitetaan saada pois hautomalla. Uutiset olivat niin helpottavat, että meinasin alkaa itkemään heti sillä paikalla. Kaksi vuotta sitten ollut kaviokuumehelvetti on vielä niin tuoreessa muistissa, että vaikka nytkin saikkua tulee noin kuukauden verran, se tuntuu suorastaan lottovoitolta!

Paras poni♥

Nyt ponilla sitten vaihdetaan kaviohaudetta päivittäin. Käytiin perjantaina ostamassa sellainen hieno töppönen siihen, ja nyt poni voi myös ulkoilla! Mikä onkin ihan välttämätöntä, sillä pappa on varsin pirteä, ja keulii kivasti karsinassa... Ei oo köyhä eikä kipeä! Paitsi omistaja on nyt köyhä :'D

Koska rautakengät on niin mainstream ;)

8 kommenttia:

 1. hihii ihan superii ku pappaponilla ei oo mitään pahempaa :)♥

  VastaaPoista
 2. No voihan, on se kyllä kumma kun noilla poneilla ei kaviot meinaa pelittää...
  Onneksi kuumetta ei ehtinyt iskeä päälle, se vasta olisikin ollut inhottava hoitaa! Nyt paljon tsemppiä sen paiseen kanssa, toivottavasti hauduttamalla saatte paiseen esiin ja puhkaistuksi :)
  On se Pete kyllä söpö pieni poni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, meilläkin tänä vuonna paiseita iihan riittämiin :s mutta mielummin paise kuin kaviokuume, tosiaan! Kiitän! :)

   Poista
 3. Paranemisia Petelle :> Paljonko muuten maksoi Hyvinkäällä käyttäminen + kuvaaminen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) meillä tuli aika iso summa, kun kaikki kaviot kuvattiin, tehtiin kliininen tarkastus, vuoltiin ja vielä hoidettiin paisetta, sekä lääkkeet ostettiin päälle. Alle kolmellasadalla pääsee varmaan vähän suppeammilla toimenpiteillä :D

   Poista
 4. Kannattaa laittaa piharatamoa tohon hauteeseen!;) mitä te käytätte? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinlääkärin+kengittäjän ohjeiden mukaan kolme ekaa pv pesubetadinea, sitten "normi" betadinea :)

   Poista

Suuri kiitos kommentistasi! :)