torstai 13. lokakuuta 2016

Vihdoin valmis

...Kertomaan teille tästä kaikesta, mitä viiden kuukauden hiljaiselon aikana on tapahtunut. Melko isojakin muutoksia on tapahtunut, minkä takia en ole niitä suoraansanottuna uskaltanut blogiin kertoa ja ajatukset ja ajankäyttö ovat olleet jossain ihan muualla kuin internetin maailmassa. Olen myös tullut ehkä vähän "vanhaksi" internetiin jakamisen suhteen; en enää halua jakaa niin paljon asioitani internetiin. Mutta blogin kirjoittaminen on aina niin kivaa, ja jos siellä ruudun takana muutama seuraaja on, niin tervetuloa lukaisemaan, mitä meille kuuluu nykyään!


Toukokuun lopulla Pete sairastui kaviokuumeeseen. Saimme äidin kanssa sairauden nopeasti kiinni, kun huomasimme Peten olevan vähän jäykkä kävellessä tarhasta talliin. Tunnin sisällä saimme tutun eläinlääkärin tarkastamaan Peten, etukengät jaloista irti ja kipulääkettä ponille. Syytin itseäni ihan hirveästi tapahtumasta, vaikka olimme tehneet kaiken samalla lailla kuin aiempina terveinä keväinä ja eläinlääkärin suositusten mukaan.Onneksi kipulääke vaikutti nopeasti ja Pete oli jo seuraavana aamuna karsinassa ihan villi. Parin viikon koppilevon jälkeen kävimme kuvauttamassa jalat klinikalla, ja Pete oli (ilman kipulääkettäkin) klinikalla niin villi, että eläinlääkäri kysyi meiltä, että mikäs tällä ponilla siis olikaan. :D Kuvat olivat onneksi todella hyvät ja saimme huokasta helpotuksesta - ja Petekin pääsi taas valvotusti ulkoilemaan. Melko nopealla aikataululla jouduimme siirtymään kokopäivätarhaukseen, sillä Pete stressasi sisälläoloa niin paljon, että sille tuli yksi ähky.

Poni ekaa kertaa käymässä pihalla sairastarhassaan - oliko vähän villi meno... Pete vaihtoi tarhaa melko pian, jotta ei riehuisi vierustoverin kanssa ja pystyisi olemaan ilman kuonokoppaa kun uudessa tarhassa ei ollut hiekkaa eikä ruohoa :)


Kesäkuu menikin sitten ihan levossa, mutta heinäkuussa eläinlääkärin luvalla aloimme tekemään kävelylenkkejä. Tätä hommaa varten hankinkin Viljar-shopista ohjasajovermeet, joista olen jo pitkään haaveillut! Pete aikanaan ajolle opetettuna osasi homman hienosti ja liikkuikin reippaammin maastolenkeillä ohjasajaen kuin taluttaen. Hiljalleen päästiin myös ravaamaan ja sitten uskalsin hypätä selkäänkin. Pete on liikkunut todella hyvin ja mielellään, josta olen äärimmäisen tyytyväinen.

Ekan ohjasajosession jälkeen, olin niin tyytyväinen (ja poni kans!)


Pete tahtoo palvelua ja HETI! :D

Syksyiset maastolenkit ovat olleet suuri voimavara mulle ♥
Toinen iso muutos tapahtui syyskuussa, kun Makke muutti pois kotitallilta ja lähti mun mukaan Tampereelle. Makke muutti maneesilliseen täyshoitotalliin, ja meillä on tavoitteena tämä talvi treenata ja edistyä niin este- kuin koulupuolella. Maken muutto jännitti minua aivan älyttömästi, menetin monia yöunia ja näin paljon painajaisia... :D Nyt kun ollaan oltu reilut viisi viikkoa uudella tallilla, uskallan huokaista helpotuksesta. Makke on sopeutunut tallille hyvin, vaikka alkuun olikin hankaluuksia, kun poni tarhassa riekkuessaan irroitti kenkiään ja kaviotakin repeytyi...

Uusi paikka jännitti Makkea alkuun aika paljon, ja se oli ihan hirveästi mun perään!

Uudella tallilla olemme päässeet jo nyt käymään valmennuksissa enemmän kuin koko alkuvuoden aikana, ja Makke on edennyt hienosti koulupuolella mutta erityisesti estepuolella. Minä arkajalka olen uskaltautunut jo kahdelle estetunnille, ja meillä on ollut KIVAA! Makke on ylittänyt odotukseni hyppyharjoituksissa ja itseasiassa ylipäätään ratsastettavuudellaan - se on hetkittäin ihan uskomattoman mukava ja hieno ratsastaa. Olen myös todella iloinen, että olen löytänyt itselleni sopivan valmentajan, joka lisää motivaatiotani treenaamiseen.


Treenien ohella tehdään aika paljon myös kävelylenkkejä - hyvällä säällä ihanissa maisemissa, pimeällä/huonolla ilmalla olen oikein tyytyväinen tallustellessani maneesissa :D


Tallin harjoituskisat olivat lokakuun alussa, ja siellä menimme Maken ekan helppo C -radan. Rata sujui melkolailla odotusten mukaan. Pieniä rikkeitä toki tuli ja aina ei oltu ihan samalla kartalla, sekä kisatilanne toi lisäjännitystä suoritukseen. Olen silti tyytyväinen tähän kisadebyyttiin, sillä Makke tsemppasi hienosti ja jotkut pätkät radalta olivat oikein onnistuneita. Saimme 68,95% ja sijoituimme toiseksi, jolloin Maken ruusuketili aukesi! Ihanaa! :)

Moi! Oon pikku-Makke ja olin tänään superhieno!
Kannattaa parantaa kuvanlaatua alareunasta, automaattisesti menee aika karmealla kuvanlaadulla :'D

Omassa elämässäni on tapahtunut myös paljon, sillä kesätöiden päättymisen jälkeen sain välittömästi vakkarityön Tampereelta ja yliopisto-opinnot jatkuivat elokuun lopussa. Tällä hetkellä olenkin tosi kiireinen, kun ramppaan koulun, työn ja tallin väliä. Niinä harvoina vapaapäivinä sitten huristelen Peteä pusuttelemaan tänne kotiin, kuten juuri nytkin ehdin pari päivää täällä olemaan ♥ Täytyy sanoa että järjestelyä on ja paljon, eikä aina ole aikaa tarpeeksi esimerkiksi poikaystävälleni. Onneksi hän ymmärtää ja onneksi yleensä ainakin kerran päivässä ehditään yhdessä joko edes käymään kaupassa, laittamaan ruokaa tai vähän katsomaan Netflixiä. :D

Anteeksi tällainen kilometripostaus, jaksoikohan kukaan lukea tänne loppuun asti? :) Ilmoittakaa itsenne ja mikäli jutut tästä uudenlaisesta elämäntilanteesta kiinnostaa, voisin koitata postata vähän useammin kuin kerran puoleen vuoteen! :D

8 kommenttia:

 1. Jee kiva ku postasit, ja kivan tasaista menoa teillä maken kanssa! Just mentii denisen kans toi sama rata eikä lähellekään noin hienosti :D toivottavasti ehit joskus vielä tänneki päin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) pitää tosiaan löytää joku rakonen jolloin pääsisin Deniseä moikkaamaan, ei oo helppoa kun hevoset ovat kolmessa eri osoitteessa :D

   Poista
 2. Kiinnostaa kyllä, postaile ihmeessä aina kun vaan kerkeät:)

  VastaaPoista
 3. Kyllä kiinnostaa tuollaisen yli-ihmisen kuulumiset! :D jaksamista jokaiselle elämän osa-alueelle ja älä ota kirjoittamisesta stressiä, tällaiset pidemmät postauksen silloin tällöin ovat hyviä nekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :D täytyy tosiaan katsoa millaiseksi bloggaaminen muotoutuu, tuskin viikoittain ehdin ees raapustaa. :)

   Poista
 4. jee postausta! ompas kivaa kuulla teistä pitkästä aikaa, kiinnostaa kyllä seurailla :)

  VastaaPoista
 5. Kiitti! :) Mä koitan postilla jatkossa vähän useammin kuin mitä tän vuoden aikana.. :D

  VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)