keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Maken oikein onnistunut hyppykerta

Joulun välipäivinä pakattiin poni autoon ja suunnattiin Eholle irtohypyttämään Makkea! Makella on hypätty viimeksi marraskuussa, joten oli hyvä palata hyppytreeniin näin ilman ratsastajaa. Lisäksi meille ehdotettiin eräissä hyppytreeneissä, että ponia kannattaisi kokeilla irtohypyttää. Ratsastajan kanssa Makke on vielä esteillä aika arka, ylihyppää ja varoo puomeja. Millainen se olisi sitten ilman kuskia - se olisi jännä nähdä nyt, kun hyppyjä ponilla on kuitenkin jo jonkin verran takana!

Makke olikin tosi reipas, se juoksi pikkuhallissa innoissaan alkuverkkojen jälkeen. Talutin ponin pari kertaa estekujan läpi, jossa esteet oli laskettu puomeiksi. Rohkeasti poni meni, ilman niitä katselematta! Pian tämän jälkeen esteet nostettiin pieniksi ja lähetettiin Makke matkaan.

Normaalisti estetreeneissä on ponilla vatsapanssari, kun saattaa vetäistä etujalat mahaan. Irtohypytyksessä näytettiin vähän toisenlaista tekniikkaa :D

Makke oli oikein rohkea ja reipas hyppääjä. Todella aurinkoisen päivän takia maneesin ikkunasta piirtyi varjoja esteeseen ja sen eteen, mutta Makke ei välittänyt ollenkaan, samoin esteen alla oleva portti ei jännittänyt! Poni innostui niin paljon, että aluksi ei edes antanut kiinni, kun se olisi saanut kävellä sillä aikaa, kun estettä nostettiin. No, saihan herra liikkua toki kun kerta halusi! Parilla vikalla kerralla se sitten tajusi että aa, tässähän voi hetken aikaa hengähtääkin ;D

Estettä nostettiin joitakin kertoja, mutta ei kauhean korkeaksi. Poni hyppäsi niin hyvin ja kiltisti, ettei tarvetta esteiden nostamiseen nähty. Ratsastaja selässä Makke itseasiassa esittää laadukkaampia hyppyjä(nyt aikalailla lasketteli esteet :D), mutta toki on tosi mahtavaa, että Makke otti noin rennosti esteet irtona, kun ratsastajan kanssa sitä jännittää välillä aika paljon. Selkeästi vaan lisää rutiinia ja hyppyjä alle, niin saadaan rentoutta ja itsevarmuutta myös kuskin kanssa hyppäämiseen.


Videolla näkyy kaikki hypyt. Hieno poika! ♥

2 kommenttia:

  1. Aapo kans hyppää ratsastajan kaa paremmin ku ilman. Ilman tulee tooosi helposti laakahyppyjä ja muutenkin huonoja hyppyjä. Ratsastajan kanssa menee hyvin ja pienemmillä esteillä kattoo paikatkin ite.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sama täällä näköjään! Aiemmin Makke tosin irtohypytyksessä reilusti ylihyppäsi, mutta nyt kun on opetellut kuskin kanssa menemään niin selkeesti ei oo enää niin jännää irtona :)

      Poista

Suuri kiitos kommentistasi! :)