torstai 31. maaliskuuta 2016

Huippuhauskat pääsiäisviikot

Moro! Allekirjoittaneen "pääsiäisloma" venähti melkein kaksiviikkoiseksi, sillä etäpäivät ja yliopiston pääsiäisvapaat osuivat juuri kohdilleen niin, että tässä olen ollut jo pitkään poissa koulun penkiltä. Ihan lomalomaksi en voi kuitenkaan tätä kutsua, sillä oon pitänyt tasan yhden päivän niin, etten ole tehnyt koulujuttuja... Kummasti ne hommat vaan kasaantuu, mutta onneksi ne myös valmistuu!


Ponipojat tyytyväisinä aamupalalla.

Lankalauantaina Pete sai toimia lastenratsuna, kun 4- ja 6-vuotiaat sukulaistytöt tahtoivat ratsastamaan. Mukana tallilla oli myös nelikuinen kummityttöni, mutta hän veteli päivätirsoja koko tallillaoloajan, joten heppojen näkeminen jäi häneltä vielä tällä kertaa väliin :D Isommat tytöt kuitenkin kapusivat urheasti Peten selkään, vaikka pappaponi tapansa mukaisesti ilkeästi irvisteli lapsille tallissa heti, kun tytöt tulivat muutaman metrin etäisyydelle ponista. Sain siis hoitaa ponin ihan yksinään, kun Peteen ei saa pienet lapset koskea... Sellainen se on ollut aina, mutta onneksi Pete on ihan huippuihana talutusratsu.


Tytöt menivätkin monta monta kierrosta vuoron perään ja taputtivat Peteä vuolaasti. Ihania tyttöjä! ♥ Lopuksi he olisivat saaneet antaa Petelle porkkanankin, mutta siinä tilanteessa alkoi tyttöjä vähän jännittää. Onneksi he saivat vielä rapsutella Peten ja Maken tarhakaveria, superkilttiä pikku shettistammaa, jolla itsekin muinoin aloitin ratsastamisen. Varokaa vaan, sen ponin ympärillä pyörii oikein sitkeitä hevoskärpäsiä ;)

 
En toisaalta yhtään ihmettele, miksi porkkanan syöttäminen Petelle saattaa näyttää vähän extreme-puuhalta pikkutyttöjen silmissä :D

Nyt pääsiäispyhien jälkeen meitä on hemmoteltu auringolla niinkin paljon, että kenttä ja hiekkatiet ovat päässeet sulamaan. JIHUU! Sehän meinaa vaan sitä, että maastossa päästään rallittelemaan ja kentällä tekemään kontrolliharjoituksia ;) Peten kanssa ollaankin maastoiltu paljon ihanassa säässä ja myös irroiteltu Peten muhkeaa talvikarvaa. Makesta taas lähtee tyyliin kolme lyhyttä "talvikarvaa" päivässä, joten harjaustarmo on nyt kohdistunut Peteen :D Maken kanssa ollaan kentällä harjoiteltu paljon taivutuksia ja suoristuksia. Nyt kun isosta kentästä on sulanut vasta 1/4, tulee enemmän tehtyä kääntöharjoituksia eikä vaan matkusta laajalla kentällä miten sattuu.

Auringonlaskun ihailua kukkulan päällä parhaan ponin kanssa, onko mitään parempaa? No, vauhdikas maastolenkki on vähintään yhtä ihanaa :D

Loppuun vielä kuva Petestä ja Peten pikku karvanlähdöstä.


Kunhan ne puomitkin paljastuvat lumen alta kentän laidalta, päästään tekemään vähän hyppyjuttujakin. En malta odottaa!
Ihanaa alkavaa huhtikuuta kaikille lukijoille ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suuri kiitos kommentistasi! :)