sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Uuden opettelua

Moro! Kuukauden aikana on tapahtunut tosi paljon juttuja. Fuksivuosi sai päätöksensä (vaikka vielä jännitellään muutaman kurssin tuloksia :-D), kesätyöt alkoivat ja ponejakin on treenattu tässä ahkerasti jo kohta parin kuukauden verran. Olisin voinut avata viime aikojen tapahtumia kännykkäkuvien muodossa, mutta tuttuun tuuriin perjantai 13. päivänä kännykkäni meni oikosulkuun ja PIM sinne meni kuvat. Nyt on ostoslistalla uusi puhelin, joka mielellään olisi yhtä kestävä kun tuo melkein kolme vuotta kestänyt Samsunki!

Postauksen kuvat c. Alex Muurinen, kiitos!

Maken kanssa olen tosiaan valmennuksissa päässyt käymään nyt kevään ajan kivasti joka toinen viikko. Makke on alkanut kulkemaan tosi kivasti (taidan sanoa näin tyyliin joka postauksessa :-D), ja opetettiin sille yhdellä valmennuskerralla käynnistä laukannostokin kulmaa apuna käyttäen. Ekalla yrityksellä poni lähti raviin, mutta sen jälkeen laukat nousi tosi hienosti, ja Makke oli oikein ylpeä saaduistaan suurista kehuista! Sen jälkeen laukannostot ovat parantuneet huimasti niin käynnistä kuin ravistakin. Mulle tuli tosi hyvä fiilis, kun konkreettisesti minä itse selässä osasin opettaa hevoselle jotain - vaikka ei se tosin kovin hankalaa ollutkaan, kun poni osasi jo valmiiksi laukka-avut niin hyvin.

Dippidii mitä könötystä... Kuski voisi hommata korsetin kuntoon!

Olen myös pitänyt vankasti lupaukseni siitä, että joka viikko tehdään puomijuttuja. Jonain viikkona se on saattanut olla vain yksittäinen puomi, mutta ollaan tehty myös linjaharjoituksia ja hypätty ristikoita. Varmuutta tekemiseen on tullut kyllä kivasti. En ole paras opettaja Makelle, mutta Makkehan on jo hyppykoulun käynyt lainakuskin kanssa. Nyt tavoitteena on saada meidän kahden yhteistyö (pikku)esteillä toimimaan :-)

Tässä juuri käynnistä laukkaan -siirtymishommissa.

Peten kanssa ollaan aika paljon maastoiltu, mutta sinne väliin ollaan palauteltu kouluharjoituksia mieleen ja vähän pikkuhyppyjäkin. Tavoitteena olisi päästä koulukisoihin toukokuun lopussa molemmilla poneilla, jos vaan kyyti järjestyy. Harmittaa suuresti, kun vanha puhelimeni oli täynnä söpöjä poseerauskuvia Petestä, mutten saa niitä sieltä ulos millään. Äkkiä pitää hommata uusi puhelin, että saan taas kuvia :-D

2 kommenttia:

  1. Onpa Makesta tullut kivannäkönen! :) Mihin meinaatte mennä koulukisoihin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos (näin vähän myöhässä)! :) Meidän piti mennä Pornaisiin kisoihin, mutta minulle iski tosi korkea kuume ja angiina joten hepan selkään ei ole nyt asiaa :/

      Poista

Suuri kiitos kommentistasi! :)