sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Ponipoikien lauantai-illan hypyt


Heippahei taas! Tänä lauantaina sitä vasta oltiinkin urheita, kun pystytettiin kentälle pari ristikkoa tarkoituksena hypätä sekä Makella että Petellä. Maken kanssa mulla ei ole hyppyjä melkein ollenkaan takana, sillä on lähinnä lainakuski mennyt esteitä. Täksi kevääksi olikin selkeä suunnitelma: aloitan itsekin ponin kanssa hyppimään, lähes viikoittain. Nyt kun meillä ei ole traileria eli ei päästä mihinkään kotikentältä, on vähän niinkuin tehtävä ja mentävä itse. :D 
Ensimmäiseksi meninkin Makella ihanassa kevätsäässä. Makke oli tosi innoissaan tänään ja olikin jo alkuverryttelyissä reippaampi kuin yleensä. Mentiin käynnissä, ravissa ja laukassa puomeja sekä tehtiin perus koulujuttuja, kunnes poni vaikutti rennolta ja hyvältä. Treenin loppuun otettiin sitten hyppyjä ristikoille. Mentiin kahta ristikkoa molemmista suunnista (eli yhteensä 4 haastetta :D) niin, että vaihdettiin estettä/suuntaa kun edelliselle tuli hyvä hyppy.


Tänään mentiinkin ihan vain yksittäisesti ristikkoja, ehkä ensi kerralla uskalletaan mennä kerralla jo kaksi ;) Tosiaan vaikka Makke oli tosi hieno tänään esteillä, olen itse ihan superarka! Lisäksi tää koulutäti jätti vähän turhan pitkät jalustimet. Ihan parissa isossa hypyssä jäin vähän jälkeen, mutta muuten olen yllättävän tyytyväinen omaan suoritukseenikin. Tästä on tosi hyvä jatkaa harjoituksia, mielellään ihan valmentajan silmän alla!

 
Tässä lauantain viimeinen ja paras hyppy Makella. Onneksi juuri tämä taltioitui onnistuneesti kameralle! :-)

Petellä on aivan ihanan pitkä ja tuuhea otsatukka nyt, mutta letitän sen aina ratsastukseen - oon ihan varma, että ponia häiritsisi, jos tukka olisi ratsastaessa kokoajan silmillä :-D

Ilta-aurinkoon pääsi myös Pete hyppäämään. Sen kanssa mentiin aika vähän hyppyjä, aluksi paljon sileää ja puomeja ja sitten muutamia hyppyjä ristikoille ja pystyille. Pete on tällä hetkellä melko lihava ja paksukarvainen, niin se auringon lämmössä hikoaa to-del-la nopeasti. Ja jalkoja tietysti haluan säästellä, hyppyjä voidaan tehdä sitten enemmän kuin maha pienenee ;) Pete tavalliseen tapaansa syttyi verkkahyppyjen jälkeen ja tänään roiskittiinkin esteille hetkittäin melkoisen kaukaa. Kertakaikkisen ihana tyyppi!


 
 Ei kyllä ollut kuskilla tänään ihan tuo esteistunta hallinnassa.

Muutama suht onnistunut kuvakin saatiin, kiitokset äidille taas näistä otoksista. Ilta-aurinko oli hiukan haastava, kun tuntui että kuvat on joko liian pimeitä tai sitten ihan valon puhkikuluttamia. :D Toivottavasti ensi kerralla lisää materiaalia, joko videon tai kuvien muodossa. Kyllä minusta vielä esteratsastaja leivotaan, ainakin sinne pikkuluokkiin saakka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Suuri kiitos kommentistasi! :)