maanantai 30. maaliskuuta 2015

Maken kanssa maneesilla [VIDEO]

Hola hola kaikki takatalvisen Suomen maanantaimasistelijat! Ja tervehdys myös niille, jotka ovat yhtä iloisia ja innoissaan alkavasta viikosta kuin minä!

Viime viikko oli mun ensimmäinen kunnon lomaviikko aikoihin, sillä jo joululomalla aloitin lukemaan ylppäreihin ja stressitasot kohosivat... Aivan mieletön fiilis, kun kaikki lukiohommat on nyt takana! Heti maanantaista lähtien alkoikin kunnon ponipanostus ja teinkin joka päivä lähes työpäivän mittaisen talleilurupeaman. Säät nyt ei kovin suotuisia olleet, mutta nautin ihan täysillä! Ihan huippua viettää päivät pitkät ulkoilmassa noiden karvaturrien kanssa.


Viime viikolla pureuduin pitkästä aikaa kunnolla Makkeen. Meillä olikin alkuviikosta Peninan valmennus, jossa saatiin vähän uusia oivalluksia, ja otettiin raippakin ensi kertaa kuskin käteen. Makke kun on ennemminkin sellainen rauhallinen haaveilijatyyppi kuin villi hössöttäjä, mikä ei tosin mua haittaa ollenkaan :D

Viikonloppuna suunnattiinkin ensimmäistä kertaa maneesille, mistä tulikin ihan tosi hyvä ja opettavainen reissu! Vaikka vettä satoikin koko ajan ja oltiin ihan märkiä, saatiin maneesilla aikaan tosi hyvä treeni, ja kuljetuksetkin sujui hyvin. Sekä minä että Makke olimme kyllä molemmat ihan väsyneitä reissun jälkeen, mutta toivottavasti myös pikkupojalle jäi vähän uusia ajatuksenpoikasia sinne pieneen pääkoppaan.Nyt muuten näätte ensimmäistä kertaa vähän ratsastusvideota Makesta! Tässä nyt näkyy vaan sekä ravit että laukat molempiin suuntiin, kun kamerassa oli akku aika vähissä. Mitään erikoista ei maneesilla tehty, lähinnä ratsastin kaikki askellajit läpi niin, että poni tuntui hyvältä. Makke ei tosiaan ole aiemmin ollut maneesilla, joten vieras paikka tuntui vähän jännittävän ponia - ja se teki ponin aika hitaaksi. Mutta oma fiilis treenistä on tosi hyvä, Makke kun osaa olla aina niin asiallinen :)Videolle laitoin nyt musiikit, sillä olisi varmaan tullut vähän tylsäksi kuunnella pelkkää sateen ropisemista kattoon ja mun "HYVÄ!" huudahduksia :'D Kaulanarua tosiaan käytän Makella edelleen ihan tarkoituksella. Jos Makke korjaakin vähän enemmän eteen, on parempi että otan silloin tukea kaulanarusta enkä ohjista - kun sitä eteenpäinpyrkimystä muutenkin vielä haetaan :)


8 kommenttia:

 1. Voivitsi Makkehan näyttää tosi hyvälle:)!

  VastaaPoista
 2. Makesta tulee ihan mieleen Rytty, ei oo turhaa kiirettä mihinkään :D Rytty löys moottorinsa kunnolla 5v syksyllä ja nyt on aika kiva ratsastaa, liikkuu ite mut perusluonteensa takia ei oo mikään villi höseltäjä vieläkään. Mut Makke näyttää kyllä hyvältä, tsemppiä jatkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa , ihan samaa oon miettinyt! :D mutta parempi ehdottomasti näin päin, niin vähän nuoria olen ratsastanut että tollainen haaveilijatyyppi on oikein kiva ratsunalku, jota voi lähteä sitten patistamaan eteenpäin :D mutta eiköhän se sieltä lähde rullaamaan, kun tulee ponille enemmän tasapainoa, lihaksia ja itseluottamusta hommaan :) Rytyllähän muutos on ollut ihan huikee! Kiitos ja tsemppiä sinnekin! :)

   Poista
 3. Oi sentään kun se on jo iso poika! :D

  VastaaPoista
 4. Voi että Makke on niin ihana <3 Ja kiva seurata teidän kehitystä! Tosi hyvän näköistä menoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :3 Makke on sellainen herrasmies aina :)

   Poista

Suuri kiitos kommentistasi! :)