keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Kaksipäiväisessä treenissä

Tätä alkuviikkoa olen kuumotellut jo muutaman viikon ajan, sillä  päätin ilmottautua Piia Pantsun valmennukseen, kun niitä järjestetään satunnaisesti Maken uudella tallilla. Päätin mennä kaksi päivää, sillä harvemmin aikataulut onnistuu näin hyvin kuin tälle viikolle sattui osumaan. Vähän jännitti, miten Makke jaksaa molemmat päivät, mutta enemmän jännitti ihan vain se, miten oikein treeneistä selvitään :-D Koska hyppyjä meillä on vielä vähän takana, päätin osallistua puomi- ja kavalettitunneille, jotta ei jouduta liian vaikeaan ryhmään. Tämä olikin tosi hyvä, sillä päästiin menemään ihan pikkuesteitä ja keskityttyä paljon perustyöskentelyyn sileällä.

Pahoittelut kuvakaappauksista ja niiden laadusta, muita kuvia ei valitettavasti ole!

Tiistai-iltapäivästä tosiaan aloiteltiin puomitunnilla. Kävimme aluksi läpi mitä me Maken kanssa osataan, jonka jälkeen alkoi verryttely. Teimme käynnissä ja ravissa väistöjä ja avotaivutusta, jotka onnistuivat Makelta hyvin! Tästä saimme kehujakin, mikä tietysti lämmitti sydäntä, meinaan noita onkin harjoiteltu melko paljon. Sitten ruvettiin tulemaan ravipuomeja ja pienet lankkuesteet ravissa. Alkuun Makke jännitti lankkuja, mutta kun poni tajusi, että niistä pääsee vaikka kävelemällä yli, alkoi homma sujumaan. :-)


Tiistain tunti oli aika rankka meille kahdelle huonokuntoiselle, sillä tehtiin kestävyysharjoittelua - menimme todella pitkiä pätkiä laukassa ilman taukoja, aina vähintään 5min taukojen välissä. Laukka tuli pitää rauhallisena mutta laadukkaana. Makella kestävyyskunto ei ole ihan huippu, ja tätä pitääkin treenata enemmän jatkossa! Laukkatehtävien aikana menimme laukkapuomit sekä kaarevaa lankkulinjaa, missä piti vaihtaa aina laukka esteen päällä. Alkuun oli vähän hakemista vaihtojen kanssa, toisessa suunnassa homma sujui ihan loistavasti ja vaihdot löytyi joka ikinen kerta. Tämä ilahdutti minua todella!


Tiistain treeneistä videota. Äidille hurjan isot kiitokset siitä, että ajelit meitä moikkaamaan ja kuvaamaan ♥


Keskiviikkoaamuna treenit alkoivat jo kello 7, joten olin vähän silmät ristissä aamulla tallille mennessäni, puhumattakaan ponista... :D Makke olikin tänään selvästi rauhallisempi ja jopa hiukan väsynyt. Se oli kyllä todella hyvä ratsastaa, mutta melko erilainen kuin tavallisesti. Yleensä Makelta löytyy ylimääräistä energiaa ja sitä harvemmin joutuu ratsastamaan eteen ja hereille. Nyt Makke oli todella kuuliainen, mutta välillä piti vähän jopa patistaa. Piia kehui Makkea nyt selkeästi rennommaksi ja sanoi, että nyt sen kanssa todennäköisesti pystyy tekemään estetreeniäkin ilman suurempia hankaluuksia.Toisena päivänä treeni oli sikäli kevyempi, että emme tehneet laukkaa niin paljon kuin edellisenä päivänä. Menimme alkuun ravipuomeja ja kavaletteja samaan tapaan kuin edellisenä päivänä, ja sitten tehtiin samaa myös laukassa. Makke oli todella rento kavaleteilla, ja ensimmäistä kertaa ikinä ravasi rauhassa kavalettien yli, aiemmin on aina hypännyt ja siirtynyt laukalle. Laukassa meillä oli edelliseen päivään verrattuna enemmän haasteita, eikä onnistuttu vaihdoissa kuin kerran. Selvemmät avut olisi pitänyt kuskilla olla, ja poni vielä paremmin hereillä.

Laukkapuomeilla välit olivat tarkoitettu hevosille, joka teki meille hommasta vähän haastavaa, ja Makke kolautteli aika paljon sekä vaihteli ristilaukalle. Nämä kertoo toki epätasapainosta, jota pyritään korjaamaan aktivoimalla takaosaa ja herättelemällä heppa kuuntelemaan kuskia. Otettiin myös pieniä hyppyjä. Yllätyin todella Maken positiivisesta fiiliksestä, sillä se kyttäsi nyt huomattavasti vähemmän kuin aiemmilla hyppykerroilla. Menimme esimerkiksi vesimattoa, jolle Makke viime syksynä kielsi lähes poikkeuksetta treeneissä. Nyt poni kuitenkin meni ensi yrittämällä yli, eikä oikeastaan kytännyt estettä juurikaan! Tämä oli suuri työvoitto mulle, sillä tavoitteena on meillä ollut saada Makke rennommaksi esteillä ja luottamaan muhun, että kyllä niistä pelottavistakin asioista voidaan mennä yli. Tosin seuraavalle esteelle sitten unohdin ratsastaa, ja siihen Makke hämmästyksestä pysähtyi - mentiin tosin silti yli siitä, muttei kovin tyylipuhtaasti ;)


Tänään oli jaossa 1000000 poikaystäväpointsia, kun poikaystäväni jaksoi kanssani herätä klo 5.30 ja lähteä kuvaamaan meidän valmennusta. :'D Onko mulla vähän ihania ihmisiä ympärillä? ♥

Kaikenkaikkiaan olen todella tyytyväinen Maken suorituksiin valmennuksissa. Se jaksoi yllättävän hyvin ja oli tosi hyvä ratsastaa molempina päivinä. Sain myös itse hyödyllistä palautetta liittyen istuntaani - jalkojen ja käsien kanssa on vielä petrattavaa, mutta yleisesti pysyn kuulemma hyvin perillä siitä, mitä hevonen tekee ja meidän yhteistyö Maken kanssa toimii. Vielä on treenattavaa liittyen hevosen vaikuttamiseen mm. niin, ettei oiota kulmissa ja estetehtävienkin jälkeen ratsastettavuus säilyy. Lisäksi tietysti hyppyjä, hyppyjä ja hyppyjä, jotta saadaan rutiinia.

Nyt sitten loppuviikko Makella on hieman kevyempää, katsotaan mitä keksitään. Viikonloppuna pääsen taas moikkaamaan Peteä ja pääsempä HIHS:iinkin myös!

1 kommentti:

  1. oi vitsi meet kyllä hyvin!! Ihana postaus<3

    VastaaPoista

Suuri kiitos kommentistasi! :)