torstai 13. marraskuuta 2014

Faktoja, joita et ehkä tiennyt minusta

Sain Sannilta haasteen, jonka olen tehnyt jo parisen vuotta sitten. Lukijoita on kuitenkin tullut viime aikoina kivasti lisää ja mielessä on käynyt julkaista tämäntapainen postaus - nyt se sitten tulee tällaisen haasteen muodossa! :) En haasta ketään enää, mutta halukkaat toki voivat poimia haasteen täältä!


11 faktaa, joita et ehkä tiennyt minusta

1. Kirjoitan lähes päivittäin päiväkirjaan. Ihan sellaista perinteistä vihkopäiväkirjaa olen aktiivisesti pitänyt vitosluokalta asti, mutta valitettavasti mulla on vain kasiluokasta eteenpäin säilynyt ne, sillä vanhat kirjoitukset olen joskus teininä polttanut, nyyh! :D En yleensä kirjoita hirveästi mistään tapahtumista, vaan enemmänkin omia fiiliksiä, murheita, ilonaiheita... Ja varsinkin sen takia päiväkirjat on mulle to-del-la henkilökohtaisia, enkä tiedä ketään, jolle voisin/kehtaisin näyttää niitä.

2. En osaa suuttua. Ei tule mitään tilannetta mieleen, missä olisin viimeksi suuttunut, vaikka olisi ollut aihettakin. Yleensä sellaisissa tilanteissa annan asian olla, ja pian olenkin taas oma hyvätuulinen itseni! En myöskään osaa yhtään riidellä tai pitää mykkäkoulua.

3. En ole koskaan seurustellut virallisesti tai ollut pitkässä suhteessa. Ennen minua hävetti asia tosi paljon, mutta nyt olen kuitenkin huomannut ja hoksannut, että kyllä se oikea sitten kolahtaa ja hyvää kannattaa odottaa ;)

4. Nään usein painajaisia ja ylipäätään arjen tapahtumat ponnahtavat uniini tosi herkästi. Esimerkiksi historiaa opiskelevana nään sotaunia lähes jatkuvasti. Osaan jo illalla ennen nukkumaanmenoa ennustaa aika hyvin, mitä teemaa uneni saattaa yöllä käsitellä. Joskus tietysti tulee nähtyä todella outoja unia! Muistan joka yön jälkeen vähintään yhden unen. Nykyään en vaan jaksa enää kirjoittaa niitä ylös :D

5. Olen urheiluaddikti, kun vaan saan ideasta kiinni. Rakastan treenien jälkeistä totaaliväsynyttä fiilistä yli kaiken! Ja kun vaan on aikaa ja muistaa tehdä rankkoja treenejä, niin silloin siihen tunteeseenkin jää tosi nopeasti koukkuun.6. Pelkään kaupunkiajoa autolla. Menen jotenkin tosi lukkoon, ja alan stressaamaan hirveästi esim. kaistojen vaihdosta. Otan mielelläni aina jonkun apukuskiksi neuvomaan ja rauhoittelemaan mua :D Kaverit aina vähän jännittävät kanssa mun kyydissä, sillä vaikka ajo itsessään menisi ihan hyvin, mä saatan hermostuksissani kiroilla, kiljahdella ja kysellä ihan liikaa.

7. Olen kamalan sotkuinen. En pääse tavasta eroon, vaikka kuinka haluaisin! Unohtelen tavaroita vähän ympäriinsä kaikkialle, eikä mua itseäni pieni (tai vähän isompikin, myönnän...) epäjärjestys haittaa. Voi tulevia kämppisraukkoja! ;D

8. Rakastan yllätyksiä ja spontaaniutta. Tavallinen, tarkasti aikataulutettu arki ahdistaa. Haluan kokea olevani vapaa ja saada mahdollisuuden tehdä yllätyksellisiä juttuja. Esimerkiksi reissatessa mielestäni hauskinta on päättää spontaanisti, mihin ollaan seuraavaksi menossa, tai vaikka vaan katsoa mihin sitten satutaan päätymään.

9. Kiinnyn nopeasti ja minun on vaikea luopua asioista. Oli kyse sitten eläimestä, vaatteesta, ihmissuhteesta tai jostain muusta tutusta asiasta. Esimerkiksi autoni hajoamisessa eniten harmittaa se, että kiinnyin niin kovasti siihen autoon. Mieluiten haluaisin saman auton takaisin, vaikka olisikin mahdollisuus hankkia uusi.10. Ympäristöasiat kiinnostavat minua nykyään älyttömästi! Ostan nykyään harvoin uusia vaatteita, olen ollut jo pitkään kasvissyöjä sekä suosin kotimaisia tuotteita, pyrin liikkumaan kohtuulliset matkat pyörällä ja muutenkin pyrin ympäristöystävälliseen toimintaan. Tiedän, etten pysty yksin pelastamaan maailmaa enkä vieläkään tee kaikkea oikein, mutta mielestäni tämäkin on jo askel!

11. Minun on helppo valvoa pitkiäkin aikoja. Olen aina juhlissa se, joka menee viimeisenä nukkumaan ja saatan vielä aamuseitsemältä olla ihan pirteä, vaikka vuorokausi olisikin tullut jo valvottua :D Yö on mun mielestä tosi kiehtovaa aikaa ja ihan parasta ajanvietettä onkin vaan valvoa ja jutella ja katsella tähtiä jonkun kivan tyypin kanssa.

Yövalvojakeikat onkin yleensä tosi helppoja ja mielekkäitä mulle, kun yli vuorokaudenkaan valvominen ei tee tiukkaa!


Ja saamani kysymykset:

1. Mikä on parasta ystävissä?
- Seura! Että saan jakaa ilot ja surut ja kokemukset heidän kanssaan.2. Oletko mielestäsi varusteurheilija?
- En todellakaan. :D Joskus vähän katselin aina uusien merkkien mallistoa, mutta nykyään olen pudonnut ihan kärryiltä. En oikeastaan ostele itselleni ratsastusvaatteita enää, ja poneillekin nykyään vain, jos jotain menee rikki. Ja silloinkin lähinnä vaadin, että tuote on laadukas/suht edullinen. Meillä sitä kampetta ja rytkyjä on aika melkoisesti jo valmiiksi!

3. Mikä on lempihevosrotusi?
- Welshit on kyllä parhaita :) varsinkin A & B -sektiot!

4. Mitä eläimiä omistat?
- Meillä on kolme koiraa ja kolme hevosta. Omistan kokonaan itse vain Peten, mutta papereissa muista hepoista omistan vain puolet, samoin yhdestä koirasta.

Mimmi, mun koira!

5. Mitä tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on?
- Mikäli vain pääsen sisälle, lähden opiskelemaan Tampereen yliopistoon sosiologiaa. Luultavasti kuitenkin lukion jälkeen pidän välivuoden, jolloin tarkoitus tehdä töitä, säästää ja ehkäpä vähän reissata :)

6. Kauanko olet ratsastanut?
- Säännöllisesti vajaat 12 vuotta :)

7. Paras muistosi?
- Tähän kysymykseen on aivan mahdoton vastata! :'D Jo pelkästään muutaman kuukauden saatika sitten 18 vuoden aikana on tapahtunut niin paljon ihania asioita, joita ei voi laittaa tärkeysjärjestykseen. Mutta esimerkiksi hevosasioissa se Peten ostaminen on ehdottomasti ihanimpia juttuja.

8. Mikä on inhottavin asia/esine?
- Inhottavin asia on yksinäisyys. Viihdyn kyllä yksin, mutta en tykkää tuntea oloani yksinäiseksi. Inhottavin esine on ehkäpä joku ase tai sellainen, millä saa paljon tuhoa aikaiseksi.

9. Koulu- vai esteratsastus?
- Molemmista tykkään, mutta estekisoissa on kyllä ainakin kivempaa! :D Toisaalta oon nykyään aika arka ja jännitän kovasti, joten isoja esteitä en uskalla hypätä. Kouluratsastuksessa onnistumisen fiilikset ovat myös ihan omaa luokkaansa!

Maastoilu on kyllä kaa(i)kista kivointa!

10. Hevonen vai poni, perustele?
- Olen tässä asiassa aina ollut aika "avarakatseinen". Vaikka omistan läjän pieniä poneja, tykkään myös isommistakin hevosista! Ponit ovat sopineet mun arkeen ja elämään tosi hyvin, kun olen pienikokoinen.

11. Missä näet itsesi 5 vuoden päästä?
- Jos kaikki menisi niin kuin haluaisin, opiskelisin vielä viimeisiä vuosia yliopistossa, asuisin yhdessä jonkun ihanan ihmisen kanssa ja toivottavasti olisin silloinkin löytänyt sellaisen tavan elää, että olisin onnellinen :-) ♥

6 kommenttia:

 1. Ihanaa kun teit tämän! Liityin lukijaksi. :)
  ( Korjaus Sannilta ) :D

  nellaponi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahahaa hups, mikälie ajatuskatkos tullut, pahoitteluni! :D

   Poista
  2. Ei se mitään (edelliseen kommenttiin korjaus, liittyisin).
   Lukijat palkki olisi kiva! ;)

   Poista
  3. Lukijat -palkki on blogin alalaidassa :)

   Poista
 2. Haaste! :) http://pennien.blogspot.fi/2014/11/viikon-blogihaaste-harrastusanalyysi.html

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)