sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Talven treenejä

Nyt kun kevät on pyörähtänyt jo kunnolla käyntiin, on hyvä päivitellä tänne talven aikana tehtyjä treenejä :D
Talvi sujui meidän osalta oikein mukavasti! Joulukuussa minulla oli parin viikon joululoma niin koulusta kuin töistä, ja tultiinkin Maken kanssa lomalle kotitallille. Pete ja Makke tulivat tosi hyvin toimeen, niinkuin aina :) Joulun jälkeen molemmat ponit myös raspattiin tutun eläinlääkärin toimesta.


Ponipoppoo joulukuussa. Niisku-shettis laukkaili joulun jälkeen vihreämmille laitumille vanhuuden vaivojen vuoksi. Hän oli erityisen rakastunut Makkeen, joten onneksi sai viettää viime hetkensä lempparipojun vieressä ♥

Uusi vuosi käynnistyi mainiosti, ja Makke palasi Tampereelle muistaakseni 4. päivä. Sen jälkeen olikin kovia pakkasia, jonka myötä auto hyytyi parkkipaikalle... Pakkasten vähän lauhduttua ollaan kuitenkin päästy valmentautumaan lähestulkoon viikottain, välillä jopa 2x viikossa. Maken kanssa koulupuolella ollaan tehty paljon treeniä vastalaukkojen ja siirtymisten kanssa. Näiden harjoitteiden avulla ollaan saatu liikettä ravissa ja laukassa paljon paremmaksi ja ponia kuuliaisemmaksi.Estepuolella ollaan valmentauduttu 2-3 kertaa kuussa, tavoitteena saada vaan hyppyjä ja ratoja alle. Makke ei enää pelkää tai ole jännittynyt esteillä, parissa viimeisessä valmennuksessa se on pikemminkin innostunut, mutta pysynyt silti lapasessa! :D Sarjojen kanssa meillä on vielä petraamisen varaa. Varsinkin kolmoissarjoilla Makke ei oikein hahmota c-osaa ja siksi hypyt on vielä vähän epävarmoja.Peten kanssa ollaan melkein viikottain tehty maastolenkkejä lähinnä käynnissä ja ravissa. Olen ollut koko alkuvuoden tosi kiireinen koulun ja töiden kanssa, ja välillä saattaa olla esimerkiksi 11 päivää putkeen ilman vapaapäiviä. Siksi Peten moikkaaminen on harventunut välillä harmittavan paljon :/ Onneksi tilanne pitäisi helpottaa nyt keväällä, kun kurssit saadaan pakettiin.


Nyt löytyy jo pajunkissoja!

Peten kanssa innostuttiin myös käymään jäällä helmikuussa, ja hitsi kuinka paljon poni tykkäsi! Koitin tehdä aina tosi kevyet treenit ettei pappaponi vaan kipeydy, mutta Pete innostui kyllä niin paljon, että sitä sai melkoisesti pidellä... Oli aivan ihanat reissut ♥


Oltiin tänään sunnuntaina Maken kanssa tallin rataharjoituksissa, jossa mentiin Maken ensimmäinen helppo B-rata. Ollaan talven treenien myötä saatu paljon varmuutta tekemiseen, joten en edes epäillyt etteikö päästäisi läpi. Rata oli mulle ihan uusi, Lasten esiohjelma B (2015). Siinä oli jopa pienet pätkät vastalaukkaa, mitä ei mulle ole muissa B-ohjelmissa tullut vastaan. Rata meni ihan näppärästi, Makke oli hiukan vahva edestä etten saanut sitä täysin kontrolliin. Saatiin kuitenkin 67%, joten olen ihan supertyytyväinen!


Äitillä oli vielä hakemista uuden kameran säätöjen kanssa, joten hetkittäin kuva menee ihan sumeaksi :-D Kyllä tästä onneksi jotain näkee!
PS. Lopun käyntiohjelmassa ratsastin radan väärin, siinä olisi pitänyt kääntyä radan poikki (RLV) keskikäynnissä, mutta jatkoinkin uraa. Tuomarillekin tämä taisi olla eka kerta kun kyseistä rataa tuomaroi, joten hänkään ei huomannut virhettä kuin vasta kun siirryttiin raviin... :D mentiin sitten rata loppuun asti näin. Eli älkää ottako mallia!

Rataharjoituksen hengessä ei sijoituksia katsottu, ja saatiin tuomarilta arvostelupöytäkirjan lisäksi myös suullinen palaute. Suoruudesta saatiin hyvää palautetta, lisäyksiä pitää treenata lisää ja toki Makke tarvitsee paljon voimaa vielä. Lisäksi tuli kommentti, että nyt vaan muualle ratoja suorittamaan, jotta tulisi sitä aitoa kisaharjoitusta :-) Näinhän se on, kun saatais vielä kyydit järjestymään, ja itelle viikonloppuvapaita enemmän...

Lisäksi tänä keväänä muutettiin miehen kanssa reippaasti isompaan asuntoon, hommattiin äidin kanssa uusi kamera (suurinosa postauksen materiaalista on kuvattu sillä!) ja mulla oli vastikään kaksi angiinaa putkeen. Vauhti ei silti siitä huolimatta voinut oikein hidastua kuin pariksi päivää...  Mulla olisi vielä vaikka ja mitä kirjoitettavaa, mutta josko sitä taas jatkaisi jossain toisessa postauksessa. Siihen asti, näkemisiin!

3 kommenttia:

 1. Voi kun Makke on niin hieno <3

  VastaaPoista
 2. Oletko lopettanut bloggaamisen? :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan joo, sillä viime vuosien aikana postauksia on tullut kovin harvakseltaan. Nyt varsinkin kun saan ratsastuksesta varsin vähän materiaalia ja elämä on aika kiireistä, on kirjoittelu oikeastaan jäänyt kokonaan. Aktiiviseksi blogi tuskin koskaan palaa, mutta en silti mene vielä sanomaan, ettenkö enää ollenkaan kirjoittelisi.

   Olen kuitenkin halunnut jättää blogin auki lukijoille, enkä ole tehnyt mitään "lopetuspostausta", kun blogi on tälleen pikkuhiljaa mennyt aina vain entistä epäaktiivisemmaksi.

   Kiitos kommentistasi ja ihanaa kevään jatkoa! :)

   Poista

Suuri kiitos kommentistasi! :)