torstai 1. tammikuuta 2015

Makke-matkaajan kotiinpaluu

Vuosi alkoi meillä varsin vauhdikkaissa merkeissä, sillä tänään iltapäivällä lähdimme hakemaan Makkea kotiin. Makke lähti kesäkuussa laitumelle ja syksyllä täysihoitoon toiselle tallille, jossa sitä myös myöhemmin syksyllä alettiin ratsuttamaan. Nyt oli pikkupojan aika palata kotiin!

Makke matkusti taas tosi hyvin kopissa. Kotona pistin sen melkein heti tarhaan Peten ja Denisen sekä niiden tarhakaverin kanssa. Koko neljän ponin sakki oli aluksi vähän ihmeissään, mutta kun saivat heinää nenujen eteen niin rauhoittuivat melkein heti.Pete ottikin tarhassa välittömästi komennon! Makkehan oli jo viime keväänä samassa tarhassa Peten ja Denisen kanssa, joten kaveri oli valkoisille kyllä ihan tuttu. Pete alkoi heti heinät syötyään leikkimään Maken kanssa. Pojat yrittivät ottaa toisiaan riimusta kiinni. Pete sai pari kertaa Maken riimun turpahihnasta niin hyvän otteen, että poni juoksi Maken ympärillä ja pyöritti Makkea oikein kunnolla, ja pikkupoika vain vikisi, että päästä jo pappa irti :D

"Hetkinen..."
"...siis KUKA toi on?"

Pete näykki Makkea myös polvista, kai yritti saada vauvan polvilleen, kuten viime keväänä siinä pari kertaa onnistuikin. Mutta ihan hyväntahtoiselta niiden touhuilu näytti, kumpikaan ei potkinut tai pahemmin riehunut. Kunhan seisoivat vastakkain ja näykkivät kevyesti toisiaan :D Pojat, pojat... Denise tammakaverinsa kanssa olivat pojista vähän kauempana, ja ihmettelivät moista touhua korvat hörössä.

Denise tyytyi mutustamaan heiniä ja ihmettelemään poikien menoa kauempaa.

Sellaista meidän päivään siis! :) Kunhan kenttä tulisi taas siedettävään kuntoon, olisi tarkoitus Makkea ensin vähän juoksuttaen totuttaa paikkaan ja sitten eikun selkään. Makella kävin joulukuussa ihan ahkerasti ratsastamassa, ollaan jo menty pellolla kaikki askellajit itsenäisesti - toivottavasti pikkupoika on yhtä hyvä myös täällä "uudessa" ympäristössä. Onneksi apua ja ohjausta on kuitenkin saatavilla, sillä tarvitsemme vielä paljon paljon valmennusta!

Makke kulkee myös mainiosti maastossa yksin, tosin vielä turvallisesti taluttajan kanssa :)

Ja pellolla pikkupoika on ollut ihan ykkönen! Molemmissa kuvissa minä selässä. 

6 kommenttia:

 1. Ihanaa nähdä Makestakin materiaalia taas! On ollut niin kivaa seurata sen elämää ihan pienestä varsasta pitäen, ja nyt ollaan jo tähän päästy. Ei sitä tiedä mitä tuosta pojasta vielä tulee!
  Terkkuja kaikille poneille :*
  PS. Mikä Maken säkä on nyt suurin piirtein? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin ne vuodet vaan vierii :) Makke on about 146cm nyt. Kerron terkut! :3

   Poista
 2. Kivaa nähdä miten poika on kehittynyt! Voitko muuten tehdä joskus postausta teidän viikko-ohjelmasta? :))

  VastaaPoista
 3. Makke the mies on niin hieno!! Sillä on jotenkin erityinen paika mun mielessä menneisyyden takia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Makke oli pienenä kyllä niin mainio!

   Poista

Suuri kiitos kommentistasi! :)