perjantai 23. lokakuuta 2015

Paljon asiaa yhteen postaukseen!

Kisat, valmennuksia, perusheppailua...

Viime viikkojen (tai lähinnä viikonloppujen) aikana on tapahtunut heppojen kanssa vaikka ja mitä! Koetan tiivistää kaikki kerralla tähän yhteen postaukseen, niin josko tän jälkeen oltaisiin taas aikataulussa tän blogin kanssa. :D

Kolmisen viikkoa sitten pidettiin ponipoikien kanssa hyppysunnuntai. Makke kävi Eholla hyppäämässä pitkästä aikaa (tästä ei valitettavasti ole materiaalia), ja Peten kanssa pompittiin kotona tosi pitkän tauon jälkeen! Mentiin pientä rataa ja pidettiin lähinnä hauskaa, joka ainakin onnistui. Kuvat vähän harmaan päivän vuoksi ei ihan onnistuneet, pari kuvaa laitan tähän nyt kuitenkin.


Huhhuh, oli niin lämmin vielä tuolloin, että ratsastin t-paidassa!? :D

Seuraavana viikonloppuna lähdettiin Peten kanssa kotiseuran kisoihin. Mietin tosi pitkään, viitsinkö kisoihin lähteä, kun hyppykertoja tältä syksyltä oli tosiaankin vain tuo edellisen viikon rennot hyppelyt. Sain kuitenkin ponille niin hyvin liikutukset järkättyä arkipäiville, ja ratsastin itse torstaista lauantaihin, niin lopulta jälki-ilmottauduin sunnuntaille 60cm luokkaan.

Pete-pappa on kisoissa kyllä niin hauska. Se vaan tietää, mitä pitää tehdä, ja on ihan erilainen ratsastaa kuin kotona. Tein rauhallisen verkan, jotta poni vertyisi kunnolla. Peten ikääntymisen näkee ehdottomasti selkeiten tuosta verryttelyn pituudesta, johon pitää nykyisin käyttää reilusti aikaa. Kun poni vertyy, se syttyy sitten ihan kunnolla.

Niinhän siinä kävi, että kun päästiin maneesiin sisälle ja tuomarin pilli vihelsi, poni läks! Ja siinä se rata menikin, poni kulki korvat hörössä ja mä ohjasin sitä esteeltä toiselle. :D Vaikka paljon ei ollakaan kisattu, viimeksi estekisoissa vuosi sitten, tuntui tuo homma taas niin helpolta. Puhdas 0-0 rata ja lopulta voitettiinkin luokka, haha!


Meitä yritettiin saada seuraavaankin 70-80cm luokkaan, jossa järjestettiin seuran seniorimestaruus. Vaikka pieni luokka tuntui helpolta ja poni puhisi intoa radan jälkeenkin, kieltäydyin silti yhtään epäröimättä. 70cm luokkia tuo pappaponi varmasti hyppäisi ihan vaivatta, mutta kyllä kasikymppi alkaa olemaan jo ihan maksimi. Ja mun mielestä "maksimin" hypyttäminen Petellä, ainakaan kisoissa, ei ole enää reilua. Tämä vuosi on Peten 17. kisakausi, ja nyt ideana on vain pitää hauskaa. Niin kauan kuin Peten fiilis on tuollainen kuin mitä se näissä kisoissa oli, se saa satunnaisesti startata pikkuluokkia ja kuskata mua niissä! :D

Peten kanssa kisoissa 5,5 vuotta sitten - vähän ollaan kyllä molemmat vanhennuttu ja pyöristytty näistä ajoista, mutta sama into tuohon touhuun on edelleen molemmilla tallella ;)

Kisojen jälkeen kävin nopeasti kotona kääntymässä ja sitten äkkiä Maken kanssa kouluvalmennukseen. Mulla tuli juuri tuolla viikolla sellainen fiilis, että nyt tarvitaan Peninaa ja äkkiä mun ratsastusta ruoskimaan. :D Tunnilla tehtiin väistöjä ja pyrittiin saada sisäpohkeet kunnolla läpi. Tuntui tosi hyvältä, kun meitsin ratsastukseen puututtiin ja sain tunnista ihan valtavasti irti - tällaisia pitäisi valmennukset aina olla.

Täytyy kyllä sanoa, että nyppii niin paljon tuo oma istunta. GRAAH! Oon koittanut nyt keskittyä siihen tän valmennuksen jälkeen. Ryhtiä ja kädet ei roikkuis suorina... (niinkuin tossa pysäytyskuvassa!!)

Viime viikolla treenailtiin ihan omissa oloissamme, Maken kanssa treenailtiin vähän puomeja pitkästä aikaa. Nyt kun Makella käy viikoittain 2-3 kertaa tosi taitava ratsastaja kyydissä mun lisäksi, on Makke kehittynyt aivan älyttömästi. Se tuntuu kerta kerralta vaan hienommalta ja hienommalta! Nyt kun raspattiin hampaatkin kuntoon viime viikolla, on meno vielä vaan parantunut.


Motivaatio ratsastuksen suhteen onkin mulla ihan valtava - haluisin nyt niin paljon valmentautua viikoittain, kisata ja kehittyä kunnolla! Nyt kun vietän arkipäivät Tampereella, varsinkin etäpäivinä omassa kämpässä tulee hirmuinen hinku tallille. Mietiskelinkin etsiväni jonkun vuokrahevosen Tampereen seudulta kerta viikkoon, mutta toisaalta varsinkin joulun alla en varmaan siellä suunnalla taas paljoa ole... Ehkä pitää etsiytyä ratsastustunnille? Jos on vinkkejä Tampereen seudun ratsastuskouluista/muista talleista, ilmotelkaa! :)

Tänä viikonloppuna nautiskelen omista poneista vielä huomisen, ja sunnuntaina pääsen jäähallille fiilistelemään HIHSiä! Ihanaa ♥

8 kommenttia:

 1. Itse aloitin juuri monen vuoden tauon jälkeen tunneilla käymisen Viitaniemen ratsutilalla, joka on siis ratsastuskoulu Viitapohjassa, noin 30 km:n matkan päässä keskustasta. Sinne on tosin hieman huono kulkea, mikäli ei ole autoa käytettävissä. Hyvin bussireittien varrella Tampereella sijaitsee ainakin Niihama Riding (josta en tosin itse henk.kohtaisesti erityisemmin pidä, mutta jokaisella omat mieltymyksensä). Sitten tietysti jos vähän kauemmaksi on valmis lähtemään bussilla seikkailemaan, niin esimerkiksi Kangasalan puolelta löytyy paljonkin talleja. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on auto käytössä, joten silleen en oo rajoitettu vain julkisilla kulkemaan (vaikka niitä pyrinkin mahdollisimman paljon suosimaan!). Kiitos kivasta kommentista, oli paljon apua. Pitääkin tsekata mainitsemasi sekä tuo Kangasala, sinnekään ei kauhean pitkä matka meiltä ole :>

   Poista
 2. Pystyisin varmaan vähän jotain kertoo muutamista tallista lähialueilla, oks sul sähköpostii johon voisin kirjotella? :)

  VastaaPoista
 3. Sinut on haastettu :)
  http://riinajarulle.blogspot.fi/2015/11/mita-hevosen-omistajuus-on.html

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)