torstai 31. joulukuuta 2015

Vuosi 2015

Huh, meikäläisellä on takana sellainen vuosi, jolle ei ihan heti löydy vertaistaan! Niin valtavan suuria elämänmuutoksia ja kasvunpaikkoja lyhyessä ajassa - niin hyvässä kuin pahassakin. Kyyneleitä on vuodatettu niin valtaisan ilon kuin suuren surunkin takia.

Perinteisesti olen listannut kuluneen vuoden top 10 -tapahtumat, mutta nyt en pysty mitenkään tiivistämään vuottani kymmeneen tapahtumaan. Tarkastellaankin vuotta 2015 sitten ihan kuukausi kuukaudelta kuvakollaasien voimin!

Tammikuu

 

 Tammikuussa Makke tuli takaisin ratsutuksesta, Petellä oli silmä pipi, meikä täytti 19 vuotta ja fasaanikukot leikki hippaa kotipihalla.
Muuta? Flunssaa, lukion vika koeviikko, kolmen hepan liikutusta ja treenejä.

Helmikuu

 

Helmikuussa tutustuin pikkuponiin, vietin päivän Gandalf Harmaahurstina penkkareissa, nautin mahtavista talvipäivistä ja tutustuin paremmin "uuteen" ratsuuni.
Mitä muuta? Lukuloma eli luku-urakka, Viron-reissu, abin villiä elämää sekä valtavasti hymyä ja onnellisuutta

Maaliskuu

 

Maaliskuussa ponien karvanlähtöä ja kutinaa, kentän jäätyminen ja sen vuoksi maneesilla treenaaminen sekä ylioppilaskirjoitukset ja niiden päättyminen.
Mitä muuta? Eduskunta-TET, koiran leikkaus, lomaa, nukkumista, kirjojen myymistä, paljon tallilla olemista

Huhtikuu

 

Huhtikuussa oli paljon treenejä niin esteillä kuin koulussa, kisakauden aloitus; Maken ensimmäiset kisat, Peten kanssa fiilistelyä ja Denisen kanssa pikkuluokasta ruusuke, Maken 5v-synttärit.
Mitä muuta? Paljon, paljon heppailua, vähintään 6h päivässä! Ruotsinristeily huippuseurassa, shoppailua, vanhojen tavaroiden penkomista (aka ylppäreiden valmistelua...)

 

Toukokuu

 

Toukokuussa sairasteli niin minä kuin Petekin, minkä takia mieli oli maassa... Kuukauteen mahtui silti paljon, paljon hyvää: valmistuin ylioppilaaksi viettäen aikalailla täydelliset juhlat ja vietin paljon aikaa ulkona karvakavereiden kanssa lenkkeillen.
 Mitä muuta? Ylppäreiden järjestelyä, kesätöiden alkaminen, liikaa niistämistä ja yskimistä, edistysaskeleita Maken kanssa ja taekwondosta keltainen vyö

Kesäkuu

 

 
Kesäkuussa Peten 23v-synttäreitä vietettiin vesisateessa, vietin mökkielämää, Denisen kanssa hypeltiin enemmänkin ja sain tiedon kouluunpääsystä.
Mitä muuta? Pääsykokeet Tampereella, valtavasti töitä, suru-uutinen mutta myös selvitin haasteen "tee kesäkuussa joka päivä jotain erikoista ja mieleenpainuvaa"

Heinäkuu

 

 
Heinäkuussa elon ihanuutta varjosti hautajaiset ja Denisen lähtö uuteen (vaikkakin ihanaan) kotiin, mutta hymyn sai huulille Maken kanssa koetut valmennukset, ryhmätunnit ja hyppytreenien aloittelu sekä onnistunut Saksan reissu poikaystävän kanssa.
 Mitä muuta? Töitä (yllätyys), kämpänmetsästystä, karavaanailua ja mökkeilyä sekä liian kylmää järvivettä!

Elokuu

 

 
Elokuussa kipusin kuukauden tauon jälkeen Denisen kyytiin sen uudessa kodissa, oltiin tosi jännittyneitä Maken kanssa Playsson.netin esteklinikalla, muutin uuteen kotiin ja stressasin sitä - mutta heti siellä tuli selväksi, ettei heppailua unohdeta yhtenäkään päivänä!
Mitä muuta? Saksan reissulta rähjääntyneenä parin päivän migreeni, iskän maratonin kannustamista ("jos ehkä itse sitten ens vuonna"), uuteen kotikaupunkiin tutustumista

Syyskuu

 

 
Syyskuussa vietin kaiken vapaa-ajan ponien parissa, puristin viimeiset työpäivät kunnialla läpi, ja viihdyin niin risteilyllä (jossa nukahdin hevibändin keikalle) kuin opiskelijahumpissa.
Mitä muuta? Leffoja, koulu alkoi, akateemiseen vapauteen totuttelua, ihan liikaa opiskelurientoja, kämpän täyttöä ja kesäduuni vihdoin loppui

Lokakuu

 

 
 Lokakuussa ulkoilin paljon: ponien kanssa treenailtiin, Peten kanssa tehtiin hyppyjä ja käytiin yksi 60cm luokkakin voittamassa, koulupäivien jälkeen suunnattiin Tampereen luontopoluille. Yhdet sitsitkin mahtui messiin, parivaljakko söpösti Alexeina (OITNB+Kellopeliappelsiini) ;) 
Mitä muuta? Koulutehtäviä paljon, paljon matkaamista Tre-Mlä -välillä, onnenhetkiä, ihania ilmoja ja kauniita maisemia

Marraskuu

 


 Marraskuu oli todella raskas, josta en paljoa muista. Sain kuitenkin kunnialla tehtyä koulujutut, nautin lumisista maisemista Tampereella, käytiin Tähteiden yössä kuuntelemassa Madventures -tyyppejä sekä pääsin Anssi Kelan keikalle. 
Mitä muuta? Liian monet hautajaiset, läheisten kanssa vietettiin paljon aikaa, halattiin, itkettiin ja syötiin kakkua. Lisäksi yhdet Maken estetreenit ja kevyttä humputtelua koko kuukausi.

Joulukuu


 Joulukuussa vietin paljon aikaa heppojen kanssa: rapsuttelin ponipoikia ja pääsin moikkaamaan monen kuukauden jälkeen Deniseä. Jouluvalmisteluja, joista välillä riemu repesi. Joulupäivän kuutamoratsastus. Pete sijoittui toiseksi Horze Tampereen kurakisassa, ja saatiin viidelläkympillä pesuaineita - poni puhtaaksi jouluksi!
Mitä muuta? Star Warsseja, suklaansyöntiä, kutomista (tein tänä vuonna kaikki lahjat käsin), nukkumista, uus heppatuttavuus, Blogiexpo ja sitä tärkeintä - onnentunnetta.


Huh, siinähän se vuosi sitten menikin! Vuodelle 2016 olen asettanut pieniä tavoitteita ja toiveita, kuten Maken edistyminen esteillä, kisakokemusta ja pyrin itse pääsemään joka kuukausi valvovan silmän alle ratsastamaan. Muuten toivon vain terveyttä ja sitä, että osaan jatkossakin löytää ne pienet onnenpisarat haastavinakin aikoina. Heti tammikuussa joudun inttileskeksi, joten haasteita varmasti ensi vuonnakin riittää!

Palannen joulukuun tunnelmiin vielä myöhemmin, sillä siltä ajalta on niin paljon materiaalia tallessa. Mutta tähän väliin toivotan teille kaikille ihanille lukijoille
Oikein hyvää, onnellista ja menestyksekästä uutta vuotta 2016! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suuri kiitos kommentistasi! :)