keskiviikko 19. elokuuta 2015

Hurjan jännä esteklinikka

Olimme Maken kanssa viime sunnuntaina Playsson.netin järjestämällä Mikael Wahlmanin esteklinikalla Korpikylässä. Menimme pienoisella varauksella puomi- ja kavalettiryhmään, sillä Makella ei ole vielä kauheasti hypätty, ja itsekin olen lähinnä mennyt puomeja ja minikavaletteja ponin kanssa.

Kaikki kuvat c. Tiia, kiitos!
Meidän ryhmä oli esteklinikan ensimmäinen kello 13, joten aamulla oli hyvin aikaa laittaa poni ja vermeet kuntoon. Makke meni tosi nätisti kyytiin sekä kotona että tunnin jälkeen, mikä on aina yhtä ihana helpotus. :D Oltiinkin tosi hyvissä ajoin paikan päällä. Puoli yksi menin kentälle Maken kanssa verkkaamaan, "tarkistin" vain nopeasti, että meillä toimii kaikki askellajit juuri sinä päivänä ;)


Esteklinikan alkaessa oli Maken mielestä maneesissa tosi jännää. Ravailtiin ympäri hallia, ja koitin saada ponin vähän rennommaksi. Aluksi oli pienet esittelyt, jonka jälkeen aloimme mennä ravipuomeja. Kaikki oli Maken mielestä kovin jännittävää - ravipuomejakin piti aluksi ihmetellä, ennenkuin ne uskalsi lennokkaasti ylittää. :DRavipuomien jälkeen siirryttiin laukkapuomitehtävään, mikä meni Maken kanssa hyvin. Sen jälkeen harjoitukset vaihtuivatkin kavaletti in&out -tehtävään, jumppasarjaan, missä oli pari pientä estettä ja puomeja, sekä pienen "erikois"okserin hyppäämiseen. Sikäli että puomitehtävistä suoriuduttiin ihan hyvin, oli tällaiset pienet hypyt tosi tosi tosi pelottavia ponipojan mielestä!Kaikki tehtävät jouduimme Maken kanssa toistamaan useamman kerran, että saatiin ensinnäkin poni yli, sekä toiseksi suorittamaan tehtävät rennosti. Viimeiseksi tehtävät yhdistettiin pieneksi radaksi, joka meni yllättävän hyvin ja rennosti, vaikka tempo olikin hidas - Makke selkeästi alkoi loppua kohden väsymään.


Kaiken kaikkiaan olin klinikkaan ja Makkeen tyytyväinen, vaikka meille harjoitukset saattoivat olla vähän turhan haastavia. Uusi, jännä paikka ja tilanne sekä vielä selkeä kokemattomuus esteillä näkyi, ja sen takia kaikissa tehtävissä ei ihan saatu nappisuoritusta. Itse olisin kaivannut näin nuoren ponin ratsastajan näkökulmasta puomi/kavalettitunnille vielä enemmän perusratsastusta puomeilla ja ns. valmistautumista tuleviin hyppyihin, jolloin ehkä tilanne ei olisi ollut niin jännittävä.


Plussaa annan paljon siitä, että Miksu halusi painottaa paljon rentoutta, minkä takia saatiin Makellekin varmasti hyviä hyppykokemuksia muutamien toistojen jälkeen. Tuo uusien paikkojen jännittäminen on ratsastuksellisesti isoin ongelma, mitä meillä Maken kanssa tällä hetkellä on. Niimpä tällaiset uudet tilanteet ovat tosi hyvää harjoitusta ponille! Loppuraveissa poni olikin jo tosi kiva ja rento, hyvin samanlainen kuin kotona ratsastaessa.


Erinäisiä tehtäviä. Leikkasin jonkun verran pois, olisi tullut muuten superpitkä video! Tässä myös näkyy epäonnistumisia ja sitä kuuluisaa jännitystä...

Tässä pelkästään viimeinen "rata"

Klinikan järjestämisestä valtavan suuri kiitos Playsson.netin porukalle, oli mukava osallistua tapahtumaan! Harjoituksia jatketaan, ja meikäläinen sisuuntuikin viikonlopusta niin, että ensi lauantaina suunnataan taas uuteen tilanteeseen Maken kanssa, nimittäin koulukisoihin ponille uuteen paikkaan!

4 kommenttia:

 1. Harvoin jaksan kattoa mitään tämmösiä videoita, postauksistakin selaan vaan lähinnä kuvat mutta nyt mielenkiinnolla luin koko postauksen ja katoin videotki kokonaa ja oisin vielä vaikka lisääkin jaksanu :D En varmaan ikinä oo tänne vielä kommentoinu mutta tykkään ihan hirmupaljon sun blogista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana<3 kiitos ihan superpaljon! :')

   Poista
 2. Kuulostipas tutulta monissa kohtaa, oma 4v on myös uusissa tilanteissa usein ihan kakat housussa ja hetki saattaa mennä siihen että hän uskaltaa edes tosiaan ravata sen kavaletin yli ja sit yhtäkkiä jossain kohtaa homma alkaakin sujua ihan loistavasti kun se rentous löytyy :D Kauheen kiva kun laitat näitä videoita, on tosi kiinnostavaa nähdä about samassa koulutusvaiheessa olevien hevosten hyppäävän, vaikkei oman kanssa tällähetkellä treenaamaan pääsekään.
  Ja on muuten ihan hirveen hyväluonteisen ja kivan olonen tää sun poni, tsemppiä jatkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, lohduttavaa kuulla, että jollakin muullakin on jänishousu-nuori! :D Makkekin on niin sellainen, että aluksi kaikki on ihan kamalan pelottavaa ja sitten hetken päästä homma onkin jo ihan helppo nakki ;) Ja kiva että videoista saa jotain ns. "irti"! Näitä on vähän jännä lisätä, kun meno ei vielä niin täydellistä ole - mutta eiköhän se ole ihan ymmärrettävää, kun ratsastuskuukausiakaan ei ponilla ole takana kovin montaa.

   Kiitos ja tsemppiä sinnekin! :) Ihan fiksu vauvaponi täällä on, vaikka yrittääkin välillä olla niin uhmaikäinen...

   Poista

Suuri kiitos kommentistasi! :)