perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kevätpärinä ja kuvia treeneistä

Heippa taas!

Menen näissä kuulumisissa nyt vähän väärässä järjestyksessä, nimittäin uusimmista vanhimpiin uutisiin... Vai miten sen nyt fiksusti muotoilisi? No joo, jokatapauksessa ensin lämään tähän kuvia ja tarinoita keskiviikon hyppelyistä ja sitten muutama sananen ja kuvamateriaali viime viikon kouluvalmennuksesta.

Tää on kyllä mun lempparikuva. :) Ihana muuten, kun kaikissa hyppykuvissa tamma näyttää niin innokkaalta! Kyllä se vaan rakastaa tuota touhua. ♥

Olen nyt vihdoin ehtinyt ja jaksanut treenailla poneja aika kivaan kuosiin! Keskiviikkona oli tarkoitus hypätä valkoisilla (Pete & Denise siis :D) ja Maken kanssa sitten vähän puksutella puomien ja estetolppien läpi. Lopulta kuitenkin menin vaan nuo valkoiset ponit. Mulla pukkaa vähän kevätallergiaa ja allergialääkkeestä (ja varmaan senkin takia) huolimatta loppui ihan voimat kokonaan, varsinkin kun tallipäivä oli tarhansiivousten ym. takiakin venähtänyt aika pitkäksi. Ärsyttävää kun on kokoajan tosi tukkoinen olo... Pitää ottaa Maken kanssa joku toinen päivä vähän puomitreeniä!


Peten kanssa hypättiin ihan pieniä, ristikko-70cm korkuisia esteitä ja voii kun pieni poni tykkäsi niin paljon! En tehnyt sen kanssa paljon hyppyjä, mutta se oli loppuraveissa kyllä vielä ihan menossa esteille... :D Tosi hyvin sujui, hypyt osui kohdilleen, puomit pysyi ylhäällä eikä mitään epäröintejäkään ollut. Kuvia ei valitettavasti Petestä ole, sen kanssa kun uskallan hypellä yksinkin. Denisen kanssa äiti tuli auttelemaan nostaen esteitä ja kuvailemaan. Denisekin kulki ihan tosi hyvin! Se tuli yllättävän hyvin takaisin esteiden jälkeen ja saatiin tosi hyviä hyppyjä - taaskaan ei yhtään pudotusta tai kieltoa. Tammalla meinaa välillä puomit tipahdella tuon liiallisen vauhdin takia, tai sitten en ehdi kääntää sitä esteelle... :D Nyt kuitenkin meni tosi hyvin, jäi kyllä hyvä fiilis koko hyppelyistä. Pieniähän me Denisenkin kanssa hypättiin pitkän hyppytauon takia, varmaan about 70cm rata oli lopuksi. 


Emmää osa pysyä tuolla kyydissä mitenkään järkevästi :D

Ja sitten viime viikon valmennukseen! Koulukisoja edeltävänä päivänä eli perjantaina tuli Penina pitämään mulle ja Makelle kouluvalmennusta. Makke oli tavalliseen tapaan aika rauhallinen, ja tehtiinkin taivuttelujen lisäksi ravissa vähän lisäyksiä, että saataisiin poniin vähän lisää liikettä. Kyllähän siltä pari ihan kivaa lisäystä tuli. :D Muuten alkaa sujumaan kaikki aika hyvin: voltit, taivutukset, siirtymiset jne. Lauantaina saatiinkin radalla voltista arvosanaksi seiska, mistä olin ihan hirrrveen ylpeä! 

Meillä oli jo hienosti pampulat päässä seuraavan päivän kisoja varten ;)


Omalta osalta valmennus ei mennyt ihan parhaiten, olin niin tukossa ja kuumeinen että en jaksanut ihan 110% teholla ratsastamaan. Plääh... Onneksi Makke on niin kiltti ja kiva ratsu, että ei tullut suuria ongelmia. :) Kuvissa huomaan, kuinka kamala istunta mulla on. Kääk! Jotenkin nuoren kanssa keskittyy niin paljon siihen ponin toimimiseen, että ihan unohtuu oma istunta. Yöks! :D
Valmennuksen jälkeen koitettiin ottaa vielä vähän rakennekuvaa, kun oli ihan Maken virallinen synttäripäivä ;) Hirmuisestihan tuo ponipoika on mennyt tässä vuosien varrella kasvamaan. Kuvat nyt ei ihan superhyvin onnistuneet, pikkupoika olisi jo halunnut tarhaan syömään ja piehtaroimaan!
Nyt sain ihanasti pari vapaata aamua tallista, ja nyt on taas virtaa touhuta heppojen kanssa! Viikonlopusta tuleekin jälleen aika ponipainoitteinen, mikä tosin ei itseäni haittaa laisinkaan ;)
Muuten, postausehdotuksia saa antaa - nyt kun olen vielä toistaiseksi "lomalla" eli pelkästään tallitöissä, mielelläni toteuttelen postausideoita! :)

4 kommenttia:

 1. Kuvaa sun ponien varusteet videolle :) ja sitte kanssa videopostausta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti ehdotuksista! :) ihan sellaista täysin kattavaa varustepostausta saisin tuskin koskaan tehtyä, mutta ehkä jotain ideaa nappaan ;) ja videopostausta voisinkin taas vaihteeksi tehdä, siitäkin on vierähtänyt taas muutama vuosi köh köh...

   Poista
 2. Kiva postaus ja ihania kuvia, varsinkin nuo estekuvat! :)

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)