torstai 17. maaliskuuta 2016

Peten lempiharrastuksia (vol. 1001)

Olen aika monta kertaa täällä blogissa maininnut Peten harrastuksista ja tempuista - ja siitä, miten tuo poninpallero keksii ihan uutukaisia juttuja meidän päänmenoksi tyyliin joka päivä. Tänä aamuna tuli vastaan kyllä yksi ihan parhaimmista :-D


Pete siis syö ilta- ja aamumössönsä erillisestä ämpäristä. Välillä sitä illalla kiinnostaa kaikki muu (esim. porkkanat, heinät, vesikippo, suolakivi...) paitsi pellava-greenmix-puuro, ja siksipä jätämme usein ämpärin yöksi karsinaan, ja Pete ruokansa yöllä yleensä syökin. Pete tykkää myös kantaa tyhjää kuppiaan, ja ämpäri löytyy lähes joka aamu karsinan perältä pystyssä. Pete myös välillä kakkii ämpäriin, mikä taitaa ponin mielestä olla erityisen hauskaa.

Rapsutteluhetki pitää saada vaikka väkisin - tässä Pete on just tullut lenkiltä ja heti piti päästä kamun kanssa rapsuttelemaan.

Tänä aamuna ämpärissä ei kuitenkaan ollut sitä perinteistä läjää, vaan - ihan oikeasti - oikein reilu määrä keltaista nestettä! :-D Mua huvitti niin paljon, kun vain kuvittelen sitä mielikuvaa, kuinka poni oikein sihtaa sinne ämpäriin. Eipä olisi ainakaan ollut ongelmia saada virtsanäytettä ponilta, kun ruokaämpäristä sitä löytyy ainakin puoli litraa. Just juu... Saa nähdä, kuinka yleiseksi tavaksi tämä tulee. No, pysyy ainakin kuivikkeet kuivana! Mieluummin tietysti näitä temppuja kuin se, että Pete rupeaa ämpäriä hajottamaan, mikä oli yhdessä vaiheessa ponin lempiharrastus.

Arvonsa tunteva poni!

Pete on opettanut myös Makelle tuon ihanan säätämisen taidon. Maken kanssakin kohtaa jatkuvasti asioita, joille ei voi muuta kuin nauraa! Alempana kuva esimerkiksi Makke the Heinähatusta. Laitoin heinät normaalisti karsinan lattialle, mutta hetken päästä Makke onnistui korvallaan kaappaamaan heinät päähänsä ja töllisteli sitten oikein komeana mun ja tallikaverin nauraessa makeasti.


Talvella viemme kanisterissa vettä ulos pulkan avulla - ja sepäs poneja kiinnostaa päivästä toiseen. Makke alkuun pelkäsi pulkkaa, mutta uskaltautuu jo näin lopputalvesta pulkkaa haistelemaan. Pete taas tunkee heti vedenkaatopaikalle. Kylminä aamuina on vesiastiaan joutunut laittamaan aika kuumaa vettä, ettei se ihan heti jäätyisi. Pete tietysti on monesti tunkenut turpansa jo heti vedenkaatovaiheessa vesiastiaan, ja sitten mutristaa huuliaan kuuman veden takia. :D

...Peteä tosin kiinnostaa pulkan/kottareiden sijaan vesikanisteri. Josko se olisi joskus täynnä ruokaa!?

Vesiastiaan pitää heittää aina joku jääpala, että vesi on justnytheti Petelle sopivan lämmintä, ettei raukka polta kieltänsä :D

Kevään varma merkki on myös bongattu, sillä Petellä alkoi karvanlähtö heti maaliskuun ensimmäisenä päivänä, ja yltyy vaan... Nyt on taas mun vuoro luopua ihanista fleecehuppareista, sillä sellainen päällä ei voi mennä Peteä viittä metriä lähemmäksi. Tuulipuku taitaa olla asuni seuraavan kuukauden!

Jes! Tää tekee niin nannaa.

3 kommenttia:

 1. Aww en kestä!! <3 meidän ponit on liian samanlaisia, mahtaisivatkohan olla peräti sielunveljiä, niin samoja juttuja Frittekin touhuaa :D Erityisesti tuo omaan kippoon paskominen.. siinä on omat verenpaineet välillä koholla heti aamusta kun löytyy sellainen ihana kusipaska sekoitus rehuämpäristä :D Kaiken huippu oli yksi kerta se, että poni oli ison vesisaavinsa kääntänyt ympäri ja tehnyt läjän täydellisesti sen päälle :D Taito kai se on sekin ;) Pete on aivan ylisöpö, en kestä<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon miettinyt samaa Friten touhuja lukiessani, meidän jätkillä tuntuu olevan niin samoja piirteitä luonteen (ja sairauksienkin...) perusteella! :D Molemmat senkun höpsistyy ikääntyessään ;) Pete on muuten kanssa joskus kääntänyt ruokakupin ja sen päällä ollut kasa, hahah!

   Ja Pete kiittää, samantapaiset terkut Fritellekin :3 Tuo mun ponimies ei aina mukamas kehuista ja lässytyksestä kauheasti perusta, mutta taitaa silti salaa niistä tykätä kun jaksaa niitä kuunnella ;)

   Poista
  2. Eli taas kerran yksi piirre, jossa meidän ponit on samanlaisia ;) nimim. poni on olevinaan niin kamalan pelottava mörkö, mutta kun sille lässyttää ja vähän menee halimaan ja pusuttelemaan meneekin korvat aikamoiseen tötteröön hetken päästä ;)

   Poista

Suuri kiitos kommentistasi! :)