sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Ponipojat kisakentällä

Kuvat maneesista c. Emmi Iivonen, kiitos!

Lauantaina tehtiinkin vähän suurempi reissu, kun lähdin kahden ponin, Peten ja Maken kanssa kotiseuran koulukisoihin. Mulla on sellainen muistikuva, etten ole koskaan aiemmin kahdella ponilla samoissa koulukisoissa startannut - estekisoissa kyllä, joskus viimeksi keväällä 2009. :D Mutta hyvin selvittiin!

Makke oli kisoissa ihan ensikertalaisena, mutta käyttäytyi varsin hyvin. Se ei pahemmin huudellut tai ihmetellyt kisapaikan hälinää. Verkassakin alkujännityksen jälkeen poni liikkui ihan mahtavan hyvin - saatiin verkassa pätkiä, jotka näyttivät ihan parasta Makkea. Reipas, liitelevät askeleet ja ryhdikäs poni, ai että olin niin ylpeä.Radalla Makke odotetustikin jännitti kouluaitoja (joita se ei ole aiemmin nähnyt) ja tuomarinpöytää, mikä tietysti verotti pisteitä aika paljon. Saatiin kuitenkin raviohjelma suoritettua loppuun asti ja päästiin läpikin ihan reilusti, mahtavaa :) Loppukommentitkin olivat tosi ihanat: Hienosti ja pehmeästi ratsastit, vaikka hevonen oli erittäin jännittynyt. Tuohon jännitykseenhän ei auta kuin uudet kisakokemukset. Ja tietysti treeni kotona on tärkeää, nythän ollaan päästy kotonakin kunnolla treeniin vasta vajaan kuukauden ajan, kun sain kirjoitukset pois alta ja kentän pohjat kuntoon... Joten siihen nähden, ihan älyttömän hyvä suoritus. Hieno poika!
Peten kanssa starttasin helpon B:n (KN-Special), ja mulle jäi suorituksesta niin hyvä fiilis. Ei olla hirveästi koulua kotona nyt treenattu, mutta Pete oli silti ihan yllättävän pehmeä ja kiva ratsastaa. Rikkeitä tuli ja ratsastin Peteä aika pitkässä muodossa, joten ihan pienillä korjauksilla oltaisiin voitu saada meidän tason mukaiset prosentit. Mä kuitenkin fiilistelin koko radan ja olin ihan hymyillä suin!
Nyt kun olen tänä keväänä niin paljon ratsastanut ja startannut noiden nuorien ponien kanssa, oli ihanaa kun radalla oli alla kokenut poni, jonka kaikki metkutkin tunsin läpikotaisin. Ehdottomasti yksi iloisimmista radoista, minkä olen koskaan suorittanut! Lisäksi tunnelman ihan mahdottoman ihanaksi loi se, että taustamusiikkina radalla soi "My heart will go on" - harvemmin ratojen musiikkeihin kiinnitän huomiota, mutta nyt jotenkin ratsastin koko radan läpi moisen herkkisbiisin tahdissa :'D

Venyy....
Ja sitten taas hidastetaan!
"Love can touch us one time
And last for a lifetime..."
Rehellisesti sanoen, mulla tuli tuolla radalla niin vahva fiilis, että tässä mä istun sen The Ponin satulassa. Pete on ja tulee olemaan kyllä aina se mun ykkösheppa... ♥


Mutta kivat kisat nyt takana, suuri kiitos kisojen järjestäjille! Parin viikon päästä suunnataan taas uudestaan radoille, että saadaan sitä kuuluisaa kokemusta kisatilanteista. :) 
Tosi hyvä fiilis nyt, varsinkin kun tänäänkin vietin tosi kivan päivän Tampereen hevosmessuilla - oli kiva nähdä tuttuja ja tietysti hienoja heppoja! Nyt vaan lisää treeniä kehiin ja ulos auringonvaloon nautiskelemaan. Ihanaa huhtikuun jatkoa kaikille lukijoillekin!

6 kommenttia:

 1. Voi ihanat pojat! Kyllä se Maken kisajännitys hälvenee kun saa kokemusta alle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)<3 Joo eiköhän tuo ole vain sitä kokemuksen puutetta, kun Makke muuten on aina niin fiksu :)

   Poista
 2. Onnittelut hyvin menneistä kisoista, mukavan näköistä menoa! :) taisin muuten nähdä sut ohimennen hevosmessuilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) haha, aijaa! :D siellähän mä, vähän silmät sirrissä kun pari viimeistä yötä en ollut ehtinyt kunnolla nukkumaan. :D

   Poista
 3. oli kiva kyllä nähä suakin, vaikka nopeasti ehdinkin vaan moikata :D

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)