tiistai 30. joulukuuta 2014

Vuonna 2014...

Perinteisen vuosikatsauksen teen perinteisellä listaustavalla jälleen!

Listaan siis 10 mieleenpainuvinta asiaa vuodelta 2014, sekä toiveita ja odotuksia vuodelle 2015.

Kuten sanoin jo vuosi sitten, tiesin että tämä 2014 tulee olemaan varsin merkittävä vuosi meikäläiselle. Mutta vaikka kuinka yrittäisi etukäteen jo määritellä ne vuoden kohokohdat , ne menevät aina vain ihan huti! Eteeni on tullut niin huikeita ja ihania juttuja, joista yleensä ne pienimmät teot jää kaikista eniten mieleen. Tämä vuosi on eittämättä ollut siisteimpiä koko elämässäni! Pidemmittä puheitta, annan listan kertoa loput ;-)


Vuonna 2014...

1.Täysi-ikäistyin
Vaikken olekaan mikään älytön rellestäjätyyppi, on se maaginen ikänumero 18 kuitenkin helpottanut elämää ja tuonut mukanaan uusia juttuja - vaikka sama pikkulapsi olen kyllä edelleenkin.Ehkäpä se tietynlainen vapaus on ollut kaikista voimaannuttavaa. Ja minun sekä kaverini 18v-yhteissynttärit olivat myös parhaimmat synttärini ikinä! Tämän jälkeenhän tulee vain ja ainoastaan ikäkriisejä, terkuin kuukauden päästä 19 yäk!

Nelman tekemä superhieno (ja hyvä) kakku meidän synttäreille!


2. Sain ajokortin ja oi-rakkaan-mitsuni
Päivä synttäreiden jälkeen sain ajoluvan kouraani ja minulla olikin jo veljen vanha auto pihassa - josta tulikin rakas kultamussuni heinäkuuhun asti, kunnes muruseni otti ja hajosi S-marketin pihalle. Nyyhkis! Mitä kaikkia seikkailuja tuo vihreä peltiritari sai kokeakaan. Ja toitotan taas sitä vapautta: vaikka bensa tyhjensikin tilini, niin oli silti ihanaa, kun oli se oma auto jolla kulkea miettimättä kyydityksiä.


3. Koin wanhojentanssit kera kaiken extran
Sitä ystävänpäivää odotettiinkin kuin kuuta nousevaa. Vaikka prinsessanaolo olikin monen tytön kohokohta, itse lähinnä muistelen lämmöllä sitä fiilistä, mikä itse tanssiessa tuli. Olisin voinut tanssia vaikka koko yön! Minkä itseasiassa toteutinkin jatkoilla...
Lisäksi mainittakoon myös ihan huippu wanhojenristeily, jossa mentiin lähestulkoon samoilla silmillä koko ruotsinreissu. Oli aivan liian huippua, innolla odotan jo abiristeilyä!4. Olin kivassa kesätyössä
Aah, minä se vain nautin neliviikkoisesta uraputkestani yövahtina. Vaikka vuorokausirytmi oli täysin päinvastainen kuin muilla lähes koko kesän (sitä on vaikea kääntää...), sain pennejä säästöön duunista josta tykkäsin ihan mielettömästi. Pääsin myös työetuna mökkeilemään viikoksi kivoihin maisemiin, joka olikin yksi kesän parhaimpia viikkoja, vaikka unimäärä jäikin varsin vähäiseksi!

Ihanat kesäaamut kello 4 ^^

5. Habani kasvoi (:D)
Kun viime vuonna tein elämäntaparempan ja loppuvuonna olinkin melkoisen lihakseton ripakinttu, tänä vuonna olen kyllä kerännyt vaakaan numeroita takaisin - mutta onneksi osan lihaksina! Treenasin koko kevään ja alkukesän marathonille ja aloitin uusia harrastuksia (mm. salibandyn) ratsastuksen ohella. Nyt loppusyksystä pitkän urheilutauon jälkeen olen joutunut aika pitkälti aloittamaan kaiken alusta, mutta eiköhän tämä tästä ;)


6. Olin kuusi viikkoa liikuntakiellossa
...Edelliseen jatkaen, välillä kroppa on heikompi kuin mieli. Kun penikkataudit vaivasivat jalkoja, pistin buranaa poskeen ja jatkoin juoksemista. Lopputulos: heinäkuussa diagnosoitiin niin paha rasitusvamma jalassa, että könkkäsin kepeillä kuusi viikkoa ja lokakuussa sain vasta alkaa treenata normaalisti. Elämäni hirvein loppukesä eittämättä! Makasin sängyssä ja ulisin, kun teki sekä jalalle että mielelle kipeätä.

Onneks välillä helpotti, hah :D


7. Kävin Peten kanssa kisoissa
Tänä vuonna kisakalenteri näyttää varsinaisen tyhjältä: koko vuotena vain kolme estestarttia. Onneksi tulokset puhuvat puolestaan, sillä jokaisesta tuli Peten kanssa voitto! Poni oli kisoissa aina ihan huippu, ilolla muistelen näitä päiviä :) Toivottavasti nyt ensi vuonna vähän aktivoidutaan!
8. Kirjoitin kolme ainetta ylioppilaskirjoituksissa
Keväällä kirjoitin filosofian ja syksyllä yhteiskuntaopin sekä ruotsin - ja tällaisena semi kunnianhimoisena voin sanoa, että noiden reaaliaineiden kanssa meinasi räjähtää pää! Ruotsin ylppäreihin en edes avannutkaan kirjoja, mutta onneksi kaikki tulokset miellyttävät minua, jopa yllättivätkin :) Enää neljä jäljellä keväällä, jess!

Kirjoitusten paras kaveri♥


9. Opin laskemaan lumilaudalla
Olen aina salaa haaveillut, että vielä jonain päivänä kapuan sen kammottavan tikun päälle ja lähden laskemaan mäkeä. Tänä vuonna kaverit saivatkin minut houkuteltua laudan kanssa liikenteeseen, ja oli muuten ihan sika kivaa! Pari kertaa kävin, nyt vuodenvaihteen jälkeen yritän päästä taas lautailemaan :3


10. ♥
Vaikka olen itkenyt tämän vuoden aikana enemmän kuin koskaan ja vuosi on ollut mulle kamalan raskas, olen myös hymyillyt enemmän kuin ikinä ja ennen kaikkea: en tällä hetkellä tiedä, miten voisin olla enää yhtään onnellisempi. Mulla on ihanat hevoset ja rakastavia ihmisiä ympärillä ja jotenkin kaikki on nyt vaan niin hyvin kuin voi olla.

Vuotta 2015 odotan vähän kauhulla, sillä ensi vuosi on kaikin tavoin tosi erilainen. Keväällä on haku korkeakouluun, saan (toivottavasti!) lakin ja kaikki sen jälkeen onkin ihan avoinna... Ainoa asia, mitä ensi vuodelta toivon onkin se, että saisin tehtyä oikeita päätöksiä. 

Että kun katson vuotta 2015 taaksepäin, tajuan tehneeni hyviä valintoja ja olevani sellaisessa paikassa, sellaisessa elämäntilanteessa ja sellaisena tyyppinä, mikä itsestä tuntuu hyvältä. Siinä onnistuin tänä vuonna paremmin kuin olisin koskaan voinut arvatakaan. Toivotaan ensi vuodesta vielä parempaa ja pliis, vähän vähemmän draamaa ;D

Hevosten kanssa en asettele sen enempää tavoitteita, sillä ihan varmaa ei edes ole se, millainen on hevostilanteeni parin kuukauden, puolen vuoden saatika vuoden päästä. Me keskitymme täällä nyt vain nauttimaan joka ikisestä heppailupäivästä ja pitämään hauskaa! :)

Toivotan teille kaikille lukijoille jo nyt oikein mahtavaa tulevaa vuotta! :)

2 kommenttia:

 1. Haluatko avata jesarin merkitystä:DD ? Ja voisitko joskus tehdä "vinkkiohjemikälie" postauksen koeviikoille ja kirjoituksiin, olen siis syksyllää menossa lukioon jos vain sinne pääsen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah, ennen kirjoitussaliin pääsyä teippailin vielä kynistä ym tarvikkeista tekstejä piiloon, niitä kun ei saa olla näkyvissä! :D

   Ja joo voisin tehdä, kiitos paljon ehdotuksesta! Ja toivottavasti pääset lukioon :)

   Poista

Suuri kiitos kommentistasi! :)